Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παίρνω ένα ποδήλατο

...και φεύγω για το αδύνατο!


Λένα Γρηγορίου

Σου έχω  ξαναπεί πόσο αγαπάω τις δύο ρόδες, έτσι; Σήμερα, λοιπόν, θα εκμεταλλευτώ τον ανοιξιάτικο καιρό και θα κάνω την πρώτη ποδηλατάδα του 2020. Τελικός προορισμός μου; Η πλατεία τον Βριλησσίων! 

Κράνος τσεκ, αθλητικά παπούτσια τσεκ, γάντια ποδηλάτου τσεκ και φύγαμε. Ο γειτονικός μου δήμος, τα Βριλήσσια, έχει -ίσως- τις καλύτερες υποδομές για τους λάτρεις του ποδηλάτου. Εύκολη διαδρομή, χωρίς ιδιαίτερα έντονες ανηφοροκατηφόρες και πλατιοί ποδηλατόδρομοι, που δεν διακόπτονται από δέντρα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή... πεζούς. Αν είσαι κι εσύ ποδηλάτης, καταλαβαίνεις γιατί αγαπάω τόσο αυτή τη μεγάλη βόλτα. Δεν χρειάζεται να σου περιγράψω ποια ακριβώς διαδρομή θα ακολουθήσουμε: Η σήμανση είναι "ευανάγνωστη" και δεν χρειάζεσαι καμία απολύτως οδηγία. Αν, παρόλα αυτά, τα βρεις... σκούρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον χάρτη ποδηλατόδρομων των Βορίων Προαστίων. Είτε επιλέξεις την safe επιλογή του χάρτη, είτε αποφασίσεις να... περιπλανηθείς, θα σε βρω το απογευματάκι στην πρώτη μας στάση. 

podilatodromoi750.jpg

Και ποια θα είναι αυτή; Όπως σου είπα, η πλατεία Αναλήψεως, η μεγαλύτερη και πιο κεντρική πλατεία των Βριλησσίων! Στη σημερινή μας βόλτα, λέω να "παρκάρουμε" τα ποδήλατα έξω από το "33 Squared". Πρόκειται για ένα all day bar, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πλατείας, όχι μόνο για το μικρό του μέγεθος (το οποίο δεν ξεπερνά τα 33 τετραγωνικα)  αλλά και για το χαλαρό ύφος, την παρεϊστικη ατμόσφαιρα, το προσεγμένο βιομηχανικό design, αλλά και τις εξίσου προσεγμένες τιμές του. Το "33" είναι ένα από τα αγαπημένα μου στέκια, καθώς διαθέτει μερικά από τα πιο ψαγμένα κοκτέηλ, που διαρκώς ανανεώνονται. Για σήμερα, θα αρκεστώ σε ένα (καλοφτιαγμένο) κρύο καφεδάκι και άφθονο κους κους. Άλλωστε, έχουμε και συνέχεια... 

33vrilissia750.jpg

Και μετά, και μετά; Η συνέχεια είναι λίγα (ελάχιστα) μέτρα παρακάτω. Στο "Πιπεράκι", ένα μεζεδοπωλείο- ρακάδικο επίσης στην Πλατεία Αναλήψεως. Το σκηνικό του είναι απλό, αλλά πανέμορφο, ειδικά αν ο καιρός σου επιτρέπει -όπως σήμερα- να καθίσεις σε ένα από τα τραπεζάκια του έξω, επί της πλατείας. Όσο για το μενού του; Ντάκος με ολόφρεσκα υλικά κατευθείαν από την Κρήτη, φάβα Φενεού, φασόλια μαυρομμάτικα Πρεβέζης με ρέγγα αλίπαστη, Σμυρνέικα σουτζουκάκια, τηγανιά χοιρινή με φέτα, σαρδέλες φρέσκες στη σχάρα είναι μερικά μόνο από τα σπιτικά  εδέσματα που θα απολαύσεις εδώ, πάντα με τη συνοδεία -τι άλλο;- άφθονης ρακής και τσίπουρου.

Οκ, ένα ποτηράκι θα το πιω, στην υγεία της πρώτης φετινής ανοιξιάτικης βόλτας μας. Αλλά μέχρι εκεί. Είπαμε, σήμερα... οδηγούμε!

Τι λες, θα τα πούμε στους (ποδηλατο)δρόμους; 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ