Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια... κόκκινη βόλτα

Η Λένα, σήμερα, πάει βόλτα με τη Χάρις Αλεξίου και το "Χειρόγραφο" της.


Λένα Γρηγορίου

Πώς μπορεί μια βόλτα να 'χει χρώμα; Μόνο αν τη χρωματίσεις εσύ μ' αυτό που αγαπάς. Κι εγώ σήμερα, δεύτερη μέρα της άνοιξης, αφού θα πάω βόλτα στο "Χειρόγραφο" της Χαρούλας, δεν μπορεί παρά να βάψω το σεργιάνι μου στη ζωή, στη φωνή και στην ψυχή της, στο χρώμα του έρωτα, της χαράς, της αγάπης. Κόκκινο.

Θα σε πάρω μαζί μου. Γιατί αυτή η βόλτα θα 'ναι γεμάτη τραγούδια, γλύκα, μνήμες, όνειρα, γράμματα, σημειώσεις, εικόνες, λόγια, σιωπές. Και τέτοιες βόλτες δεν χάνονται.

Δεν ξέρω πόσο πήρε στη Χαρούλα, στη Χάρις Αλεξίου, να κάνει τη δική της βόλτα στο δικό της παραμύθι, στη δική της αλήθεια, στα δικά της "θέλω" και "πρέπει" για να γράψει το "Χειρόγραφο" της. Πόσο χρόνο, δύναμη, θάρρος. Εμείς, εσύ κι εγώ, θα πάμε, απλά, μια βόλτα στις στιγμές, στις νότες, στα λόγια της. 

Χρόνια τώρα, με τα δικά της τραγούδια ερωτεύομαι, αγαπάω, χαίρομαι, με βρίσκω, με χάνω, ονειρεύομαι, πονάω, ταξιδεύω, θυμάμαι, ξεχνιέμαι... Με τις δικές της νύχτες, τους δικούς της ουρανούς, τα δικά της παιχνίδια, τους δικούς της δρόμους, τους δικούς της ψιθύρους, το δικό της χθες και σήμερα, βάζω χρώμα στις στιγμές μου.

Το "Χειρόγραφο" είναι ο προσωπικός της θεατρικός μονόλογος. Γραμμένος και παιγμένος από εκείνη. Σκηνοθετημένος από το Γιώργο Νανούρη και ντυμένος με 14 από τα τραγούδια που αγαπάει. Με 3 υπέροχους μουσικούς παρέα της: τον Παναγιώτη Τσεβά, το Γιώργο Λιμάκη και τον Αναστάση Μισυρλή.

Στη σκηνή του "Νέου Θεάτρου Κατερίνα Βασιλάκου", στον Κεραμεικό (Προφ. Δανιήλ 3 και Πλαταιών).

Η παράσταση, ναι η παράσταση σωστά διάβασες, αρχίζει στις 19.00μμ.

Και μόνο για την τόλμη της να "παίξει", να είναι αυτή η ερμηνεύτρια, η ηθοποιός  στο δικό της έργο και να πάει ένα βήμα μπροστά σε λιγότερο (ή καθόλου;) γνωστά "χωράφια", υποκλίνομαι.

Σε χρόνους παράξενους και δύσκολους, η Χαρούλα, πέρα και μακριά από ευκολίες και "κλισέ" επαναπροσδιορίζεται. Πόσο γενναία!

Ξέρω πως η σκηνή τη λατρεύει. Ανυπομονώ να δω αυτή την καινούργια σχέση αγάπης. Με πόσο φως ακόμα μπορεί να την τυλίξει.

Το "Χειρόγραφο"μάς περιμένει. Όχι μόνο σαν "βόλτα", σαν έξοδος ή σαν μια παράσταση. Μας περιμένει σαν μαγική απόδραση. Από το κρυφό μέσα μας στο φανερό. Χρήσιμο. Και λυτρωτικό.

Σας φιλώ 

ΥΓ: Το "ένα φιλί", το έχεις ακούσει; Επειγόντως!

{videobox}ONMbPQi8JwI{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός