Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εξωτικός προορισμός: Χαλάνδρι

Μεξικό, νησιά του Ειρηνικού ή Μέση Ανατολή; Δύσκολο το δίλημμα, γι' αυτό σήμερα η Γεωργία θα ταξιδέψει και στα τρία.


Γεωργία Κοντού

Λίγο η ιδέα ότι μπήκαμε στην άνοιξη (ναι, το καλοκαίρι δεν αργεί!), λίγο η ανάγκη μου να ξεφύγω από τη ρουτίνα, σήμερα ονειρεύομαι εξωτικά ταξίδια. Αλλά επειδή το πιεσμένο μπάτζετ και το εξίσου πιεσμένο καθημερινό πρόγραμμά μου μόνο όνειρα μου επιτρέπουν να κάνω, θα συμβιβαστώ με μια βόλτα στην εξωτική πλευρά του Χαλανδρίου.

Πρώτη στάση: Μεξικό. Θα επισκεφτώ το Ancho Mexican Grill (Γρηγορίου Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη), ένα μέρος που παντρεύει τις χαμηλές τιμές ενός ταχυφαγείου με τη λογική diy (συνδυάζεις τα υλικά της επιλογής σου σε κλασικές μεξικανικές συνταγές, όπως burritos, fajitas κ.λπ.) και τη διακόσμηση ενός μοντέρνου εστιατορίου. Τέλεια επιλογή αν απολαμβάνεις τη μεξικανική κουζίνα αλλά δεν τρελαίνεσαι για το έθνικ στιλ που χαρακτηρίζει άλλα αντίστοιχα στέκια, με τα άπειρα, εκτυφλωτικά χρώματα και τα πληθωρικά... παραφερνάλια.

Επόμενος σταθμός, το μπαρ White Monkey (Γυφτοπούλου 6), μια μονοκατοικία με διακοσμητικές πινελιές που σε μεταφέρουν σε τόπους με παραδείσια πτηνά, τιρκουάζ νερά και φοίνικες, χωρίς όμως να... ξεπέφτουν στο κιτς. Προσωπικά, όμως, αυτό που λατρεύω περισσότερο στο συγκεκριμένο μπαρ είναι ότι αν δεν μπορώ να αποφασίσω από τον πλούσιο κατάλογο των κοκτέιλ, έχω τη δυνατότητα να παραγγείλω κάτι τόσο αφηρημένο όπως ένα κοκτέιλ "λίγο πικάντικο και ταυτόχρονα ξινό", ή "αφρώδες και δροσερό" και ο μπάρμαν θα αναλάβει να αποφασίσει εκείνος για εμένα και να μου ετοιμάσει ένα ποτό-έκπληξη. Μέχρι στιγμής, οι εκπλήξεις είναι πάντα ευχάριστες! 

Στο White Monkey ο χρόνος κυλάει στο fast forward και είναι βέβαιο ότι μέχρι το τέλος της βραδιάς θα ξαναπεινάσω. Πριν επιστρέψω σπίτι, λοιπόν, θα κάνω ένα πέρασμα από το The Falafel Project (Χαϊμαντά 19-21) για να απολαύσω τους πιο νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες, που -μάλλον δικαίως- έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μόδα στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα