Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Απόψε, πάμε Μέγαρο (με τον παίδαρο)

Σήμερα, η Μαρία κάνει τον... Κινέζο!


Μαρία Μυλωνά

Σου αρέσουν τα ταξίδια; Εγώ τρελαίνομαι! Κι όταν λέω ταξίδια, δεν εννοώ μόνο αυτά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά κυρίως σε μέρη που "ανοίγουν" τα μάτια και το μυαλό σου: στην λατινική Αμερική, στην νότια Αφρική, στο καράκεντρο της Ασίας... 

Ξέρω, αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που περνάμε, είναι λίγο δύσκολο να ταξιδέψουμε μέχρι την... Αλεξανδρούπολη, πόσο μάλλον να αλλάξουμε ήπειρο. 

Κι όμως, τα μεγαλύτερα ταξίδια μπορούν να γίνουν όχι μόνο με αεροπλάνα (και βαπόρια), αλλά και μέσα από τη μουσική. 

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Γιατί σήμερα, θα ταξιδέψουμε στην Κίνα! Μην ετοιμάζεις διαβατήριο, ένα εισιτήριο του Μετρό χρειάζεσαι και φτάσαμε στον προορισμό μας. 

Στάση Μέγαρο Μουσικής. Αυτός είναι ο σημερινός μας στόχος. Το πανέμορφο Μέγαρο Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), που απόψε ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τον κινεζικό Καλλιτεχνικό Θίασο Ανχουί (China Anhui Art Troupe). Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα καλλιτεχνικά συγκροτήματα της Κίνας, το οποίο αναδεικνύει τη μακραίωνη παράδοσή της –και συγκεκριμένα της Επαρχίας Ανχουί– σε ποικίλες μορφές τέχνης, όπως ο χορός, τα ακροβατικά, η μουσική και το τραγούδι. Ο θίασος έχει περιοδεύσει ήδη ανά την υφήλιο και απόψε κάνει μία στάση και στη χώρα μας! Έτσι, σήμερα λέω να βάλω... τα καλά μου, να πάρω μαζί μου την καλύτερη μου παρέα (βλ. τον... παίδαρο) και στις 8:30 το βράδυ (νταν) να καθίσω αναπαυτικά στην θέση μου, στην πανέμορφη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης για να απολαύσω Κινέζους καλλιτέχνες σε αυθεντικές χορογραφίες του «ανατολικού μπαλέτου» αλλά και σε αποσπάσματα έργων της Όπερας Xουανγκμέι (Huangmei). Ιδανικό δεν ακούγεται; 

china750.jpg

Η συνέχεια θα μας βρει πίσω... στη χώρα μας και μάλιστα λίγα μέτρα μακριά. Πού θα πιούμε το ποτάκι μας απόψε; Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα θα με βρεις να απολαμβάνω το ρούμι μου στο "Μπρίκι" (Δορυλαίου 6), καθισμένη σε ένα από τα ψηλά σκαμπό ακριβώς μπροστά στην μπάρα του (οκ, ίσως και να μην καταφέρω να βρω, καθώς στο μαγαζί επικρατεί το αδιαχώρητο!). Υποθέτω ότι το Μπρίκι δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς -εδώ και χρόοοοονια- είναι το απόλυτο στέκι στην πλατεία Μαβίλη. Μικρό αλλά γουστόζικο, μοντέρνο αλλά και all time classic, με καθαρά ποτά και τέλειες (ΤΕΛΕΙΕΣ) μουσικές, το"Μπρίκι" είναι σίγουρα από εκείνα τα bar που αν δεν έχεις ήδη επισκεφτεί, βάλ' το πρώτο πρώτο στη λίστα σου, καθώς θα σου δώσει μία τέλεια γεύση για το τι σημαίνει γνήσια αθηναϊκή διασκέδαση! 

briki750.jpg

Παρόλο που σιγά σιγά θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, απόψε λέω να συνεχίσουμε την βόλτα μας στο... σπίτι και πιο συγκεκριμένα στο μπάνιο μου. Όχι, όχι, δεν σου κάνω ανήθικες προτάσεις. Έχω, όμως, να μοιραστώ μαζί σου ένα μυστικό προϊόν που ανακάλυψα μόλις χτες και έχω ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ! Πρόκειται για ένα... μαγικό γάντι, που αφαιρεί το μακιγιάζ μόνο με τη δύναμη του νερού, χωρίς να χρησιμοποιήσω κανένα άλλο προϊόν! 

glov750.jpg

To GLOV Hydro Demaquillage, όπως ονομάζεται, είναι η πιο σύγχρονη, εύκολη και υγιεινή μέθοδος ντεμακιγιάζ, που στηρίζεται στη δύναμη της μικροτεχνολογίας, και δεν ταλαιπωρεί το δέρμα με χημικά που περιέχονται στα κοινά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Οι λεπτές ίνες του απομακρύνουν ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ και καθαρίζουν βαθιά την επιφάνεια του δέρματος. Και παρόλο που το έχω δοκιμάσει μόλις μία φορά (καθώς το απέκτησα μόλις χτες) δηλώνω ήδη πιστή fan του. Σου ρίχνω... το γάντι, λοιπόν! Κι αν θέλεις να το σηκώσεις και να μάθεις περισσότερα για το GLOV, μπες στο www.glov.gr/. Δοκίμασέ το! Και θα με θυμηθείς! 

Και κάπως έτσι, πολυταξιδεμένες και... απολύτως φρέσκιες, ήρθε η ώρα να πέσουμε για ύπνο. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν! 

Φιλιά! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ