Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Funday στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας!

Σήμερα η Ειρήνη μάς συστήνει στο... πιο jazz-άτο μπλε πουλί της πόλης.



Τι κι αν είμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου και ο καιρός παίζει με τα νεύρα και τη διάθεσή μας; Εγώ έχω αναλάβει κάθε Τρίτη μια πολύ ιερή αποστολή. Να μοιράζομαι μαζί σου τις πιο απίθανες ιδέες για βόλτες, χαλάρωση, κέφι, διασκέδαση και πάνω από όλα χαρά και ευτυχία, εντός ή εκτός Αθηνών. 

Και σήμερα επέλεξα να κατέβω και πάλι στο κέντρο. Τώρα που το σκέφτομαι, το κέντρο της πρωτεύουσας μου λείπει περισσότερο, αφού μετακόμισα από τα νότια προς τα προάστια του Πειραιά. Βλέπεις καμιά φορά, όταν βαριόμουν να μετακινηθώ με τα ΜΜΜ, έκανα τον πιο απολαυστικό περίπατο ever: Καλλιθέα – πλατεία Συντάγματος με τα πόδια! Ω ναι! Και ήταν τόσο όμορφα.. Άσε που έκανα και τη γυμναστική μου. 

Επειδή, λοιπόν, αυτή η διαδρομή –με τη συχνότητα που είχε- αποτελεί για εμένα πια παρελθόν, προσπαθώ να επισκέπτομαι την ιστορική Αθήνα όσο πιο συχνά μπορώ. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην εκμεταλλευτώ τις Τρίτες κάθε μήνα. 

Το πλάνο έχει ως τελικό προορισμό την Πλάκα και το μικροσκοπικό μπαρ με την κόκκινη ξύλινη πρόσοψη στην Ηπίτου. Προσοχή! Μην μπερδευτείς με την επωνυμία Blue Bird και σκεφτείς "πώς γίνεται να είναι κόκκινο και να λέγεται blue"; Αυτό θα στο εξηγήσω παρακάτω.

Βρίσκεται μεταξύ Πλάκας και Συντάγματος και τραβάει τα βλέμματα των περαστικών, ιδιαίτερα των μυστήριων τύπων που θέλουν να τα ανακαλύπτουν όλα. Θα το χαρακτήριζα εξωτικό, αγαπησιάρικο και jazz- ατο. Μοιάζει με γαλλικό bistro με μια αίσθηση από τη μακρινή Κούβα, χρωματιστά σημαιάκια μια πολύ –φωτογραφημένη μπάρα. 

Το μεσημέρι- πάνω στην ώρα φτάνω κι εγώ– σε περιμένει με για χειροποίητη σοκολάτα, καφέ ή τσάι και σούπερ αλμυρά και γλυκά πιάτα, όπως η σοκολατόπιτα με μαύρο ρούμι, θαλασσινό αλάτι και ροζ πιπέρι. 

Ωστόσο, επειδή είναι στην ουσία ένα ποτάδικο, με το ουίσκι να κατέχει εξέχοντα ρόλο στην κάβα του, οι απαιτητικοί alcohol drinkers μπορούν να επιλέξουν τα αγαπημένα τους ποτά ή κάποιο από τα εξαιρετικά cocktails. 

Ένα μικρό conversation bar για να έρθεις μόνος σου, με τους φίλους σου ή τη σχέση σου –ακόμα και την παράνομη, οκ δεκτόν– να τα πεις και να τα πιεις, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρά του. 

Και πριν σε αφήσω για να το απολαύσω κι εγώ, ιδού το μυστικό πίσω από την επωνυμία  Blue Bird..

Το Blue Bird είναι ένα παραδείσιο πουλί, εξωτικό και συμβολίζει τη χαρά και την ευτυχία. Θα το συναντήσεις ακόμα και σε στίχους ερωτικών τραγουδιών. 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ