Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Λίγο κρασί, λίγο πράσινο και το αγόρι μου

Σήμερα, η Γεωργία μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή μιας τέλειας ημέρας.


Γεωργία Κοντού

Λίγο κρασί, λίγο πράσινο και το αγόρι μου. Αυτά είναι τα συστατικά της συνταγής μιας τέλειας ημέρας, όπου η απόδραση από την πόλη είναι προαιρετική. Γιατί, παρόλο που η Αθήνα δεν φημίζεται για τις φυσικές οάσεις της, σήμερα το καταπράσινο Πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής θα αντικαταστήσει ικανοποιητικά κάποιον εξοχικό προορισμό. 

Πάμε στην εκτέλεση της συνταγής λοιπόν: Πρώτον, βάζουμε το πράσινο. Θα βρω μια ήσυχη γωνιά στο πάρκο, σε απόσταση αναπνοής από τη βαβούρα του δρόμου, και παρέα με το νέο μυθιστόρημα ενός αγαπημένου συγγραφέα, το “Ο Κάφκα στην Ακτή” του Χαρούκι Μουρακάμι (εκδ. Ψυχογιός), όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι του νεαρού Κάφκα Ταμούρα, και ενός αφελή γέρου, του Νακάτα, θα ταξιδέψω σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν αντιπροσωπευτικό του Μουρακάμι, με γάτες που μιλούν και ψάρια που πέφτουν απ' τον ουρανό.

Δεύτερον, προσθέτουμε το αγόρι. Θα έρθει να με βρει στο Πάρκο, ένα ήσυχο καφέ-εστιατόριο στην καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, για ένα μεσημεριανό καφεδάκι στη σκιά των δέντρων. 

Τρίτον, συμπληρώνουμε με κρασί κατά βούληση. Η σημερινή ημέρα θα κλείσει στο πιο διάσημο ορόσημο της πλατείας Μαβίλη, το Μπρίκι (Δορυλαίου 6). Θα αράξουμε στον εξωτερικό πάγκο και θα χαζεύουμε την ασταμάτητη περαντζάδα μέχρι το σούρουπο, γιορτάζοντας το πρώτο εικοσιτετράωρο του χρόνου που η ημέρα ξεπερνάει σε διάρκεια τη νύχτα, την επίσημη αρχή της άνοιξης.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ