Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Shopping, reading και ενημέρωση, όλα από το σπίτι μου!

Σήμερα η Κέλλυ μάς προσκαλεί σε μία μεγάλη... διαδικτυακή βόλτα!


Κέλλυ Νόβακ

Θα είμαι ειλικρινής. Σήμερα δεν έχω όρεξη για βόλτες. Και αυτό όχι γιατί δεν θέλω να απολαύσω τα πολλά μαγαζιά και καφέ της όμορφης πόλης μας, αλλά γιατί δεν έχω τον χρόνο. Ξέρεις, μωρέ, τι εννοώ. Είναι μια από αυτές τις ημέρες που πραγματικά… τρέχω και δεν φτάνω. Αλλά να σου πω κάτι; Δεν θα σκάσω κιόλας, γιατί μπορώ να απολαύσω την παρασκευιάτικη βόλτα μου... ακόμα και από το σπίτι μου. Πώς; Με την βοήθεια της τεχνολογίας! Φύγαμε λοιπόν!

Αρχικά, θέλω να έχω κάτι να διαβάσω μιας και θα την βγάλω σήμερα μέσα. Και λέω να αναζωπυρώσω τις υπαρξιακές μου ταυτότητες, μέσα από τις λατρεμένες λέξεις του Charles Bukowski. Το “Ham on Rye”(εκδόσεις Canongate Books Ltd), λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του γνωστού συγγραφέα, ίσως γιατί πρόκειται για την αυτοβιογραφία του. Τι συμβαίνει όταν η έννοια του “American dream” αποτυγχάνει; Ο Βukowski δεν φοβάται να εξιστορίσει, ωμά και κωμικά, την ζωή του Henri Chinaski (το alter ego του Bukowski) μέσα από την ισχυρή ματιά και διορατικότητα του ως νέος ακόμη έφηβος που μεγαλώνει σε μια φτωχή γειτονιά και σε μια σκληρή οικογένεια, προσπαθώντας απλά να επιβιώσει. Ανυπομονώ να παραλάβω στα χέρια μου το βιβλίο, που πριν λίγες παράγγειλα από το online βιβλιοπωλείο της Cosmote (www.cosmotebooks.gr), και να περιπλανηθώ στις δρόμους της χαμένης νιότης και της πρόωρης πραγματικότητας του πρωταγωνιστή.

Λίγες ώρες μετά, νομίζω ότι είναι η στιγμή για λίγη χαλάρωση. Πνευματική τουλάχιστον. Και για εμένα, ο απόλυτος τρόπος χαλάρωσης, είναι το shopping. Ας μην σου ξαναλέω πόσο shopping addict είμαι, γιατί το γνωρίζεις ήδη! Και θα το κάνω και αυτό από την άνεση του καναπέ μου και με ένα καφέ στο χέρι. Αρχικά, να σου πω ότι οι τελευταίες μου αγορές ανήκουν στις... «σοβαρές αγορές». Και εννοώ, ότι έχω βάλει λίγο στην άκρη του μυαλού μου τις τρέχουσες τάσεις της μόδας και έχω επικεντρωθεί στις πραγματικές ελλείψεις που έχει η γκαρνταρόμπα μου. Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που ωριμάζω στιλιστικά και έχει έρθει η ώρα να κάνω την ερώτηση που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει κάποια στιγμή στην ζωή της: «Ποια ρούχα είναι απαραίτητα για την γκαρνταρόμπα μου;». Ναι, καλή μου φίλη, ήρθε η ώρα να αρχίσω να επενδύω στα σωστά επιλεγμένα και τα πιο αναγκαία ρούχα της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Έχω διαγράψει ήδη κάποια από την λίστα μου (μαύρο φόρεμα, λευκό πουκάμισο, sneakers) και ήρθε η ώρα για το πολυπόθητο camel coat. Αυτό το μινιμαλιστικά αισθητικά, αλλά στιλιστικά πλούσιο και πολυχρηστικό παλτό, που πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στην ντουλάπα μου (και την δική σου). Και επειδή ξέρω ότι θα το φοράω χρόνια, πρέπει η αγορά μου να είναι καλή. Γι’ αυτό και θα στραφώ στο online e-shop, Yoox (www.yoox.com). Με μια τεράστια ποικιλία από σχέδια, brands, σχεδιαστές και τιμές, μπορώ να κάνω μια σωστή έρευνα αγοράς και να επιλέξω το κατάλληλο παλτό για εμένα. Και επειδή είμαι φαν των αντρικών ρούχων, θα επιλέξω ένα από τις αντρικές συλλογές -εφόσον έχω ήδη πάρει τα μέτρα του σώματός μου και -με βάση το size guide του site- έχω βρει το σωστό νούμερο.

Μιας και την έχω ήδη…ακούσει λίγο από την μόδα και εφόσον διανύουμε την περίοδο των Fashion Weeks, θέλω να πάρω μια γεύση από τα παρασκήνια, ακόμη και αν δεν βρίσκομαι εκεί. Η τεχνολογία του κινητού μου θα με βοηθήσει πολύ σε αυτό, καθώς θα το κάνω μέσω αυτού. Η εφαρμογή Snapchat (https://www.snapchat.com/) είναι μια από τις αγαπημένες μου τελευταία. Για εσένα που δεν την γνωρίζεις, πρόκειται για ένα app μέσα από το οποίο μπορείς να ανεβάζεις βίντεο αλλά και να βλέπεις αυτά των ανθρώπων που «ακολουθείς». Είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή, ειδικά στους κύκλους της μόδας και αυτό σημαίνει ότι μπορώ να ακολουθήσω όλους τους γνωστούς σχεδιαστές, bloggers, μοντέλα, editors και περιοδικά. Οι άνθρωποι αυτοί παρευρίσκονται σε όλα τα σημαντικά events των ημερών, με αποτέλεσμα να μπορώ και εγώ να παρακολουθήσω και να ενημερωθώ εκείνη την στιγμή, για όλα όσα συμβαίνουν στα fashion weeks!

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν για IOS και Android λογισμικά.

Tι λες; Θα μου κάνεις και σήμερα παρέα, έστω και διαδικτυακά; Και μην φοβάσαι, δεν θα είναι για πολύ. Υπομονή μέχρι την επόμενη Παρασκευή!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ