Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από την Κουκουβάγια, στον... Νότο

Σήμερα η Μαρία σε προσκαλεί σε μία βόλτα γεμάτη σοφία (και καλό φαγητό)! 


Μαρία Μυλωνά

Ένα από τα (πολλά) καλά της δουλειάς μας είναι το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία να παρεβρεθούμε σε διάφορα events, παρουσιάσεις ή πολιτιστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται σε διάφορους πανέμορφους χώρους (βλ. εστιατόρια, bars, ξενοδοχεία κ.λπ.). Σε κάτι τέτοιο θα περάσουμε τη σημερινή μας ημέρα.  Οκ, μπορεί να μην μπορώ να σε προσκαλέσω, αλλά μπορώ σίγουρα να σου προτείνω (ανεπιφύλακτα) το μαγαζί στο οποίο θα βρεθώ. Σημερινός προορισμός, λοιπόν, θα είναι η οδός Χατζηγιάννη Μέξη, στον αριθμό 2 (πίσω από το Χίλτον). Τι είναι εκεί; Ένα από τα πιο... σοφά (και ψαγμένα) εστιατόρια της (όμορφης) πόλης μας: η Cocoovaya. Με σύνθημα "wise cuisine", η σοφή Κουκουβάγια... καταστρώνει ένα μαγικό μικρό μενού και υπόσχεται αληθινό και πεντανόστιμο φαγητό, που -από την αρχή μέχρι το τέλος του- παράγεται εντός: από τα ψωμιά και τα φαγητά μέχρι τα παγωτά και τα ζυμαρικά. Αφεντικά και συνέταιροι στην ίδια κουζίνα είναι 5 από τους κορυφαίους του είδους, που αποτελούν την εγγύηση για τη νοστιμιά των πιάτων: το δίδυμο Λιάκου (Base Grill, Travolta), ο Περικλής Κοσκινάς (Mylos, Αλάτσι), ο Μάνος Ζουρνατζής (Cuccina Povera) και ο Michelin-Νίκος Καραθάνος (Hytra). Ανυπομονώ να απολαύσω τις δημιουργίες τους, σ' αυτό το πανέμορφο, ψηλοτάβανο, ευρύχωρο περιβάλλον που -με τόση αγάπη- έχουν δημιουργήσει.  

Και μετά το πολύ και καλό φαγητό, ένα γρήγορο απογευματινό ποτάκι επιβάλλεται. Που θα το πιούμε σήμερα; Στον Χολαργό και συγκεκριμένα στο αγαπημένο (μου) Bootleg (Φανερωμένης 8). Πρόκειται για ένα all day bar, που ξεκινάει με καφέδες και τσάι για το πρωί, συνεχίζει με απολαυστικά hot dog, σαλάτες και κρύα πιάτα για το μεσημεράκι και ολοκληρώνει την ημέρα -ή μάλλον τη νύχτα- με cocktails που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Εργοστασιακό design συνδυασμένο άψογα με ρετρό στοιχεία, lockers (;) για τους πελάτες, φιλόξενο προσωπικό και καλές τιμές είναι μερικά μόνο από τα "δυνατά" στοιχεία αυτού του μαγαζιού, που από τότε που άνοιξε έχει ανακηρυχτεί σε ένα από τα πιο hot spots της περιοχής! Για σήμερα (και επειδή είναι ακόμα νωρίς) θα προτιμήσω ένα από τα mocktail του. Την επιλογή θα την αφήσω στους (ευγενέστατους) bartenders του!  

Το σημερινό μου βράδυ, θα με βρει στο σπίτι μου, στον καναπέ με ένα μπολ ποπ κορν. Για απόψε, έχουμε προβολή! Τι θα δούμε; Μια ταινία για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχα καταφέρει να δω. Το "12 χρόνια σκλάβος". Η ταινία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ, έχει ως θέμα την πραγματική ιστορία του Σόλομον Νόρθαπ, ενός μαύρου, αλλά ελεύθερου Νεοϋορκέζου, που απήχθη και έζησε τα σκλαβοπάζαρα, τη δουλεία και τα καθημερινά μαστιγώματα. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το (τρου) στόρι της: Ο Σόλομον ζει με την οικογένειά του στην Νέα Υόρκη και προσεγγίζεται από δύο αγνώστους για μια δουλειά στην Ουάσιγκτον. Όμως, μόλις εμφανίζεται στην πόλη, απαγάγεται και εξωθείται στη δουλεία. Ο Σόλομον που βρέθηκε αντιμέτωπος με την σκληρότητα αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, αγωνίστηκε για να παραμείνει ζωντανός και να διατηρήσει όση αξιοπρέπειά του είχε μείνει. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Οι ταινία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές κι εγώ ανυπομονώ να κάνω αυτό το ταξίδι... στο Νότο! 

Τι λες, θα με ακολουθήσεις; 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε