Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Απόψε, φύγαμε για... όπερα

Όχι, δεν πάμε Βιέννη. Στο κέντρο της Αθήνας θα μάς βολτάρει (και) σήμερα η Μαρία... 


Μαρία Μυλωνά

Σου αρέσει η όπερα; Εγώ ομολογώ ότι την βαριέμαι (φρικτά). Παρόλα αυτά, στη σημερινή μας βόλτα θα πάμε ακριβώς εκεί, έστω κι αν είναι... κατ' ευφημισμόν. Τι θέλω να πω με λίγα λόγια; Απόψε θα σε βολτάρω σε μία όπερα, που δεν είναι στην πραγματικότητα (αληθινή) όπερα, αλλά μία από τις πιο πολυπαιγμένες θεατρικές παραστάσεις: Στην "Όπερα της Πεντάρας". 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η "Όπερα της Πεντάρας" είναι ένα αριστούργημα των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ, που γράφτηκε το 1928, παραμονές του μεγάλου οικονομικού κραχ (ολίγον... προφητικό δεν σου φαίνεται αυτό;) και έκανε πρεμιέρα την ίδια χρονιά στο Βερολίνο. Αυτή η παράσταση, λοιπόν, που συγκεντρώνει πάντα και παντού το ενδιαφέρον του κοινού, ανεβαίνει φέτος στην σκηνή ενός από τα πιο αγαπημένα μου θέατρα στην πόλη: στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5), οπότε καταλαβαίνεις πόσο ανυπομονώ. 

Τι; Όχι; Οκ, θα σου εξηγήσω. Καταρχάς, στην παράσταση πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών, όπως η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Νάντια Κοντογεώργη, η Λυδία Φωτοπούλου, ο Χρήστος Λούλης και ο Νίκος Καραθάνος. Κατά δεύτερον τη σκηνοθετική... μπαγκέτα έχει ο -πολυαγαπημένος- Γιάννης Χουβαρδάς και κατά τρίτον γιατί το όλο "εγχείρημα" πλαισιώνεται από μια ομάδα μουσικών που θα "εκτελέσει" live την αθάνατη μουσική του Βάιλ!

Κατάλαβες τώρα γιατί ανυπομονώ τόσο για το βράδυ; Η παράσταση ξεκινά στις 8:30 νταν, οπότε θα ορίσουμε το ραντεβού μας απέξω. 

operapentaras750.jpg

Κι αν νομίζεις ότι η βραδιά μας θα τελειώσει εκεί, σου έχω κι άλλη πρόταση: αμέσως μετά, λέω να πιούμε ένα ποτάκι λίγο παραπάνω, προς Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην αρχή της οδού Κολοκοτρώνη. Στον αριθμό 3, μέσα στην μικρή στοά κρύβεται ο πιο μαγικός... αριθμός της νυχτερινής Αθήνας: Το bar "42". Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μπαρ του κέντρου που "ειδικεύεται" στα πολλά και καλά κοκτέιλ. Ο κατάλογός του, που ανανεώνεται κάθε τρεις (μήνες) και λίγο, είναι λιτός, δωρικός και περιεκτικός, ενώ αν... βαριέσαι να τον ξεφυλλίσεις, μπορείς να ζητήσεις από τον μπάρμαν να... σολάρει. Το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι ό,τι αυτό που θα σου φτιάξει, θα σε απογειώσει. 

Επιστρέφοντας σπίτι, έχω κάτι ακόμα να κάνω γι' απόψε, πριν πέσω για ύπνο. Και πριν πάει ο νου σου στο... πονηρό, να σε προλάβω: Θέλω να ξεχωρίσω τα ρούχα και τα εσώρουχα που δεν φοράω πια και να τα ετοιμάσω για... ανακύκλωση. Ναι, καλά διάβασες. Η πράσινη πρωτοβουλία της Intimissimi επιστρέφει με motto «Ανακυκλώνουμε και δίνουμε αξία στα παλιά σας ρούχα» κι εγώ έχω σκοπό να κάνω ακριβώς αυτό! Απόψε, λοιπόν, θα μαζέψω όλα τα εσώρουχα αλλά και τα παλιά μου ρούχα - οποιασδήποτε μάρκας- και από αύριο θα τα πάω σε ένα από τα καταστήματα της εταιρίας, όπου θα μου τα "ανταλλάξουν" με ένα κουπόνι που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη αξία για τις μελλοντικές αγορές μου (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016).  

RECYCLING750.jpg

Τι λες, λοιπόν; Να σε περιμένω (κι) απόψε; 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική