Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

3 ταινίες, 1 συναυλία και 1 φράση

Σήμερα η Αναστασία οργανώνεται για τα δύσκολα!



Είναι και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα μέσα στη ζωή. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι η ίδια η ζωή. Καμιά φορά τα έχεις δίχως πραγματικό λόγο. Άλλες πάλι, τα έχεις ακόμα κι όταν όλα πηγαίνουν πραγματικά καλά. Δεν ξέρεις το γιατί, δεν θα το μάθεις ποτέ. Σε ψάχνεις, σε ξαναψάχνεις και πάλι δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που σου λείπει Ίσως, όμως, να ξέρεις που να το βρεις. Έστω και για λίγο. 

Γι' αυτό σήμερα θα φτιάξω λίστα. Με τα 5 πράγματα που θέλω να δω (ή να κάνω) αυτή την εβδομάδα. Aν έχεις τις μαύρες σου (κι εσύ) ακολουθησέ με:

1. Η Κυρία με το Φορτηγάκι. Maggie Smith για πάντα

ladyinthevan.jpg

Μια αληθινή ιστορία αποτέλεσε την αφορμή για να γράψει ο Άλαν Μπένετ το 1999 το θεατρικό έργο «Lady in the van». Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο θεατρικός συγγραφέας αγόρασε ένα σπίτι στην μποέμ συνοικία Κάμπτεν του Λονδίνου. Λίγο αργότερα. εμφανίστηκε στο δρόμο του η κυρία Σέφερντ, μια εκκεντρική άστεγη που ζούσε μέσα στο σαραβαλιασμένο βανάκι της. Όταν ο δήμος αποφάσισε να απαγορεύσει το παρκάρισμα στην περιοχή, ο θεατρικός συγγραφέας προσφέρθηκε να παραχωρήσει τον ιδιωτικό χώρο μπροστά από το σπίτι του στην ιδιότροπη ηλικιωμένη, πιστεύοντας ότι μέσα σε λίγους μήνες θα είχε... μετακομίσει. Η κυρία Σέφερεντ όμως έμεινε εκεί για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Στον ρόλο της εκκεντρικής κυρίας Σέφερεντ μια μοναδική - όπως πάντα - Μάγκι Σμιθ.

2. Η Μικρή Άρκτος. Μία ελληνική ταινία που έχει συζητηθεί πολύ

Ursa_Minor_26b_24718494_type12499.jpg

Σε ένα αθηναϊκό ξενοδοχείο ημιδιαμονής, το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται σε ασθενοφόρο και ένας άντρας συλλαμβάνεται. Ο τελευταίος θυμάται τη γνωριμία, τη σχέση τους και τι τον οδήγησε σε ένα ακραίο ξέσπασμα βίας. Η Μικρή Άρκτος είναι το νέο φίλμ, σε σκηνοθεσία Eλισάβετ Χρονοπούλου, με τους Σοφία Γεωργοβασίλη και Γιάννη Κοκιασμένο. Μία ταινία εγχώρια παραγωγής με πολύ διαφορετική ματιά, που αξίζει να ψάξεις κι εσύ.

3. Η Απόφαση. Με άρωμα Δανίας

amlnvuveyt56e05c5874cb5.jpg

Ο διοικητής Claus Pedersen και οι άντρες του είναι τοποθετημένοι σε μια επαρχία του Αφγανιστάν. Εν τω μεταξύ πίσω στη Δανία η γυναίκα του Claus, Maria προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στη καθημερινότητα της με τον σύζυγο της στο πόλεμο και τρία παιδιά που τους λείπει ο πατέρας τους. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας, οι στρατιώτες παγιδεύονται σε διασταυρούμενα πυρά και με σκοπό να σώσει τους άντρες του ο Claus παίρνει μια απόφαση που έχει μοιραίες επιπτώσεις για εκείνον και την οικογένεια του πίσω στη πατρίδα.

Το νέο δράμα του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Tobias Lindholm, που προτάθηκε και για Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για τη Δανία είναι γεμάτο ένταση και στιγμές που κάτι μου λέει ότι θα μας κάνει όλους να αναρωτηθούμε για τα πιστεύω μας...

4. The Last Shadow Puppets. H συναυλία του καλοκαιριού

the-last-shadow-puppets32298.jpg

Το καλοκαίρι αυτό θα είναι γεμάτο συναυλίες. Oι Εditors, οι James, η PJ Harvey, όλοι θα κάνουν στάση στη χώρα μας και δίνουν ραντεβού μαζί κάτω από την Aθηναϊκό ουρανό. Προσωπικά, ανυπομονώ περισσότερο απ' όλα για τα... αγόρια. Όπου αγόρια βλέπε Alex Turner και Miles Kane, δηλαδή The Last Shadow Puppets.

To συγκρότημα που επιστρέφει φέτος δισκογραφικά με τον δεύτερο δίσκου του, μετά το πολύ πετυχημένο ντεμπούτο "The Age of the Understatement" το 2008, έρχεται στην Αθήνα για μία μόνο συναυλία, στις 5 Ιουνίου, στο TerraVibe Park στη Μαλακάσα, στα πλαίσια του φετινού Rockwave. Alex, σήμερα πάω να πάρω εισιτήριο. Θα είμαι στην πρώτη σειρά με... μονόπετρο.

5. Xάρις Αλεξίου: Δάκρυα για ένα Xειρόγραφο

newego_LARGE_t_1101_54623046.JPG

Στο allyou.gr έχεις ξαναδιαβάσει για την φετινή παράσταση της Χάρις Αλεξίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου (Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα), ένα από τα ομορφότερα και πιο συγκινητικά πράγματα, χτισμένα πάνω στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, που μπορείς να δεις στην θεατρική Αθήνα.

Το παραδέχομαι, το έχω ήδη δει μία φορά. Αλλά θα ξαναπάω. Για να ακούσω πάλι εκείνη τη φράση που κάπως έγραψε μέσα μου και δεν θα την ξεχάσω: «Φοβάμαι πως δεν θα με αγαπάς, αν δεν χαμογελώ κι αν δεν είμαι καλό παιδί»...

{videobox}HsSOUXn3shc{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.