Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ρωσία κι ένα μεγάλο ξενοδοχείο

Σήμερα η Αναστασία διαπιστώνει πως στο κέντρο της πόλης χωράνε τα πάντα!



Όταν έχεις «φορτωμένες» μέρες πρέπει να προγραμματίζεις τις εξόδους σου από νωρίς. Και σε μία πόλη όπως η Αθήνα, που οι επιλογές είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες, πρέπει να διαλέξεις από ακόμη νωρίτερα. 

Αυτή την Δευτέρα, μίας και είναι αργία, λέω να βρω λίγο χρόνο για να προετοιμάσω το έδαφος για τις μελλοντικές εξορμήσεις μου.

Έτσι, θα ξεκινήσω το απόγευμα μου με μία σύντομη στάση στο αγαπημένο θέατρο Rex, εκεί που θα αγοράσω εισιτήρια για τη νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ανεβαίνει στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Και ίσως ήδη να έχει πάρει το αυτί σου πως η φοβερή "Άννα Καρένινα" παίρνει σάρκα και οστά στο θεατρικό σανίδι αυτή τη σεζόν με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με φόντο το περιβάλλον της αριστοκρατικής Ρωσίας, όπου οι κοινωνικές συμβάσεις θολώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις, όπου ο καθωσπρεπισμός και η υποκρισία βασιλεύουν, ο Τολστόι χτίζει την ιστορία της εμβληματικής ηρωίδας του. Η Άννα Καρένινα θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του μετεωρισμού της, ανάμεσα στο καθήκον προς τον σύζυγό της, Καρένιν, και το πάθος της για τον εραστή της, κόμη Βρόνσκι. Κάθε επιλογή της, αντί να την οδηγεί σε λύση, φαίνεται να την σπρώχνει βαθύτερα στο αδιέξοδο, και το τραγικό της τέλος μοιάζει αναπόφευκτο.

b_4933_-8868.jpg

Ο πατριάρχης του ρωσικής λογοτεχνίας Λεβ Τολστόι, στο πιο γνωστό βιβλίο του, φέρνει στην επιφάνεια τον κόσμο των πλαστών σχέσεων και των καταπιεσμένων συναισθημάτων. Ως αυθεντικός εκπρόσωπος αυτής της σχολής, ο Τολστόι δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία ενός συναρπαστικού σε πλοκή και γεμάτου ανατροπές έργου, αλλά διεισδύει με την γραφή του στα πιο δύσβατα μονοπάτια της ψυχής και αναδεικνύει τη γοητεία και την περιπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

Βέβαια, να σου πω ότι η συγκεκριμένη παράσταση είναι και μία κανονική παρέλαση ταλέντων. Εκτός από τη Μαρία Ναυπλιώτου, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Μάξιμος Μουμούρης, ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Μυρτώ Αλικάκη και πολλοί ακόμα θα περάσουν από τη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του θεάτρου Rex (Πανεπιστημίου 48), για να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας την θρυλική ιστορία του Τολστόι, ένα από τα πιο εμπορικά βιβλία στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Κι αφού περιμένω στο ταμείο για να πάρω τα εισιτήρια μου για την επόμενη παράσταση, θα κατευθυνθώ προς το πιο hot τρίγωνο του κέντρου, εκεί όπου κανείς ποτέ δεν κοιμάται, η μουσική παίζει στο τέρμα, οι κρέπες μυρίζουν μέχρι την παρακάτω γωνία, οι DJs είναι σέξι και τα κορίτσια που τριγυρνάνε από μπαράκι σε μπαράκι ακόμη περισσότερο. Μάλλον θα κατάλαβες ότι μιλάμε για το τρίγωνο Πλατεία Καρύτση, Κολοκοτρώνη, Πραξιτέλους. Κάπου εκεί, λοιπόν, θα κάνει την εμφάνιση του την Τετάρτη που μας έρχεται ένα σημείο... έκπληξη με την υπογραφή των ειδικών!

Τι εννοώ; Οι υπεύθυνοι του γνωστού πια σε όλους μας Τhe Clumsies, ετοιμάζουν εδώ και καιρό στα κρυφά ένα ολοκαίνουργιο pop up bar, το οποίο θα μείνει στη θέση του για μία μόλις ημέρα. Μπερδεύτηκες; Με τον όρο pop up bar ονομάζουν εδώ και καιρό στο εξωτερικό τα spots εκείνα που ανοίγουν με μία συγκεκριμένη θεματική και παραμένουν στο συγκεκριμένο σημείο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η τρελή αυτή τάση έφτασε από το μακριά και στα μέρη μας και σιγά σιγά στην Αθήνα ξεπετάγονται τα πρώτα μπαράκια με αυτή ακριβώς την φιλοσοφία.

Το Clumsies Hotel Bar, λοιπόν, ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας ακριβώς δίπλα από το The Clumsies (Πραξιτέλους 30), σε ένα εντυπωσιακό διώροφο αρχοντικό με ιστορία 100 ετών, όπου πρόκειται να στηθεί το hotel bar - πρότυπο. Στις 16 Μαρτίου το ισόγειο, το reception bar «The Clumsies», υποδέχεται τους επισκέπτες και επιβεβαιώνει την κράτηση διαμονής τους, ενώ σε κάθε δωμάτιο των δύο ορόφων που ακολουθούν φιλοξενούνται τα καλύτερα ξενοδοχειακά μπαρ του πλανήτη, που επιλέχθηκαν και συμπεριλήφθηκαν το 2015 στην λίστα των The World's 50 Best Bars.

964298_IMG_4138.jpg

Συγκεκριμένα τα εμβληματικά, Savoy American bar (Λονδίνο), Broken shaker (Μαϊάμι), Lobster bar (Χονγκ Κονγκ), Nomad (Νέα Υόρκη), Dandelyan(Λονδίνο), Manhattan bar (Σιγκαπούρη), Dry Martini (Ισπανία), θα παρουσιάσουν τον κόσμο και την φιλοσοφία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Charles Schumann και η ομάδα του έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης του «Schumann's», που συγκαταλέγεται στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, θα βρίσκεται στην είσοδο του The Clumsies Hotel Bar σε ρόλο receptionist.

Το check-in θα γίνεται από τις 19:00 και κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μάρκες για τα cocktails (μία για 10€, πέντε για 40€ και δέκα για 80€ ). Στη συνέχεια θα μπορούν να ξεναγηθούν σε όλα τα δωμάτια και να γνωρίσουν επτά ξεχωριστούς προορισμούς. Να ξέρεις ότι οι πόρτες κλείνουν μετά τα μεσάνυχτα και ότι πρέπει να κάνεις κράτηση από νωρίς. Γι αυτό κι εγώ φροντίζω από τώρα.

Θα σε δω λοιπόν εκεί! Μόσχα και 5th Αvenue γωνία...

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε