Εσύ πού θα το τσικνίσεις απόψε; - AllYou.gr

Search

Εσύ πού θα το τσικνίσεις απόψε;

Δεν έχεις σχέδια για σήμερα το βράδυ; Ακολούθησε τη Μαρία στην ΑΠΟΛΥΤΗ βόλτα για κρεατοφάγους! 

03 Μαρτίου 2016

Το έχουμε ξαναπεί: Είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν το κρέας. Για την ακρίβεια, είμαι από εκείνους που δεν θεωρούν ως γεύμα οτιδήποτε δεν το περιλαμβάνει. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι η Τσικνοπέμπτη είναι για μένα η καλύτερη αφορμή για να το γιορτάσω. Πώς; Φυσικά, απολαμβάνοντας το ΚΑ-ΛΥ-ΤΕ-ΡΟ κρέας στην πόλη! 

Η βόλτα μας, λοιπόν, για απόψε θα είναι σύντομη μεν, απολύτως περιεκτική δε. Προορισμός μας; To Περιστέρι, κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου και πιο συγκεκριμένα η Λ. Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί, στον αριθμό 64, στεγάζεται το Base Grill. Πιθανότατα το γνωρίζεις ήδη -τουλάχιστον σαν όνομα- καθώς φιγουράρει σε πάμπολλα δημοσιεύματα, ενώ πλήθος επωνύμων και μη, έχουν -κατά καιρούς- εκφράσει τις διθυραμβικές κριτικές τους για την υπέροχη κουζίνα του. Μετά μεγάλης μου χαράς σε ενημερώνω ότι οι φήμες είναι 100% αληθείς

Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, το Base Grill είναι ένα αυθεντικό steak house, "έμπνευση" των αδερφών Λιάκου (οι οποίοι βρίσκονται και πίσω από την κουζίνα της "Κουκουβάγιας"). Από περιβάλλον, μην περιμένεις τίποτα σπουδαίο. Αλλού κρύβεται όλη η... χάρη του!  

Ας περάσουμε, λοιπόν, στο ψητό... 

Τα πρώτα πιάτα είναι τεράστια, οπότε κάνει λίγο... κράτει: Επίλεξε λίγα και καλά. Ξεκίνα με μία από τις πεντανόστιμες σαλάτες του και ΜΗΝ ξεχάσεις να παραγγείλεις τις τηγανιτές πατάτες. Όχι, δεν είναι συνηθισμένες, απλές τηγανιτές πατάτες. ΑΥΤΕΣ οι πατάτες είναι εμπνευσμένες από ελβετική συνταγή, ψιλοκομμένες και εμπλουτισμένες με 4 τηγανητά αυγά, που ο σερβιτόρος λιώνει και αναμειγνύει με το πιρούνι πάνω στην τραγανή φωλιά όταν στις σερβίρει. Κι αν έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν τα σάλια σου, που να πάρεις μία γεύση και από τη συνέχεια....  

Μεγάλες μερίδες σωστά ψημένου μοσχαριού (SOS: δοκίμασε τα βραζιλιάνικο πικάνια), χοιρινά μπριζολάκια, σπαλομπριζόλες και rib eye είναι μερικά από τα must try. Υπάρχουν, επίσης, κάμποσες εναλλακτικές επιλογές σε μπιφτέκια και ψαρονέφρι, ενώ εδώ ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις το χορταστικό μοσχαρίσιο συκώτι με χοντρό αλάτι (σε 3 είδη) το οποίο σερβίρεται με ωμό ελαιόλαδο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (φαντάσου το σαν carpaccio).

Στα γλυκά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε, γιατί πιθανότατα θα έχεις φάει τόσο που πραγματικά δεν θα χωράει τίποτα παραπάνω από εκείνη τη μαστιχούλα-κέρασμα που έρχεται στο τέλος. 

Εννοείται ότι στο μαγαζί επικρατεί το αδιαχώρητο κάθε βράδυ, οπότε αν θέλεις να το επισκεφτείς απόψε που έχει και την τιμητική του, ίσως θα χρειαστεί να κάνεις τουλάχιστον... τάμα για να καταφέρεις να βρεις τραπέζι. Πίστεψέ με, όμως, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις! Κι αν είσαι, όπως κι εγώ, τυχερή, τα λέμε εκεί! 

Καλή Τσικνοπέμπτη!