Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καφές, σινεμά και σουβλάκι!

Σήμερα, η Λένα πίνει τον αγαπημένο της καφέ, μπαίνει σ' ένα Δωμάτιο με μεγάλη περιέργεια και κάνει... υπερβάσεις!


Λένα Γρηγορίου

Πάμε για καφέ από νωρίς το απόγευμα και μετά σινεμά; Είδες πόσο άμεση και γρήγορη και αποφασιστική είμαι, όταν θέλω! Σου κάνω πρόταση-πρόσκληση ΚΑΙ γιατί σε κερνάω έναν καφέ έκπληξη ΚΑΙ γιατί η ταινία που θέλω να δούμε είναι η έκπληξη των φετινών Όσκαρ ΚΑΙ γιατί η έκπληξη-παρασπονδία που σου φυλάω για μετά το σινεμά, είναι Super! Έκπληξη x3, λοιπόν και η βόλτα της μαρτιάτικης Τετάρτης μας έχει τρία στα τρία, άρα προμηνύεται, τουλάχιστον, ενδιαφέρουσα.

Δεν θα πάμε μακριά από τη γειτονιά μας. Στα λημέρια μας θα βρεθούμε ξανά, Λεωφόρο Κηφισίας (234) και Λυκούργου (γωνία), στο γνωστό και αγαπημένο "Αvana triangle", στο Χαλάνδρι (το λες και Ν. Ψυχικό, αν θέλεις, το λες και απέναντι από την "είσοδο" της Φιλοθέης). Πρώτη μας στάση: Starbucks.

Μας καλεί να ενδώσουμε στη γοητεία του και μας περιμένει με το καινούργιο του ταξιδιάρικο, φρεσκοκαβουρντισμένο, αρωματικό Macchiato trio

Δεν ξέρω αν για σένα ο καφές είναι συνδυασμένος με μια από τις μεγάλες απολαύσεις της κάθε μέρας σου, αλλά για μένα είναι σίγουρα, η πιο μεγάλη! Έρχομαι σήμερα αποφασισμένη να δοκιμάσω το νέο Honey Blossom Macchiato. Βανίλια, μέλι και η λατρεμένη γεύση του καφέ. Βελούδινη, απαλή, γλυκιά.  Οι άλλες δυο γεύσεις του trio, το Vanilla Bean Macchiato και το Caramel Macchiato,  θα είναι η απόλαυση μου ενός άλλου απογεύματος μέσα στη βδομάδα.

STARBUCKS NEW MACCHIATO TRIO_2016.jpg

Ένα βήμα από το Starbucks, στο 3 της οδού Λυκούργου, είναι η αγαπημένη Αβάνα. Κινηματογράφος ταυτισμένος με σκασιαρχεία, συγκίνηση, κλεφτά φιλιά, ταινίες που επηρέασαν (κάποτε) τον εφηβικό ψυχισμό μου, φίλους, υπαρξιακούς προβληματισμούς! Ναι, ναι, όλα αυτά! Εδώ, λοιπόν, στην Αβάνα του χθες και του σήμερα, θα δούμε το "Δωμάτιο". Την ταινία-έκπληξη των φετινών βραβείων Όσκαρ. Έκπληξη για την ερμηνεία της Μπρι Λάρσον (Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου), της νεαρής πρωταγωνίστριας, που έδωσε, όπως λένε οι κριτικές, "ψυχή" στο ρόλο της κακοποιημένης κοπέλας-μητέρας και έντυσε με απλότητα, ποιότητα και συναίσθημα,την ηρωίδα του σκηνοθέτη Λένι Αμπραμσον.  

Ένα πεντάχρονο αγόρι, ο Τζέικομπ, στο ρόλο του μικρού γιου της Μπρι, είναι μια ακόμα πρόκληση για να δούμε την ταινία. Μιλούν όλοι για "μεγάλη ερμηνεία"

Το "Δωμάτιο" δεν ήμουν σίγουρη πως ήθελα να το δω. Το αποφάσισα μετά από την κουβέντα μου μ' ένα φίλο, που ενώ συνήθως μένει απαθής στο σινεμά, στην ταινία αυτή, παθιάστηκε. Άβυσσος η (κινηματογραφική) ψυχή του ανθρώπου!

room750.JPG

Μόλις βγούμε από το σινεμά, μας περιμένει, απέναντι ακριβώς, το Αβάνα Καλαμάκι. Πολύ σωστά κατάλαβες, σουβλάκι! Η υπέρβαση που σου έλεγα;

Αυτό. Με πίτα, με απ' όλα, με ό,τι θέλουμε. Φημισμένο, αγαπημένο και απαραίτητο για να τελειώσει μια βόλτα όπως της αξίζει: νόστιμα!

Θα τα πούμε την επόμενη Τετάρτη.

Καλά Κούλουμα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου