Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα στα… παλιά

Σήμερα, η Κέλλυ κλείνει την εβδομάδα κάνοντας μία βόλτα γεμάτη αναμνήσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Τον τελευταίο καιρό, είχα την ευκαιρία να περάσω αρκετό χρόνο με τον πατέρα μου. Αυτό πάντα σημαίνει και πολλές ιστορίες από τα… παλιά.

Για να καταλάβεις, ο μπαμπάς μου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριουδάκι του Πηλίου, το Κεραμίδι. Από τα 13 του μόλις χρόνια, αποφάσισε να σπουδάσει και να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν τότε στην επαρχία: να αποκτήσει μια καριέρα στην πρωτεύουσα. Μία από τις πρώτες γειτονιές που έζησε όταν πρωτοήρθε στην Αθήνα, ήταν η Δάφνη. Εκεί μεγάλωσε, ενηλιώθηκε και ωρίμασε. Στους δρόμους της περιοχής αυτής, όπου κάποτε "απαρτίζονταν" από λίγες μόλις πολυκατοικίες και πολλές μονοκατοικίες με μεγάλες αυλές. Εκεί, έπαιζε νεαρός με τους φίλους του, φωνάζοντας στα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας του την φράση/κωδικό «Τσικίτα μπανάνα», κοροιδεύοντάς τα παιχνιδιάρικα.

Λίγα χρόνια μετά, σε μια πολυκατοικία παραδίπλα, δημιούργησε έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό που ζήτημα αν μπορούσε να τον ακούσει κανείς, ακόμα και δύο στενά παρακάτω. Εκεί, που κάθε Σάββατό του το περνούσε στην πιο παλιά –πλέον- ταβέρνα της περιοχής, «Τα φιλετάκια της Δάφνης» (Εθνάρχου Μακαρίου 126). Μια ταβέρνα που ξεκίνησε να έχει μόλις μια ψησταριά και μερικά τραπέζια και σήμερα έχει επεκτεθεί τόσο που αν πας το Σαββατοκύριακο χωρίς κράτηση, μπορεί να μην βρεις τραπέζι να κάτσεις. Μια ταβέρνα που μπορεί να μην είναι «λαμπερή» στην όψη, αλλά που το φαγητό της θα σε ανταμείψει! Το… σουξέ της; Τα χοιρινά φιλετάκια φυσικά, τα οποία συνοδεύονται από χειροποίητες τηγανητές πατάτες. Ό,τι και αν φας εκεί, είναι απλό, αλλά πεντανόστιμο.

Αλλά για τον πατέρα μου, κάθε γευστική μπουκιά είναι και μια ανάμνηση. Και οι αναμνήσεις συνεχίζονταν στο διπλανό ζαχαροπλαστείο του Κωνστατνίνου Τζιβελέκα, το οποίο όμως έκλεισε πριν αρκετά χρόνια και τώρα έχει ανοίξει στην Βάρη, με το όνομα Tartin (Λεωφ. Αναγυρούντος 18-20). Εκεί πλέον μπορείς να απολαύσεις από καφέ μέχρι και σάντουιτς και φυσικά τα τρομερά του γλυκίσματα.

Εξάλλου, κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30