Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ραντεβού με τον Μορφέα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Σήμερα η Γεωργία θα πάει στο Hypnos Project, ένα μεγάλο αφιέρωμα του Ιδρύματος στον ύπνο, που ξεκίνησε χτες και θα συνεχιστεί μέχρι τον Ιούνιο.


Γεωργία Κοντού

Είναι η δραστηριότητα που καταλαμβάνει το 1/3 της ζωής μας, κι όμως γνωρίζουμε ελάχιστα για εκείνην. Παρόλο που η επιστήμη έχει κάνει άλματα προόδου τις τελευταίες δεκαετίες, ο ύπνος εξακολουθεί να περιβάλλεται -μέχρι σήμερα- από ένα μυστήριο, το οποίο τον αναδεικνύει σε μεγάλη πρόκληση για ερευνητές και καλλιτέχνες. 

Σήμερα, λοιπόν, θα πάω σε ένα αφιέρωμα που δεν θέλω να χάσω με τίποτα: το Hypnos Project, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον ύπνο που άρχισαν χτες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109) και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο. Τέχνες και επιστήμες συνομιλούν για το βασίλειο του Μορφέα, μέσα από εκθέσεις, προβολές ταινιών, περφόρμανς, συναυλίες, ένα μεταμεσονύχτιο πιτζάμα πάρτι στις 14/5 αλλά και διαλέξεις και συζητήσεις. Ακόμη και ολόκληρη κλινική θα στηθεί για δέκα ημέρες στη Στέγη, όπου θα καταγραφούν οι σωματικές αντιδράσεις και τυχόν διαταραχές των συμμετεχόντων ενώ εκείνοι κοιμούνται. 

Απόψε, θα επισκεφτώ την κεντρική έκθεση του Hypnos Project, που φιλοξενεί διαχρονικά αριστουργήματα αλλά και σύγχρονα έργα της ελληνικής τέχνης. Και θα φροντίσω να προμηθευτώ τη δίγλωσση έκδοση για τον ύπνο που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του πρότζεκτ, μια ανθολογία με κείμενα επιστημόνων αλλά και συγγραφέων, όπου η αρχιτεκτονική συναντά την κλασική φιλολογία και το διήγημα την προσωπική μαρτυρία.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.