Φύγαμε για Χολαργό; - AllYou.gr

Search

Φύγαμε για Χολαργό;

Σήμερα, η Γεωργία παίρνει το μετρό με τελικό προορισμό μία από τις πιο hot "γειτονιές" της πόλης μας! 

20 Σεπτεμβρίου 2016

Πριν από λιγότερα από δέκα χρόνια, η βραδινή ζωή στον Χολαργό είχε για μένα ένα όνομα: Blue Peach (25ης Μαρτίου 5). Ακόμα αγαπάω αυτό το καφέ, το οποίο το βράδυ μετατρέπεται σε ένα ζωντανό μπαρ, από όπου η ατμόσφαιρα πάρτι δεν λείπει ούτε τις καθημερινές. Όμως, έχει ένα μειονέκτημα: αν δεν μένεις στην περιοχή, μπορείς να φτάσεις μέχρι εκεί μόνο με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Και καθώς τελευταία, για λόγους οικονομίας, αποφεύγω όλο και περισσότερο να χρησιμοποιώ αυτοκίνητο στις μετακινήσεις μου, και με τα λεωφορεία δεν τα πάω πολύ καλά, είναι τρομερά βολικό το γεγονός ότι έχουν ξεφυτρώσει δεκάδες μαγαζιά δίπλα στο μετρό Χολαργού, κατά μήκος της Μεσογείου, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Σήμερα, λοιπόν, θα επισκεφτώ τρία από αυτά και μάλιστα χωρίς να διανύσω συνολικά περισσότερα από πεντακόσια μέτρα! Η πρώτη μου στάση θα είναι το Egg (Μεσογείων 236), το οποίο ειδικεύεται σε συνταγές με… αυγό και φημίζεται για τα brunch του. Επειδή ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να βράσουν ούτε ένα αυγό (μια μού βγαίνει μελάτο, μία σφιχτό, αν και μια χαρά τα καταφέρνω με θεωρητικά πιο περίπλοκες συνταγές), θα επωφεληθώ από την ευκαιρία να το δοκιμάσω εδώ σε διαφορετικές εκδοχές του, όπως ποσέ, scrambled, αλλά και μπέργκερ με αυγό και φυσικά ομελέτες που περιέχουν ό,τι μπορείς να φανταστείς –μόνο εγώ λείπω από εκεί μέσα! 

Μετά, έχει σειρά το White Spoon (Μεσογείων 234, φωτό), το καφέ που μετέτρεψε ουσιαστικά τον Χολαργό σε στέκι, όπου ειδικά τα Σαββατοκύριακα γίνεται πραγματικό προσκύνημα (αλλά σήμερα θα είναι πιο χαλαρά). Θα απολαύσω μια μπίρα, ωστόσο θα μπω και στο πειρασμό να παραγγείλω μια σαλάτα ή κάποιο σάντουιτς, που εδώ ποτέ δεν με έχουν απογοητεύσει με τη φρεσκάδα των υλικών τους.

Όσο περνάει η ώρα, η παρέα μεγαλώνει. Για μερικά τσίπουρα αλλά και πρωτότυπα κοκτέιλ δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή στην περιοχή από το Τζώννυ Ντέπυ (Μεσογείων 234), ένα πολύχρωμο καφενείο με ωραίο εξωτερικό χώρο, από αυτά που θα περίμενες να δεις στα Εξάρχεια ή στο Γκάζι ή στο σοκάκι κάποιου νησιού. Είναι λίγο χωμένο στο βάθος μιας μικρής στοάς, αλλά αξίζει να το ανακαλύψεις, γιατί η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαλαρή που νομίζεις ότι είσαι διακοπές!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!