Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κοκτέιλ, έρωτας και σούσι

Σήμερα η Αναστασία επισκέπτεται την... Ιαπωνία του Κολωνακίου! 



Τα στέκια στα μεγάλα αστικά κέντρα κάνουν... κύκλους. Εν έτη 2016, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ (κάποιοι τυχεροί και τις υπόλοιπες ημέρες) φοράμε τα πιο ψηλά τακούνια μας και τα πιο κολλητά μπλου τζιν μας και κατηφορίζουμε προς την καρδιά της διασκέδασης, γνωστή και ως Γκάζι ή Κεραμεικός ή Έξοδος Μετρό Τεχνόπολη και Περσεφόνης γωνία. Και είναι πραγματικότητα πως δεν υπάρχει πιο hοt σποτ στην πόλη αυτή τη στιγμή, με τα πολύβουα και πολυσύχναστα μαγαζιά της περιοχής που ποτέ δεν κοιμάται και το πάει σερί ως το πρωί. 

Δεν ήταν πάντα έτσι. Όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις, οι συνοικίες που μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο τις νύχτες αλλάζουν από καιρό σε καιρό, ξεπερνιούνται, επανέρχονται, νέα μαγαζιά ανοίγουν και επαναπροσδιορίζουν τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα της συνοικίας. Σήμερα, λοιπόν, θα ξεφύγω λίγο από τα πεπατημένα, αγαπημένα στέκια του κέντρου - απόκεντρου, εκεί όπου γίνεται ο κακός χαμός, και θα κατευθυνθώ προς μία άλλη, κλασικά λατρεμένη γειτονιά της πόλης που μαζεύει σταθερά πολύ και καλό κόσμο και το τελευταίο διάστημα έχει ανανεωθεί όσο δεν πάει, προσελκύοντας «νέο αίμα» και γενόμενη πάλι ένα από τα πιο trendy σημεία της μεγάλης Αθηνάς. To Κολωνάκι. 

Το Κολωνάκι είναι ακριβό. Το Κολωνάκι είναι αριστοκρατικό. Το Κολωνάκι είναι φίνο. Είναι πλούσιο, γοητευτικό, έχει χαρακτήρα, στιλ και αστική γοητεία. Στους δρόμους του αισθάνεσαι την κουλτούρα ενός κόσμου που αγαπάει να ξοδεύει, να περνάει καλά και, ενίοτε, να ζει στη δική του, απομακρυσμένη ίσως από την πραγματικότητα, αλήθεια. Δεν είναι κακό. Που και που χρειάζεται λίγη πολυτέλεια κόντρα στους έντονους και κουραστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το πιο διάσημο καφέ του Κολωνακίου είναι το Da Capo, Τσακάλωφ και Πατριάρχου Ιωακείμ γωνία, ακριβώς απέναντι από την πλατεία. Στο Κολωνάκι, όμως, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεταχτεί αμέτρητα καινούργια καφέ, σε πολύ πιο νεανικό στιλ, που μαζεύουν εκτός από τα πολυάσχολα στελέχη των μεγάλων εταιριών που εδρεύουν στην περιοχή και πάρα πολύ νέο κόσμο, που ξέρει να γλεντάει από νωρίς. 

Το T5 είναι το πιο πολυσυζητημένο νέο μαγαζί που, τέλη του 2014, έριξε ξανά τα φώτα στην αγαπημένη Τσακάλωφ. Οι πιστοί θαµώνες του απολαµβάνουν στο πολύ ιδιαίτερο σκηνικό του µυρωδάτους καφέδες το πρωί, ποτά μετά το γραφείο αλλά και γκουρµέ απολαύσεις, ενώ το βράδυ η διάθεση απογειώνεται, µε υποδειγµατικά cocktails και ραδιοφωνικά ακούσµατα. Εκεί θα συναντήσω μία καλή φίλη για έναν ζεστό, απολαυστικό cappucino και κουβέντα γύρω από την πρωτότυπη και φιλόξενη μπάρα. 

220171942d0786be4a6ca3e82594f290.jpg

Μόλις η νύχτα, όμως, πέσει για τα καλά, τα φώτα ανάψουν στους δρόμους και ο κόσμος αρχίζει να στριμώχνεται για ένα τραπέζι στα πιο διάσημα μαγαζιά της περιοχής, θα είμαι πιστή στο ραντεβού μου για φαγητό σε ένα από τα πιο πολυσυζημένα νέα εστιατόρια του κέντρου. 

Το Tokyo Joe ξεκίνησε την διάσημη ανατολίτικη πορεία του από την Βουλιαγμένη, όπου γοήτευε για καιρό τους θαμώνες των Νοτίων προαστιών με τα υπέροχα, αυθεντικά πιάτα του και την καταπληκτική θέα στη θάλασσα. Από εκεί επεκτάθηκε στη Γλυφάδα και στη συνέχεια έφτασε μέχρι το Κολωνάκι (Χάριτος 22) για να κατακτήσει και το κοινό του κέντρου. 

3dc6be432df81a550d1cd2b5dc501342.jpg

Κι αυτό γιατί, το Tokyo Joe -εκτός από την πραγματικά πετυχημένη Ασιατική κουζίνα, το original σούσι και άλλα πολλά Ιαπωνικά πιάτα- έχει ακόμα ένα πολύ σημαντικό ατού: ουσιαστικά ήρθε για να πάει κόντρα στην εικόνα του «κυριλέ», που έχει συνδυαστεί όλα αυτά τα χρόνια με την ιδέα του «σούσι». Αντίθετα αποτελεί τον καθημερινό προορισμό για τους λάτρεις της συγκεκριμένης κουζίνας, οι οποίοι μάλιστα γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Και δεν είναι μόνο η κουζίνα, ο χαρακτήρας του μαγαζιού και το spot που έχουν κάνει αυτόν τον Joe τόσο αγαπητό, αλλά και ο μεγάλος κατάλογος με κοκτέιλ, που -στην προκειμένη περίπτωση- μοιάζουν τόσο μα τόσο ταιριαστά με την περίσταση.

tokyo-logo.jpg

Αν πάντως εσύ δεν θες να δοκιμάσεις μία από τις γεύσεις στον κατάλογο ποτών του Tokyo Joe, μπορείς να συνεχίσεις μαζί μου την βραδιά σου σε ένα πολύ στιλάτο και σχετικά καινούριο μαγαζί. Το Minnie The Moocher έχει δώσει ξανά ζωή στην πλατεία Κολωνακίου, ακριβώς μέσα στο γνωστό εμπορικό κέντρο δίπλα στην διάσημη σε όλους με Gianna Kazakou. Το όνομά του είναι δανεισμένο από το πασίγνωστο ομώνυμο τραγούδι του Καμπ Κάλογουεη, το οποίο -όταν γράφτηκε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης- πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα. 

Το όλο σκηνικό του μαγαζιού παραπέμπει στον μεσοπόλεμο και είναι ένα από τα καλύτερα vintage bars της Αθήνας. Ο κομψός και ατμοσφαιρικός χώρος με τα δερμάτινα καθίσματα, τα μικρά μαύρα τραπέζια, την ξύλινη μπάρα και τον μυστηριώδη φωτισμό, σε ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, τότε που το αλκοόλ ήταν παράνομο. Εδώ θα πιεις κάποιο από τα «ψαγμένα» cocktail του καταλόγου ή κάποιο καλό κρασί από την ενημερωμένη κάβα, ενώ το πρωί μπορείς να έρθεις για καφέ ή σνακ. Όσο για τη μουσική; Μην περιμένεις να ακούσεις κάτι άλλο από jazz, funk, soul και swing, που εναρμονίζονται άψογα με το υπόλοιπο concept του. 

Αν με ψάχνεις, θα είμαι εκείνη που χορεύει, βάθος γωνία, αγκαλιά με ένα ψηλό παιδί με καρό πουκάμισο. Από μπαρ σε μπαρ και από πάρτι σε πάρτι. Στο Κολωνάκι ή και όχι. Με πολυτέλεια ή και χωρίς. 

0ec8989c88043f832d53c877493c836c.jpg

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση