Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία επισκέφτηκε το Rex... 

Θα ξεκινήσω το απόγευμα μου με μία σύντομη στάση στο αγαπημένο θέατρο Rex, εκεί που θα αγοράσω εισιτήρια για τη νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ανεβαίνει στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Και ίσως ήδη να έχει πάρει το αυτί σου πως η φοβερή "Άννα Καρένινα" παίρνει σάρκα και οστά στο θεατρικό σανίδι αυτή τη σεζόν με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με φόντο το περιβάλλον της αριστοκρατικής Ρωσίας, όπου οι κοινωνικές συμβάσεις θολώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις, όπου ο καθωσπρεπισμός και η υποκρισία βασιλεύουν, ο Τολστόι χτίζει την ιστορία της εμβληματικής ηρωίδας του. Η Άννα Καρένινα θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του μετεωρισμού της, ανάμεσα στο καθήκον προς τον σύζυγό της, Καρένιν, και το πάθος της για τον εραστή της, κόμη Βρόνσκι. Κάθε επιλογή της, αντί να την οδηγεί σε λύση, φαίνεται να την σπρώχνει βαθύτερα στο αδιέξοδο, και το τραγικό της τέλος μοιάζει αναπόφευκτο.

* Την Τρίτη, η Γεωργία έφτιαξε... το δικό της παραμύθι!

Σήμερα, ο προορισμός μου θα είναι τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης του φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα στο Θησείο (Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης), με τίτλο «Ανθρώπων ιστορίες... τέχνης μυθολογήματα 3». Θα δω πώς προσεγγίζουν το θέμα διάφορα έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, εικονογράφησης, ξυλογλυπτικής κ.λπ. και θα παρακολουθήσω δύο αφηγήσεις: τα «Παραμύθια για γυναίκες που τη δύναμή τους δεν την έκρυβαν στο φιλί» από τον Δημ. Β. Προύσαλη και την αγγλόφωνη αφήγηση της Νορβηγίδας Nina Naesheim «Δυνατές γυναίκες του Βορρά».

* Την Τετάρτη, η Λένα πήγε βόλτα με την... Μαρίνα Αμπράμοβιτς! 

Είναι καιρός που ακούω για την 70χρονη σήμερα, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, την performance art, και τα απίστευτα extreme πράγματα που κάνει, λέει, διδάσκει. Αυτή η γυναίκα, το κακό παιδί, η γιαγιά, ή η ιέρεια της performance art, είναι στην Αθήνα για έξι εβδομάδες. Και δεν θα μπορούσα παρά να θέλω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, μια από τις μέρες  του προγράμματος που διοργανώνει με το Ινστιτούτο της και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, να είμαι στο Μουσείο Μπενάκη και να έχω live και προσωπικά την εμπειρία του να συμμετέχω σε μια performance.

* Την Πέμπτη, η Μαρία τσούγκρισε το κοκτέηλ της στο Χολαργό!

Σημερινός μας προορισμός, το BookAli Αll Day Bar (Μεσογείων 236). Aπόψε, σ' αυτό το πανέμορφο bar φιλοξενείται το "Market Box by Ketel One", που μάς προσκαλεί να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό cocktail (οκ, με λίγη βοήθεια από τους bartenders του μαγαζιού). Περί τίνος πρόκειται; Εξηγώ: Το Market Box αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους φίλους του cocktail να μιλήσουν με τον bartender και να δημιουργήσουν μαζί το cocktail που ταιριάζει απόλυτα στο δικό τους γούστο. Ο μηχανισμός είναι πολύ απλός και εύκολος. Η Ketel One Vodka με την αψεγάδιαστη ποιότητα και την κρυστάλλινη γεύση της αποτελεί τη βάση του cocktail, στη συνέχεια επιλέγονται μέσα από το Market Box – ένα ξύλινο κουτί γεμάτο με τα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά για cocktail – τα συστατικά που θα συνθέσουν το cocktail. Τέλος, ο bartender με την εμπειρία του και την υψηλή του δεξιοτεχνία – συνδυάζει τα υλικά με την Ketel One Vodka, δημιουργώντας ένα μοναδικό cocktail για τον καλεσμένο του. Τέλειο δεν ακούγεται; 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ βόλταρε (νοερά) με τη μαμά της...

Έχοντας ρουφήξει όλες τις μυρωδιές από τα πεύκα και το άρωμα από το βρεγμένο χώμα, νομίζω ότι μπορώ να απολαύσω έναν μερακλίδικο (ιδανικά) καφέ. Η μητέρα μου σίγουρα θα συμφωνούσε με αυτήν μου την επιλογή, καθώς δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς έναν ελληνικό καφέ, ειδικά τις απογευματινές ώρες μετά την δουλειά, με την συνοδεία των αγαπημένων της φίλων. Λίγη κουβεντούλα για τα παλιά, τα νέα, τα τωρινά, λίγο άκακο κουτσομπολιό και αμέσως-αμέσως έβλεπες την γλυκιά Αννούλα να γεμίζει με χαρά. Έτσι, λοιπόν, και εγώ, αναζητώντας αυτήν την χαρά και ελαφρότητα περισσότερο από ποτέ αυτές τις ημέρες, θα πάρω τις αγαπημένες μου φίλες και θα πιούμε τον καφέ μας, σε μια από τις πιο παλιές και αγαπημένες της μητέρας μου καφετέριες της Νέας Σμύρνης. Το Μπλε (Ομήρου 54) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη των Νεοσμυρνιωτών, μέσα από την πάντα καλή ποιότητα του καφέ και των σνακ που προσφέρει. Το σημείο του, κομβικό –ανάμεσα στην φημισμένη αγορά της περιοχής, οπότε η καθιερωμένη περαντζάδα είναι κάτι που θα αναζητήσω σίγουρα! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ