Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία βόλταρε στα Πετράλωνα! 

Η Άνοιξη έρχεται νωρίς στα Πετράλωνα κι εμείς που την περιμένουμε με αγωνία δεν βλέπουμε την ώρα να κάτσουμε απόψε το βράδυ σε ένα από τα ξύλινα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο έξω από το μεζεδοπωλείο Πλειάδες (Τρώων 34), ένα από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της περιοχής. Οι Πλειάδες έχουν βρει στέγη σε ένα παλιό ισόγειο σπίτι, που σε βάζει με τη μία σε κλίμα παλιάς Αθήνας, αλλά δεν φημίζεται μόνο γι αυτό. Αν υπάρχει ένας λόγος για να επισκεφτείς αυτό το εστιατόριο, τότε αυτός είναι 100% το καλό (το πάρα πολύ καλό) φαγητό.

* Την Τρίτη, η Γεωργία έκανε... βιτρινοθεραπεία! 

Ο πρωινός καφές θα μου δώσει δυνάμεις για να συνεχίσω με shopping στο Φάρο ή τουλάχιστον για window shopping, για να το δούμε πιο ρεαλιστικά. Όμως, θα κάνω σίγουρα μια επίσκεψη στο Design Shop (Λ. Κηφισίας 186, παράδρομος Ολυμπιονικών 186 και Παμπούκη): δεν χορταίνω να χαζεύω τις επιλογές του σε έπιπλα, αντικείμενα και αξεσουάρ, ειδικά από το απολαυστικά μίνιμαλ σκανδιναβικό ντιζάιν (π.χ. των δανέζικων brands Normann Copenhagen και Hay), αλλά και από το νέο, γενναίο ελληνικό ντιζάιν (όπως τις δημιουργίες των We Design και Rdesign). Στο τέλος, μπορεί και να καλοπιάσω τον εαυτό μου, κάνοντάς του ένα μικρό δώρο. Μια κρεμάστρα ή ένα κερί θα είναι αρκετά για να μου φτιάξουν τη διάθεση.

* Την Τετάρτη, η Λένα "κλείστηκε" στο... Δωμάτιο! 

Στο 3 της οδού Λυκούργου, στο Χαλάνδρι (το λες και Ν. Ψυχικό, αν θέλεις, το λες και απέναντι από την "είσοδο" της Φιλοθέης), είναι η αγαπημένη Αβάνα. Κινηματογράφος ταυτισμένος με σκασιαρχεία, συγκίνηση, κλεφτά φιλιά, ταινίες που επηρέασαν (κάποτε) τον εφηβικό ψυχισμό μου, φίλους, υπαρξιακούς προβληματισμούς! Ναι, ναι, όλα αυτά! Εδώ, λοιπόν, στην Αβάνα του χθες και του σήμερα, θα δούμε το "Δωμάτιο". Την ταινία-έκπληξη των φετινών βραβείων Όσκαρ. Έκπληξη για την ερμηνεία της Μπρι Λάρσον (Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου), της νεαρής πρωταγωνίστριας, που έδωσε, όπως λένε οι κριτικές, "ψυχή" στο ρόλο της κακοποιημένης κοπέλας-μητέρας και έντυσε με απλότητα, ποιότητα και συναίσθημα,την ηρωίδα του σκηνοθέτη Λένι Αμπραμσον.

* Την Πέμπτη, η Μαρία... τα 'τσουξε! 

Κι αν νομίζεις ότι η βραδιά μας θα τελειώσει εκεί, σου έχω κι άλλη πρόταση: αμέσως μετά, λέω να πιούμε ένα ποτάκι λίγο παραπάνω, προς Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην αρχή της οδού Κολοκοτρώνη. Στον αριθμό 3, μέσα στην μικρή στοά κρύβεται ο πιο μαγικός... αριθμός της νυχτερινής Αθήνας: Το bar "42". Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μπαρ του κέντρου που "ειδικεύεται" στα πολλά και καλά κοκτέιλ. Ο κατάλογός του, που ανανεώνεται κάθε τρεις (μήνες) και λίγο, είναι λιτός, δωρικός και περιεκτικός, ενώ αν... βαριέσαι να τον ξεφυλλίσεις, μπορείς να ζητήσεις από τον μπάρμαν να... σολάρει. Το ΜΟΝΟ σίγουρο είναι ό,τι αυτό που θα σου φτιάξει, θα σε απογειώσει. 

* Την Παρασκευή η Κέλλυ... έμαθε γαλλικά! 

Για σήμερα, λέω να κατηφορίσω –που λένε και στο χωριό μου- προς Πετράλωνα. Στα Άνω για την ακρίβεια. Στον πιο κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων, στην Τρωών 32 , ανάμεσα στα ελληνικά, παραδοσιακά μεζεδοπωλεία μπορεί κανείς να βρεθεί μονομιάς στην Γαλλία. Το Chez Lucien είναι ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της περιοχής, όπου μπορεί κανείς να φάει το πιο αυθεντικό (ο ιδιοκτήτης του είναι Γάλλος εξάλλου!) και τρομερά γευστικό γαλλικό φαγητό. Ήδη στην ιδέα αυτού, μου τρέχουν τα σάλια! Τι θα φάω εκεί; Αχ, από πού να ξεκινήσω… Θα επιλέξω ένα από τα μενού που προσφέρει το μαγαζί (τα οποία είναι και οικονομικότατα) και θα προτιμήσω αυτό με τον κόκκαρα στην σχάρα, φιλέτο entrecote μόσχου με σώς μπερναίζ, πουρέ καρότο & gratin dauphinois και μια τρομερή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί. Γαλλική κουζίνα χωρίς γαλλικό κρασί δεν νοείται και το μαγαζί διαθέτει μια πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών από την χώρα.  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.