Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όλα μια Τετάρτη, σε μια Τετάρτη, για μια Τετάρτη!

Στον Κεραμεικό με πολλή Χαρούλα, ροκ και τσίπουρα. Διάβασε και θα καταλάβεις τα ακαταλαβίστικα της Λένας!


Λένα Γρηγορίου

Πες μου τι να προλάβω να κάνω, να δω, να χαζέψω, να χαρώ, να γνωρίσω μόνο μέσα σε μια Τετάρτη, κι αυτή μισή... Γι αυτό χάρηκα που μια "Τετάρτη 4.45", μια Τετάρτη με ονοματεπώνυμο, δηλαδή, έσκισε, διακρίθηκε, σάρωσε! Για την ταινία του Αλέξη Αλεξίου, λέω, που στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πήρε 9 (!!!) βραβεία και καθάρισε για όλες τις Τετάρτες!! Όταν βγει στις αίθουσες θα σου πω να πάμε μαζί να τη δούμε. Μια Τετάρτη...

Η Άνοιξη σήμερα  ξεχειλίζει. Κι εγώ δεν ξέρω πού να με χωρέσω, πού να με πάω, πού να με περπατήσω.

Έχω αποφασίσει πως θέλω οπωσδήποτε να ξαναδώ και να ξανακούσω τη Χαρούλα Αλεξίου στο "Χειρόγραφο" της. Σου 'χω ξαναμιλήσει γι αυτό τον προσωπικό περίπατο της Χαρούλας στα εντός της. Στα παλιά, στα πιο παλιά στα πικρά, στα γελαστά της, στα σήμερα ,στα τότε της, στα δικά της μεγάλα και μικρά. Τα 'γραψε,  τα τραγουδάει, τα λέει σαν παραμύθι, τα ζει σαν αλήθεια. Δύσκολο και γενναίο απ΄τη μεριά της. Γοητευτικό και τρυφερό ξεδίπλωμα. Τη θαυμάζω και την αγαπώ. Για το "Χειρόγραφο" τής κάνω μια μεγάλη αγκαλιά. Με το νου. Και την καρδιά. Από 'κει θα ξεκινήσω απόψε. Από το Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου στην Πλαταιών, στον Κεραμεικό. 

Βγαίνοντας, θα πάρω την Πλαταιών περπατητά για να αποφορτιστώ. Θα κάνω μια στάση στα Σουβλάκια του Εlvis (Πλαταιών 29) για ένα (μπορεί και δυο..) καλαμάκι ροκ εν ρολ, από τα πιο νόστιμα της πόλης και μετά στην αυλή του Καφενείου Sabir, θα πιούμε τσιπουράκια. 

 Λίγο πιο κάτω από τον Elvis είναι ο Σαμπίρ, Πλαταιών 18. 

Όταν πήγα για πρώτη φορά και κάθισα στο στρογγυλό μεταλλικό τραπεζάκι παλιού καφενείου, στην αυλή που έμοιαζε να φωνάζει "πίσω ολοταχώς", χαλάρωσα, μ' έπιασα να χαμογελάω και να νιώθω πως ανήκω, ή πως θέλω να ανήκω, σε μια τέτοια παλιά αξία! Πατροπαράδοτη. Με κοιτάζεις με έκπληξη. Έλα μαζί μας απόψε και θα δεις πως έτσι θα αισθανθείς κι εσύ. Και θα δοκιμάσεις και τρομερούς μεζέδες.

Ο Κεραμεικός τα βράδια είναι αλλιώς. Τα ανοιξιάτικα βράδια ακόμα πιο πολύ.

Οι δρόμοι, η πλατεία, τα στενά, με το ρούχο τους της νύχτας αλλάζουν. Και έρχονται πιο κοντά σου.

Μπορεί να φταίει η Τετάρτη, η Χαρούλα, ο Απρίλης. Μπορεί και το τσίπουρο.

Καλή μας Άνοιξη!   

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»