Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

50 τετραγωνικά όλο κι όλο!

Σήμερα, η Ειρήνη γυρίζει το χρόνο πίσω και προσπαθεί να βολευτεί σε ένα μικρό κουτί...



Είναι αυτό που κάποιες φορές θα χαρακτήριζες ως τύχη μέσα στην ατυχία σου. Είναι που τα όνειρα δεν υπάρχουν μόνο σε έναν κόσμο νοερό, αλλά το σύμπαν ενώνει τις δυνάμεις του και τα υλοποιεί, έστω κι αν για σένα είναι αργά, έστω κι αν συμβαίνει εκεί που δεν το περιμένεις.

Καλά ή κακά, όλα έχουν τη σημασία τους και πιστεύω ακράδαντα πως αυτή η συγκυρία μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Βιώνω μια πολύ περίεργη φάση, γεμάτη αμφιβολίες και πολύ στρες και άγχος και τρέξιμο και όλο αυτό έχει πια περάσει σε προσωπικό επίπεδο, σε κάθε έκφανση της ζωής μου. Ένα πέπλο ρουτίνας έχει σκεπάσει μυαλό, σώμα και ψυχή. 

Έλα, όμως, που μέσα σε όλη αυτή την αδράνεια, ήρθε μια μικρή αχτίδα χαράς να δώσει φως και να με φέρει και πάλι σε εγρήγορση. Κυρίως συναισθηματικά! 

Νέος έρωτας; Φλερτ; Μια απλή γνωριμία που δεν κόστισε και τίποτα; 

Όποιον τίτλο κι αν διαλέξεις για αυτό το γεγονός, σημασία έχει ότι είναι πραγματικό. Και με συνεπήρε. Αλήθεια σου λέω! 

Είχα καιρό να βγω ραντεβού και μάλλον είχα ξεχάσει το feeling  αυτής της εμπειρίας. Αυτό που δεν ξέχασα σίγουρα είναι ότι αυτό το ραντεβού έπρεπε να παραμείνει κρυφό και μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας», για ποικίλους λόγους. 

Συμφωνήσαμε, λοιπόν, ότι στην πρώτη φορά της συνάντησής μας το κλίμα θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα ρομαντικό και μυστήριο. 

Κι όλα ξεκίνησαν με μια βόλτα στην πιο όμορφη γειτονιά της Πλάκας στην Αθήνα... Εκεί κάτω από την επιβλητική Ακρόπολη αποφασίσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να «φωλιάσουμε», όπως οι νέοι της δεκαετίας του ’60, σε ένα χώρο όλο κι όλο 50 τετραγωνικά, σε ένα μικρό κουτί, σε μια μπουάτ, την Απανεμιά. 

Η Απανεμιά (Θόλου 4, Πλάκα) σήμερα είναι ένας δημοφιλής χώρος ψυχαγωγίας κόντρα στους καιρούς, είναι μια όαση, ένας οίκος τέχνης, ένα κρυφό σχολειό. Έτσι κρυφά θέλαμε κι εμείς να γνωριστούμε και να ερωτευτούμε, έστω για μια και μόνο βραδιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.