Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι - AllYou.gr

Search

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

Σήμερα, η Γεωργία πηγαίνει στα εγκαίνια του 3ου Φεστιβάλ Αφήγησης στο Θησείο.

15 Μαρτίου 2016

Τις επόμενες ημέρες η Αθήνα θα πλημμυρίσει με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους: από τις 15 μέχρι τις 20 Μαρτίου η πόλη φιλοξενεί το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης, σε διάφορους χώρους στο Θησείο, το Μοναστηράκι, την Πλάκα αλλά και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας. Το φεστιβάλ, που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3), έχει φέτος ένα θέμα που μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον: τις «Δυνατές γυναίκες».

Σήμερα, λοιπόν, ο προορισμός μου θα είναι τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα στο Θησείο (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης), με τίτλο «Ανθρώπων ιστορίες... τέχνης μυθολογήματα 3». Θα δω πώς προσεγγίζουν το θέμα διάφορα έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, εικονογράφησης, ξυλογλυπτικής κ.λπ. και θα παρακολουθήσω δύο αφηγήσεις: τα «Παραμύθια για γυναίκες που τη δύναμή τους δεν την έκρυβαν στο φιλί» από τον Δημ. Β. Προύσαλη και την αγγλόφωνη αφήγηση της Νορβηγίδας Nina Naesheim «Δυνατές γυναίκες του Βορρά».

Και μετά, για να κλείσει ιδανικά η βραδιά, θα πιω ένα ποτό στο καφενείο Λουξ (Θεσσαλονίκης 9), πάνω στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης, που είναι πανέμορφος και ολάνθιστος αυτή την εποχή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!