Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βίβα Μέξικο!

Η σημερινή βόλτα της Ειρήνης μηδενίζει τις αποστάσεις και φέρνει την μεξικάνικη κουλτούρα πιο κοντά από ποτέ!



Καλημέρα, καλημέρα, όλη μέρα! Σήμερα, είμαι γεμάτη θετική ενέργεια, αλλά έχω πάθει και ένα overdose χαράς και ενθουσιασμού. Ανυπομονώ σου λέω, δεν κρατιέμαι, να σου μιλήσω για το μέρος που επισκέφτηκα με το παρεάκι μου το προηγούμενο Σάββατο.

Δεν θυμάμαι αν σου το έχω πει ποτέ, αλλά λατρεύω - "πεθαίνω" για την ακρίβεια- για τις γευστικές απολαύσεις με επιρροές από διάφορα μέρη της υφηλίου. Τα "ταξίδια" του ουρανίσκου μου είναι για εμένα το μέσο, για να βρεθώ αστραπιαία σε άλλο τόπο και χρόνο, ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα εισιτήριο, δεν έχω μπει σε κανένα αεροπλάνο, δεν έχω κλείσει κανένα ξενοδοχείο και είμαι -για άλλη μια φορά- στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Για αυτό το μέρος οι φίλοι μου μου μιλούν από τον Νοέμβριο που μας πέρασε. Ακριβώς πάνω από τον Σαμπάνη -ναι καλά διάβασες τον τραγουδιστή- και απέναντι από την επιβλητική Ακρόπολη, υπάρχει ένα μεξικάνικο χωριό, που λέγεται Palmitas (Palmitas Pop Up Bar, Ιερά Οδός 7-13). Πώς γίνεται αυτό; Αν με ακολουθήσεις στον τέταρτο όροφο του εμπορικού συγκροτήματος Acro, θα το διαπιστώσεις με τα ίδια σου τα μάτια. 

Concept μοναδικό και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Ελλάδας, ένα μεξικάνικο χωριό εμπνευσμένο από την ομώνυμη γειτονιά της μεξικάνικης πόλης Πατσούκα, μια γειτονιά κακόφημη και υπανάπτυκτη αλλά αναγεννημένη, χάρη στις εικαστικές παρεμβάσεις της κολεκτίβας German Crew. Η ομάδα του Clumsies έφερε στη χώρα μας τη νέα τάση των pop up bar - restaurants στην Ιερά Οδό και υπόσχεται αξέχαστες βραδιές με φανταστικά κοκτέιλ και κουζίνα texmex. 

palm750.jpg

Αναρωτιέσαι τι εννοώ με τον παραπάνω όρο "pop up"; Στην ουσία, πρόκειται για θεματικούς χώρους που λειτουργούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν δηλαδή βραχύβιο χαρακτήρα. Στο Palmitas σε υποδέχονται μέχρι τον Απρίλιο μια πανδαισία χρωμάτων, πολλές νεκροκεφαλές, μια καντίνα, ένα μπαρμπέρικο, ένα κατάστημα tattoo, ένας εντυπωσιακός τοίχος από την Ημέρα των Νεκρών, η κουλτούρα του μεξικάνικου ποτού μεσκάλ, η τεκίλα, η μπύρα, τα long drinks, ο κόλιανδρος, το lime  και το αβοκάντο -τα 3 βασικότερα συστατικά της μεξικάνικης κουζίνας- σε ένα μενού που επιμελούνται η Madame Ginger & ο Αλβέρτος Σιμιλλίδης και τα λατινοαμερικάνικα live και DJ sets. 

Τι περιμένεις λοιπόν; Εκμεταλλεύσου τον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τον Απρίλιο και ζήσε την εμπειρία των pop up bars, χωρίς να κουνήσεις πόδι από την πόλη!

Τι λες; Τα λεμέ απόψε εκεί; 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

CELEBS

Ανδρομάχη: Το βιογραφικό, ο έρωτας με τον Λιβάνη & η Eurovision

Η τεράστια επιτυχία του remake «Παράλληλη Αγάπη»

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε