Ραντεβού με τον Μορφέα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - AllYou.gr

Search

Ραντεβού με τον Μορφέα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Σήμερα η Γεωργία θα πάει στο Hypnos Project, ένα μεγάλο αφιέρωμα του Ιδρύματος στον ύπνο, που ξεκίνησε χτες και θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

19 Απριλίου 2016

Είναι η δραστηριότητα που καταλαμβάνει το 1/3 της ζωής μας, κι όμως γνωρίζουμε ελάχιστα για εκείνην. Παρόλο που η επιστήμη έχει κάνει άλματα προόδου τις τελευταίες δεκαετίες, ο ύπνος εξακολουθεί να περιβάλλεται -μέχρι σήμερα- από ένα μυστήριο, το οποίο τον αναδεικνύει σε μεγάλη πρόκληση για ερευνητές και καλλιτέχνες. 

Σήμερα, λοιπόν, θα πάω σε ένα αφιέρωμα που δεν θέλω να χάσω με τίποτα: το Hypnos Project, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον ύπνο που άρχισαν χτες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109) και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο. Τέχνες και επιστήμες συνομιλούν για το βασίλειο του Μορφέα, μέσα από εκθέσεις, προβολές ταινιών, περφόρμανς, συναυλίες, ένα μεταμεσονύχτιο πιτζάμα πάρτι στις 14/5 αλλά και διαλέξεις και συζητήσεις. Ακόμη και ολόκληρη κλινική θα στηθεί για δέκα ημέρες στη Στέγη, όπου θα καταγραφούν οι σωματικές αντιδράσεις και τυχόν διαταραχές των συμμετεχόντων ενώ εκείνοι κοιμούνται. 

Απόψε, θα επισκεφτώ την κεντρική έκθεση του Hypnos Project, που φιλοξενεί διαχρονικά αριστουργήματα αλλά και σύγχρονα έργα της ελληνικής τέχνης. Και θα φροντίσω να προμηθευτώ τη δίγλωσση έκδοση για τον ύπνο που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του πρότζεκτ, μια ανθολογία με κείμενα επιστημόνων αλλά και συγγραφέων, όπου η αρχιτεκτονική συναντά την κλασική φιλολογία και το διήγημα την προσωπική μαρτυρία.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!