Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από την Καζαμπλάνκα στην Ταϊλάνδη

Σήμερα η Γεωργία κάνει ένα εξωτικό ταξίδι στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. 


Γεωργία Κοντού

Αν έπρεπε να επιλέξω ένα στέκι στο κέντρο της Αθήνας, αυτό θα ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο Μπλε Παπαγάλος (Λεωνίδου 31 & Γιατράκου). Βρίσκεται πάνω στην πλατεία Αυδή, μια πράσινη όαση στην καρδιά της υποβαθμισμένης περιοχής του Μεταξουργείου, και είναι πραγματική απόλαυση να κάθεσαι σε ένα από τα τραπεζάκια του έξω και να απολαμβάνεις τον καφέ σου στη λιακάδα, ενώ χαζεύεις τις φυλλωσιές των δέντρων και τα γοητευτικά, παρά την εγκατάλειψή τους, κτίρια της γειτονιάς. Αλλά ακόμη και όταν ο καιρός δεν επιτρέπει το έξω, εξίσου γοητευτική είναι και η εσωτερική διακόσμηση, ρετρό με εξωτικές πινελιές, στο πνεύμα του ονόματος του μαγαζιού, που εμπνεύστηκε η Νατάσσα Μποφίλιου (μια από τους ιδιοκτήτες του) από το ομώνυμο μπαρ της ταινίας «Καζαμπλάνκα». 

Στον Μπλε Παπαγάλο θα κατευθυνθώ, λοιπόν, σήμερα και μετά θα συνεχίσω για φαγητό στο Tamarind Thai (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, φωτό), που υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Αλλά, παρότι φημολογείται ότι οι τιμές του είναι λίγο τσιμπημένες, θέλω να το επισκεφτώ για την έθνικ κουζίνα και για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνουν τα εντυπωσιακά χρώματα και το γλυπτό δέντρο των ευχών που αναπαριστά τον ταμάρινθο, ένα φυτό που στην Ταϊλάνδη θεωρείται ότι έχει μαγικές ιδιότητες.

Άραγε αν ευχηθώ κάτι θα πιάσει;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ