Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια τελευταία προειδοποίηση θα σου δώσω: H ευτυχία έρχεται!

Σήμερα, η Κέλλυ μάς δίνει... υποσχέσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Σίγουρα, με όλα όσα έχουν συμβεί στην ζωή μου τελευταία, συνέχεια αναζητάω το πραγματικό νόημα της ζωής. Όχι με τον βαθυστόχαστο τρόπο που μπορεί να ακούγεται ή να νομίζεις, αλλά με τον πιο απλό, τον πιο καθημερινό. Αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές απολαύσεις της ζωής, οι οποίες ίσως τελικά να είναι αυτές που συνθέτουν την προσωπική μας ευτυχία. Δεν ξέρω γιατί σου τα λέω όλα αυτά. Ή, μάλλον, ξέρω. Ο λόγος είναι το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Κεχαγιά, του νέου Έλληνα συγγραφέα του οποίου το πρώτο βιβλίο «έπεσε» πρόσφατα στα χέρια μου. Εντάξει, δεν… έπεσε τυχαία, αλλά πήγα στοχευμένα χθες στο βιβλιοπωλείο Πολιτεία (Ασκληπιού 1, Αθήνα) και το αγόρασα, εφόσον ήξερα ότι η κυκλοφορία του ξεκίνησε την 1η Απριλίου.

Ο Παναγιώτης Κεχαγιάς, λοιπόν, στο βιβλίο «Τελευταία Προειδοποίηση» (εκδόσεις Αντίποδες), ευφυέστατα διαπραγματεύεται πέντε διαφορετικές και τρομερά μυστηριακές ιστορίες, οι οποίες συνθέτουν δεξιοτεχνικούς αφηγηματικούς λαβυρίνθους, οδηγώντας τον αναγνώστη σε ένα παράδοξο αλλά οικείο σύμπαν. Να, σαν την «Έλευση της Ευτυχίας», όπου η ευτυχία του ήρωα εξαρτάται από ένα μόνο και τηλεφώνημα.

gabi.jpg

Εγώ, σε αντίθεση με τον ήρωα, δεν θα περιμένω ένα τηλεφώνημα να καθορίσει την ευτυχία μου. Τουλάχιστον αυτήν που μπορώ άμεσα να δημιουργήσω. Γι’ αυτό, με το νέο μου βιβλίο στο χέρι και το νέο backpack μου στους ώμους, θα απολαύσω την ηλιόλουστη αυτή ημέρα, διαβάζοντας και πίνοντας έναν κρύο καφέ στην πανέμορφη αυλή του Ζάχαρη & Αλάτι (Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια). Έτσι, για να ταξιδέψω και εγώ μέσα από τις αμέτρητες λέξεις του Παναγιώτη στις προσωπικές αναζητήσεις του εκάστοτε ήρωα.

“Νέο backpack” σού είπα προηγουμένως και δεν αναφέρθηκα στο νέο μου απόκτημα! Η μάλλον την νέα προσθήκη στην συλλογή με τις τσάντες μου. Μια πράσινη (μάλλον λαδί) δερμάτινη, χειροποίητη τσάντα ώμου είναι η πιο πρόσφατη αγορά μου από την σχεδιάστρια Μαρία Καράντζαλου. Η Μαρία, εδώ και περίπου ένα χρόνο, δημιουργεί απλά μοναδικά αλλά και… απλά σχέδια backpacks τσαντών, τα οποία είναι τόσο κομψά και τόσο διαχρονικά που πραγματικά είναι αυτά που ταιριάζουν άψογα στο στιλ μου. Αλλά αυτό είναι το καλό με τις τσάντες αυτές. Είναι «ευπροσάρμοστες» σε κάθε στιλ ανθρώπου. Γυναίκας ή άντρα.

Μια διαδικτυακή βόλτα από το κινητό μου στην σελίδα της στο Facebook, θα είναι ένα καλό break από το διάβασμά μου, αλλά και μια ένδειξη του ότι ενώ τα υλικά πράγματα δεν είναι αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους, το να μπορέσουμε να εκφραστούμε μέσα από αυτά, ίσως να είναι τελικά και αυτό ένα δείγμα ευτυχίας. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.