Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα η Αναστασία άλλαξε... πεδίο!

Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω ότι είναι η πρώτη μέρα των χειμερινών εκπτώσεων. Και σαν καλό fashion victim που είμαι, λέω να ξεχυθώ κι εγώ στους δρόμους των μεγάλων αγορών της πόλης, προς αναζήτηση ευκαιριών. Αν το παρακάνω σε παρακαλώ πολύ να είσαι από μία μεριά για να με συγκρατήσεις. Στάση πρώτη: Bιβλιοπωλείο Πρωτοπορία (Γραβιά 3, Εξάρχεια, Αθήνα). Θέλω εδώ και καιρό να αγοράσω τους δύο τόμους του Γιούγκερμαν, του Μ. Καραγάτση. Δεν είναι υπάρχει πιο οικονομικό βιβλιοπωλείο στην Αθήνα για να κάνεις τις αγορές σου, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που εγκαινιάζει, έτσι κι αλλιώς, ημέρες μεγάλων προσφορών. Αν είσαι βιβλιοφάγος τσέκαρε τες και θα με θυμηθείς.

* Την Τρίτη, η Ειρήνη πέταξε στα σύννεφα!

Έχεις ακούσει ποτέ αυτό που λένε "Κάποιες φορές, τις καλύτερες βόλτες τις κάνουμε με το νου..."; Ακριβώς εκεί σε προσκαλώ να... βολτάρουμε σήμερα! Σήμερα Τρίτη, λοιπόν, πετάω στα σύννεφα, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Φοράω τα πιο καλαίσθητα ρούχα μου και διακτυνίζομαι στον 118ο όροφο, εκεί όπου ανοίγουν οι πύλες του πιο κοσμοπολίτικου και υψηλότερου sky bar ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Με μια λέξη; OZONE. Την παραπάνω εμπειρία μοιράστηκε μαζί μου ένας καλός μου φίλος, που εργάζεται για μεγάλο brand στο εξωτερικό και η εταιρεία του του προσφέρει ταξίδια σε κάθε γωνιά του κόσμου. Και επειδή ξέρει ότι «πεθαίνω» για κάτι τέτοια, είπε να με ξυπνήσει σήμερα με αυτή τη φωτογραφία και να μου στείλει τα χαιρετίσματά του με μια υπόσχεση: «Την επόμενη φορά, μαζί»...

* Την Τετάρτη, η Λένα βόλταρε σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές παγκοσμίως! 

Το Κουκάκι! Και η σημερινή βόλτα έχει... πολύ ψωμί! Και μη μου πεις πως δεν αγαπάς τρελά το ψωμί. Και τι ψωμί! Από φούρνο άκρως καλλιτεχνικό! Με πιάνο, παρακαλώ, και σωστά διάβασες! Με πιάνο. Και δυο ιδιοκτήτες, τον Γιώργο και τη Ραλού, πρώην ηθοποιούς και "παιδιά" με πολλή αγάπη και γνώση και ψάξιμο και μεράκι γι' αυτό που σου δίνουν στο "Μαμά ψωμί" τους. "Μαμά ψωμί" λένε τον υπέροχο φούρνο, στην οδό Ζαχαρίτσα 44 και στα ράφια του μπορείς να βρεις, στην κυριολεξία ό,τι ψωμί σκεφτείς. Σταρένιο, πολύσπορο, καρυδόψωμο, ολικής άλεσης, με προζύμι, με ηλιόσπορο, με φουντούκι. Σε τρέλανα; Και να' ταν μόνο το ψωμί... Πίτες, αλμυρές και γλυκές, σάντουιτς, κρουασάν, κέικ, κουλουράκια. Κολασμένη κατάσταση... Όταν θα πας να είσαι προετοιμασμένη. Εκτός από τη γεύση σου, να έχεις και την ακοή σου έτοιμη: για κλασική μουσική! Μην απορείς ξανά! Είπαμε, είναι ο απόλυτα καλλιτεχνικός φούρνος!

* Την Πέμπτη, η Μαρία έκανε μία μεγάλη βόλτα, μέχρι τα... παιδικά της χρόνια!

Πιστεύεις στα παραμύθια; Στη δύναμη της αγάπης; Στα Θά(υ)ματα; Η σημερινή μας βόλτα περιλαμβάνει λίγο απ' όλα και θα σου το αποδείξω ευθύς αμέσως! Σήμερα ξεκινάμε από νωρίς και συγκεκριμένα από το Mall (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι). Θα δώσουμε ραντεβού στον τελευταίο όροφό του, εκεί που "στεγάζονται" οι κινηματογραφικές του αίθουσες, έξω από τα ταμεία, για να κλείσουμε τα εισιτήρια μας, γύρω στις 4.30 το απόγευμα, καθώς η ταινία που θα παρακολουθήσουμε ξεκινάει στις 5 νταν! Γιατί τόσο νωρίς; Μα γιατί σήμερα θα απολαύσουμε μια εμβληματική παιδική ταινία, για μικρά και... μεγαλύτερα παιδιά. Ναι, ναι, στον "Μικρό Πρίγκιπα" (Le Petit Prince) αναφέρομαι, την κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργηματικού μοντέρνου παραμυθιού του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που συντρόφεψε τα παιδικά μας χρόνια και που- όσα χρόνια κι αν περάσουν- θα παραμένει το αγαπημένο μας "παραμύθι". Ο μικρός πρίγκιπας έρχεται στην μεγάλη οθόνη με την μορφή animation, από τον Mark Osborne (ο οποίος σκηνοθέτησε και το Kung Fu Panda). Η ιστορία γνωστή: Ο μικρός πρίγκιπας προσγειώνεται στην έρημο και γνωρίζει τον αφηγητή της ιστορίας, στον οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του με ανθρώπους ματαιόδοξους αλλά και κάποιους άλλους πιο ανθρώπινους. Στην "εκδοχή" του Osborne, την ιστορία αφηγείται ο γνωστός αεροπόρος όταν έχει πια γεράσει σε ένα μικρό κοριτσάκι που έχει μετακομίσει στο δίπλα σπίτι. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ μάς βόλταρε στα παλιά της λημέρια! 

Ήρθε η ώρα για χαλάρωση και ένα κοκτέιλ, πάντα βοηθάει σε αυτό. Το μυστικό της… συνταγής για μια επιτυχημένη βραδιά, είτε αυτή αποφασίσω ότι θέλω να είναι «χαλαρή», είτε θέλω να κρατήσει μέχρι και τις πρωινές ώρες, βρίσκεται φυσικά στο μπαρ Recipe (Κασσαβέτη 12, Κηφισιά). Τα vibes του μαγαζιού αυτού θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις σε αυτό, αλλά είναι τα πεντανόστιμα κοκτέιλ και η διασκεδαστική μουσική που θα σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί όλο το βράδυ. Tip: Φρόντισε να πας από νωρίς, γιατί το μαγαζί γεμίζει επικίνδυνα από τις 10 και μετά. Πιάσε χώρο στην όμορφη, ξύλινη μπάρα και πιες το κοκτέιλ που θα σου ετοιμάσει ο Λεωνίδας (μπαρμαν του μαγαζιού), με την ησυχία σου. Double Tip: Μιας και λέμε για κοκτέιλ, εάν είσαι φαν του Mexico και της τεκίλας (όπως εγώ), δεν πρέπει να φύγεις από το μαγαζί εάν δεν δοκιμάσεις το Mexican Nectar. Θα σε χαλαρώσει πλήρως και θα σε κάνει να... μιλήσεις σε ένα από τα πολλά όμορφα αγόρια που κυκλοφορούν στο μαγαζί! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

CELEBS

Τάνια Τσανακλίδου: Το συγκινητικό «αντίο» στον Γιάννη Φέρτη

Ο ηθοποιός είχε χωρίσει την πρώτη σύζυγό του για τα μάτια της ερμηνεύτριας

DO IT YOURSELF

Τα beauty secrets της Emma Watson που έγινε μόλις 34 ετών

5 συνήθειες ομορφιάς της Emma Watson που αξίζει να υιοθετήσεις