Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία ανέβηκε Χαλάνδρι! 

Τα Χαλάνδρι έχει τα πάντα. Σε δρόμους, στενάκια, εμπορικά κέντρα και ταράτσες. Στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου ξέρεις ότι θα συναντήσεις κάτι διαφορετικό. Ανάμεσα στις πολλές νέες αφίξεις της περιοχής και o ζεστός χώρος του 9Β Home Bar (Θουκυδίδου 9Β & Σωκράτους 12), όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς ή να περάσεις τα πρωινά του Σαββατοκύριακου με πολύ νόστιμο brunch. Ή να συναντήσεις τους συναδέλφους σου από το γραφείο για early drinks και φανταστικά tapas, που φτιάχνονται κάθε απόγευμα και συνοδεύουν τα ποτά αντί ξηρών καρπών. Πίσω από την μπάρα του 9B βρίσκονται ο βραβευμένος Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος και ο Κώστας Λύτρας. Πάντα υπό τους ήχους μαύρης, ρoκ και σόουλ μουσικής. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις ένα από τα φοβερά κοκτέιλ του μακροσκελή καταλόγου, τα οποία φτάνουν στο ποτήρι σου σε πολύ καλές τιμές.

* Την Τρίτη, η Ειρήνη συνάντησε το πιο τζαζάτο μπλε πουλί της πόλης μας! 

Το πλάνο έχει ως τελικό προορισμό την Πλάκα και το μικροσκοπικό μπαρ με την κόκκινη ξύλινη πρόσοψη στην Ηπίτου. Προσοχή! Μην μπερδευτείς με την επωνυμία Blue Bird και σκεφτείς "πώς γίνεται να είναι κόκκινο και να λέγεται blue"; Αυτό θα στο εξηγήσω παρακάτω. Βρίσκεται μεταξύ Πλάκας και Συντάγματος και τραβάει τα βλέμματα των περαστικών, ιδιαίτερα των μυστήριων τύπων που θέλουν να τα ανακαλύπτουν όλα. Θα το χαρακτήριζα εξωτικό, αγαπησιάρικο και jazz- ατο. Μοιάζει με γαλλικό bistro με μια αίσθηση από τη μακρινή Κούβα, χρωματιστά σημαιάκια μια πολύ –φωτογραφημένη μπάρα. Το μεσημέρι- πάνω στην ώρα φτάνω κι εγώ– σε περιμένει με για χειροποίητη σοκολάτα, καφέ ή τσάι και σούπερ αλμυρά και γλυκά πιάτα, όπως η σοκολατόπιτα με μαύρο ρούμι, θαλασσινό αλάτι και ροζ πιπέρι

* Την Τετάρτη, η Λένα κλείστηκε... στο "Δωμάτιο"!

Σήμερα θα πάω στο αγαπημένο Ιντεάλ, στην Πανεπιστημίου. Κινηματογράφο που σε κάνει να απολαμβάνεις ό,τι κι αν "παίζει". Εγώ σήμερα πάω για το "Δωμάτιο". Από το τρέιλερ και μόνο, έχω προετοιμαστεί για μια πολύ δυνατή ταινία. Έχει ήδη πάρει μια Χρυσή Σφαίρα, για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, ένα Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και είναι υποψήφια και για τέσσερα Όσκαρ. Είναι και το θέμα, το story, που με εξιτάρει και με συγκινεί (η σχέση μιας μάνας με το μικρό της γιο, μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου) και ενώ ξέρω πως θα γίνω κομμάτια, τρέχω να μπω στην αίθουσα για να την δω!

* Την Πέμπτη, η Μαρία βόλταρε (και) στον Χολαργό! 

Και μετά το πολύ και καλό φαγητό, ένα γρήγορο απογευματινό ποτάκι επιβάλλεται. Που θα το πιούμε σήμερα; Στον Χολαργό και συγκεκριμένα στο αγαπημένο (μου) Bootleg (Φανερωμένης 8). Πρόκειται για ένα all day bar, που ξεκινάει με καφέδες και τσάι για το πρωί, συνεχίζει με απολαυστικά hot dog, σαλάτες και κρύα πιάτα για το μεσημεράκι και ολοκληρώνει την ημέρα -ή μάλλον τη νύχτα- με cocktails που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Εργοστασιακό design συνδυασμένο άψογα με ρετρό στοιχεία, lockers (;) για τους πελάτες, φιλόξενο προσωπικό και καλές τιμές είναι μερικά μόνο από τα "δυνατά" στοιχεία αυτού του μαγαζιού, που από τότε που άνοιξε έχει ανακηρυχτεί σε ένα από τα πιο hot spots της περιοχής! Για σήμερα (και επειδή είναι ακόμα νωρίς) θα προτιμήσω ένα από τα mocktail του. Την επιλογή θα την αφήσω στους (ευγενέστατους) bartenders του! 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε την απόλυτη in fashion βόλτα!  

Θα ξεκινήσω με λίγη τέχνη. Και μην μου πεις τι σχέση έχει η τέχνη με την μόδα, γιατί θα σε μαλώσω! Οι δύο αλληλένδετες αυτοί χώροι, συνταντιούνται στην πόλη μας, μέσα από την πιο ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας. Τα έργα του θρυλικού φωτογράφου μόδας, Peter Lindbergh από τα τελευταία 30 χρόνια, στεγάζονται στον χώρο της Gagosian Gallery στο Κολωνάκι (Mέρλυν 3). Σε περίπτωση που δεν τον έχεις ακουστά, ο Lindbergh είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και σημαντικούς φωτογράφους μόδας του αιώνα. Οι φωτογραφίες του «μιλούν» για ένα νέο είδος εξπρεσιονισμού. Ο ρεαλισμός με τον οποίον αντιμετωπίζει τα πρόσωπα που φωτογραφίζει (τα οποία παρεμπιπτόντως -στις περισσότερες περιπτώσεις- πρόκειται για πασίγνωστα μοντέλα και σταρ), προκαλούν σε όποιον και αν τα αντικρίσει, συναισθηματικό... κραδασμό. Εάν σου φαίνονται υπερβολικά αυτά που σου λέω (η αλήθεια είναι ότι παθιάζομαι με την δουλειά αυτού του ανθρώπου), αρκεί να επισκεφτείς την έκθεση και θα με πιστέψεις!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024