Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Είμαστε ό,τι τρώμε!

Σήμερα η Αναστασία φοράει... Σκούφους



Υπάρχουν σε αυτή τη ζωή δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που αγαπάνε που και που (όποτε και όταν έχουν την δυνατότητα) να αφήνουν μία γεύση πολυτέλειας να τους κακομάθει. Και αυτοί που κάτι τέτοιο τους αφήνει ασυγκίνητους. Οι δεύτεροι λένε ψέματα.

Παρασυρμένη από τα νέα σχετικά με τα φετινά βραβεία Χρυσών Σκούφων (με τα δύο εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι να ξεχωρίζουν), μπήκα κι εγώ στο τρυπάκι να κοιτάω εστιατόρια από αυτά που δεν μπορείς να πληρώσεις κάθε μέρα. Η λίστα μακριά, τα πιάτα στα μενού εντυπωσιακά, οι χώροι εκπληκτικοί, η θέα σε κάποια από αυτά μαγευτική.

Σήμερα, Δευτέρα, λοιπόν, παίρνω την απόφαση να με κακομάθω και εξετάζω τις επιλογές μου. Αν θέλει και εσύ να δοκιμάσεις μερικά από τα top εστιατόρια, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο προσωπικό μου Τop 5 και να επιλέξεις αυτό που προτιμάς, μαζί μου.

1. Τudorhall (Κέντρο, Βασ. Γεωργίου 3 - Σύνταγμα, Ξενοδ. «King George»). Ή όπως λέμε... ουρανός!

Tudor-Hall-Restaurant-Neo-Classical-decor-King-George-Athens-Hotel-Modern-Greek-cuisine.jpg

Είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πιο hot spots στην γαστρονομική Αθήνα. Όχι όμως μόνο για τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρει στον ουρανίσκο του πιστού του κοινού, αλλά και για την μοναδική του θέα -όλο το κέντρο της Αθήνας πιάτο και η Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής. Στην κορυφή του «King George», λοιπόν, o executive chef του ξενοδοχείου, Σωτήρης Ευαγγέλου, και ο head chef, Αλέξανδρος Κοσκινάς, εκτοξεύουν με τα γαστρονομικά τους τερτίπια την ελληνική κουζίνα σε άλλα ύψη αρμονίας και φινέτσας. Δημιουργικά, εκφραστικά, με άρτια τεχνική, τα πιάτα τους, κρατώντας τη συναισθηματική φόρτιση του παραδοσιακού, ζωγραφίζουν με ελληνικά χρώματα καινούργια γευστικά τοπία προς εξερεύνηση.

2. Matsuhisa Athens (Βουλιαγμένη, Απόλλωνος 40 - Ξεν. «Astir Palace»). Η επιτομή του fusion!

matsuhisa-athens.jpg

H αθηναϊκή παρουσία της fusion προσέγγισης στην κουζίνα του διάσημου Nobuyuki Matsuhisa, με γιαπωνέζικη βάση και περουβιανά αλλά και ευρωπαϊκά γαστρονομικά στοιχεία, έχει ως αρχηγό τους σεφ Βασίλη Παπαθεοδώρου και Τόνι Βρατσάνου (επικεφαλής sushi chef). Λένε πως αν περάσεις από δω πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τους μαριναρισμένους κύβους πανσέτας, σε σουβλάκι, με αφρό κόλιανδρου και λάιμ. Έξτρα tip: Να το προτιμήσεις, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει για τα καλά και η ομορφιά του να βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα είναι αξεπέραστη.

3. Σπονδή  (Πύρρωνος 5, Παγκράτι). Κλασικά εικονογραφημένα!

galerie-04-restaurant.jpg

Η Σπονδή είναι εδώ και πολλά χρόνια συνώνυμο της κορυφαίας γεύσης και της υψηλής αισθητικής στο φαγητό. Ο σεφ Άγγελος Λάντος κρατάει σταθερά πολύ ψηλά τον πήχη με μια σύγχρονη γαλλική κουζίνα, εμποτισμένη με μεσογειακά στοιχεία, η οποία πατά σταθερά στις αρχές της κλασικής. Η αύρα ενός κορυφαίου ρεστοράν παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, μαζί με το σέρβις-ιεροτελεστία και τα υψηλού επιπέδου επιδόρπια. Αν πας, οι φήμες λένε, ότι δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις την πάπια από το Challans, με πράσινο μήλο και πικρή σοκολάτα.

4. Funky Gourmet ( Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός). Aυτό που το ξέρουν όλοι.

funky-gourmet.jpg

Και ποιος δεν έχει ακουστά αυτό το εκπληκτικό μαγαζί που έχει ξεχωρίσει στον Κεραμεικό χάρη στις πρωτότυπες ακολουθίες πιάτων με ελληνικές αποχρώσεις και θεατρικό χαρακτήρα; Υψηλή τεχνική, φαντασία και νοστιμιά σε τρία εντυπωσιακά, παιχνιδιάρικα μενού. Εδώ θα συναντήσεις, επίσης, πολύ κόσμο από τα καλλιτεχνικά πράγματα της πόλης και θα δοκιμάσεις φοβερά σαλιγκάρια με μαύρη τρούφα και μανιτάρια.

5. Ηytra (Λεωφ. Συγγρού 107-109 - Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Nέος Κόσμος). Φινέτσα στο κέντρο της πόλης.

large_xytra.PNG

Σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς πολυχώρους της Αθήνας, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, είναι στημένο ένα από τα πιο φινετσάτα εστιατόρια της πόλης. Για δεύτερη χρονιά, η κουζίνα της αγαπημένης Hytra πατάει γερά στις σύγχρονες τεχνικές και παίζει με τα αρώματα και τις υφές και έχει μια πολύ ιδιαίτερη εσωτερική δυναμική αρμονίας και ισορροπίας. Κορυφαίο πιάτο: Ορτύκι με σιτάρι ζέας, ωμό κάστανο, φρέσκια ελληνική τρούφα και ξινοτύρι Νάξου.

Σε αυτό το σημείο, εγώ σε αφήνω για να κλείσω τραπέζι. Δεν θα σου πω που θα πάω. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν τελικά επιλέξεις, θα είναι σίγουρα κλασάτο, ιδιαίτερο και... πολυβραβευμένο.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί