Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

Σήμερα, η Γεωργία πηγαίνει στα εγκαίνια του 3ου Φεστιβάλ Αφήγησης στο Θησείο.


Γεωργία Κοντού

Τις επόμενες ημέρες η Αθήνα θα πλημμυρίσει με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους: από τις 15 μέχρι τις 20 Μαρτίου η πόλη φιλοξενεί το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης, σε διάφορους χώρους στο Θησείο, το Μοναστηράκι, την Πλάκα αλλά και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας. Το φεστιβάλ, που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3), έχει φέτος ένα θέμα που μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον: τις «Δυνατές γυναίκες».

Σήμερα, λοιπόν, ο προορισμός μου θα είναι τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα στο Θησείο (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης), με τίτλο «Ανθρώπων ιστορίες... τέχνης μυθολογήματα 3». Θα δω πώς προσεγγίζουν το θέμα διάφορα έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, εικονογράφησης, ξυλογλυπτικής κ.λπ. και θα παρακολουθήσω δύο αφηγήσεις: τα «Παραμύθια για γυναίκες που τη δύναμή τους δεν την έκρυβαν στο φιλί» από τον Δημ. Β. Προύσαλη και την αγγλόφωνη αφήγηση της Νορβηγίδας Nina Naesheim «Δυνατές γυναίκες του Βορρά».

Και μετά, για να κλείσει ιδανικά η βραδιά, θα πιω ένα ποτό στο καφενείο Λουξ (Θεσσαλονίκης 9), πάνω στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης, που είναι πανέμορφος και ολάνθιστος αυτή την εποχή.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ