Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία πήγε... Χόλιγουντ! 

Το κείμενο αυτό γράφτηκε πριν ανακοινωθούν οι μεγάλοι νικητές της φετινής απονομής των βραβείων της Ακαδημίας. Οπότε δεν γίνεται να τοποθετηθώ πάνω στο ζήτημα. Μέχρι τότε, ας συνεχίσω να σχεδιάζω την Δευτέρα μου με σκοπό να κάνω μία μικρή αναδρομή σε 10 ξεχωριστές στιγμές - και περισσότερες ταινίες - από την ιστορία του πιο διάσημου και αγαπημένου θεσμού του παγκόσμιου σινεμά... Λίγες μόλις ώρες, λοιπόν, μετά την 88η απονομή των Χρυσών Αγαλματιδίων της Ακαδημίας, λέω να περάσω τις ώρες μου στο σπίτι παρέα με υπέροχες ταινίες που βραβεύτηκαν όλα αυτά τα πλούσια κινηματογραφικά χρόνια των βραβείων Όσκαρ.

* Την Τρίτη, η Γεωργία ταξίδεψε γευστικά μέχρι το Μεξικό! 

Θα επισκεφτώ το Ancho Mexican Grill (Γρηγορίου Γυφτοπούλου & Κολοκοτρώνη), ένα μέρος που παντρεύει τις χαμηλές τιμές ενός ταχυφαγείου με τη λογική diy (συνδυάζεις τα υλικά της επιλογής σου σε κλασικές μεξικανικές συνταγές, όπως burritos, fajitas κ.λπ.) και τη διακόσμηση ενός μοντέρνου εστιατορίου. Τέλεια επιλογή αν απολαμβάνεις τη μεξικανική κουζίνα αλλά δεν τρελαίνεσαι για το έθνικ στιλ που χαρακτηρίζει άλλα αντίστοιχα στέκια, με τα άπειρα, εκτυφλωτικά χρώματα και τα πληθωρικά... παραφερνάλια.

* Την Τετάρτη, η Λένα πήγε βόλτα με τη Χάρις Αλεξίου και το "Χειρόγραφο" της! 

Αυτή η βόλτα θα 'ναι γεμάτη τραγούδια, γλύκα, μνήμες, όνειρα, γράμματα, σημειώσεις, εικόνες, λόγια, σιωπές. Και τέτοιες βόλτες δεν χάνονται. Δεν ξέρω πόσο πήρε στη Χαρούλα, στη Χάρις Αλεξίου, να κάνει τη δική της βόλτα στο δικό της παραμύθι, στη δική της αλήθεια, στα δικά της "θέλω" και "πρέπει" για να γράψει το "Χειρόγραφο" της. Πόσο χρόνο, δύναμη, θάρρος. Εμείς, εσύ κι εγώ, θα πάμε, απλά, μια βόλτα στις στιγμές, στις νότες, στα λόγια της. Στη σκηνή του "Νέου Θεάτρου Κατερίνα Βασιλάκου", στον Κεραμεικό (Προφ. Δανιήλ 3 και Πλαταιών). Η παράσταση, ναι η παράσταση σωστά διάβασες, αρχίζει στις 19.00μμ.

* Την (τσικνο)Πέμπτη, η Μαρία έκανε την ΑΠΟΛΥΤΗ βόλτα για κρεατοφάγους! 

Σημερινός προορισμός μας; To Περιστέρι, κοντά στην πλατεία Μπουρναζίου και πιο συγκεκριμένα η Λ. Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί, στον αριθμό 64, στεγάζεται το Base Grill. Πιθανότατα το γνωρίζεις ήδη -τουλάχιστον σαν όνομα- καθώς φιγουράρει σε πάμπολλα δημοσιεύματα, ενώ πλήθος επωνύμων και μη, έχουν -κατά καιρούς- εκφράσει τις διθυραμβικές κριτικές τους για την υπέροχη κουζίνα του. Μετά μεγάλης μου χαράς σε ενημερώνω ότι οι φήμες είναι 100% αληθείς. Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, το Base Grill είναι ένα αυθεντικό steak house, "έμπνευση" των αδερφών Λιάκου (οι οποίοι βρίσκονται και πίσω από την κουζίνα της "Κουκουβάγιας"). 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε μία βόλτα... στα παλιά!

Τον τελευταίο καιρό, είχα την ευκαιρία να περάσω αρκετό χρόνο με τον πατέρα μου. Αυτό πάντα σημαίνει και πολλές ιστορίες από τα… παλιά. Μου θύμισε, λοιπόν, μία ταβέρνα, όπου περνούσε κάθε Σάββατο των... νεανικών του χρόνων: Τα φιλετάκια της Δάφνης» (Εθνάρχου Μακαρίου 126). Μια ταβέρνα που ξεκίνησε να έχει μόλις μια ψησταριά και μερικά τραπέζια και σήμερα έχει επεκτεθεί τόσο που αν πας το Σαββατοκύριακο χωρίς κράτηση, μπορεί να μην βρεις τραπέζι να κάτσεις. Μια ταβέρνα που μπορεί να μην είναι «λαμπερή» στην όψη, αλλά που το φαγητό της θα σε ανταμείψει! Το… σουξέ της; Τα χοιρινά φιλετάκια φυσικά, τα οποία συνοδεύονται από χειροποίητες τηγανητές πατάτες. Ό,τι και αν φας εκεί, είναι απλό, αλλά πεντανόστιμο.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US