Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To παλιό - καινούργιο

Σήμερα η Αναστασία ανοίγει το... «Τρανζίστορ»!



Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που σου συμβαίνουν στην εφηβεία είναι πως αμφισβητείς ό,τι σου μάθανε στο σπίτι σου. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα της πραγματικής ενηλικίωσης (σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής) είναι ότι έχεις πλέον φιλτράρει, από τη μια την αμφισβήτηση και από την άλλη τα όσα σου μάθανε και έχεις κρατήσει αυτά που αξίζουν.

Κάπως έτσι "τα βρήκα" κάποτε κι εγώ, εκεί γύρω στα 22 μου με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τους μεγάλους ερμηνευτές και τα υπέροχα κομμάτια που έβαζε ο πατέρας μου στην Κυριακάτικες εκδρομές με το αυτοκίνητο, εκείνα που για να μην τα ακούω δυνάμωνα όσο περισσότερο γινόταν την ένταση στα ακουστικά του walkman μου.

Κάπως έτσι τα βρήκα και με τη Μαρινέλλα. Γιατί απλούστατα μαζί της -αν αγαπάς αληθινά τη μουσική- δεν γίνεται να μην τα βρεις. Κι απόψε το βραδύ σκοπεύω να την απολαύσω από κοντά σε μία διαφορετική εμφάνιση, όπως αυτή που ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει στο Παλλάς, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Μαρινέλλα, λοιπόν, θα ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της και θα συμπράξει για πρώτη φορά μουσικά με μια από τις σημαντικότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας, την Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου Κέρκυρας, πλαισιωμένη από μία πολυπληθή χορωδία του νησιού. Έχοντας βάλει στοίχημα να μας ταξιδέψει σε μια μουσική αναδρομή στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της.

Ένα δίωρο υπερθέαμα με την ίδια περιτριγυρισμένη από 60 εκπληκτικές φωνές χορωδών, τη μεικτή χορωδία Αχαράβης «Νικόλαος Πουλιάσης», από 35 μουσικούς πνευστών οργάνων, τον φημισμένο Κερκυραίο βαρύτονο Παντελή Κοντό και την φιλαρμονική ορχήστρα. Σε μία προσπάθεια να ακούσουμε τα παλιά, αγαπημένα κομμάτια της ολοκαίνουργια, λες και φτάνουν στα αυτιά μας για πρώτη φορά.

Απόψε το βράδυ (11 Απριλίου) αλλά και αύριο Τρίτη (12 Απριλίου) καθώς και την επόμενη Δευτέρα (18 Απριλίου), η Μαρινέλλα θα βρίσκεται στην ευρύχωρη σκηνή του Παλλάς, ενώ την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 θα τραγουδήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Δεν ξέρω τι θα επιλέξει η Μαρινέλλα να... μας πει σε λίγες ώρες ζωντανά. Άλλωστε, έχει ερμηνεύσει εκατοντάδες πανέμορφα τραγούδια (λίγες τραγουδίστριες είχαν την τύχη να έχουν την δική της φωνή και την ίδια στιγμή ένα τόσο δυνατό ρεπερτόριο), είτε σε πρώτη εκτέλεση είτε διασκευασμένα.

Με την αφορμή των επερχόμενων εμφανίσεων της, πάντως, και λίγο πριν ξεκινήσω κι εγώ για το Παλλάς, εγώ επιλέγω 10 στιγμές της που ξεχωρίζουν πάντα μέσα στο μυαλό μου, με τις δικές τους, προσωπικές ιστορίες που όλοι μας έχουμε ζήσει -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...

Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει (Στίχοι: Σώτια Τσώτου, Μουσική: Kώστας Χατζής)

{videobox}sfdc9OmTZ8M{/videobox}

Τολμώ  (Στίχοι: Εύη Δρούτσα, Μουσική: Αλέξης Παπαδημητρίου)

{videobox}xaQAu-z2Kbc{/videobox}

Να παίζει το τρανζίστορ (Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμούλης, Μουσικής: Γιώργος Χατζηνάσιος)

{videobox}GrLmE9HefXU{/videobox}

Καμιά φορά (Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμούλης, Μουσικής: Γιώργος Χατζηνάσιος)

{videobox}rKA9iNQ0bik{/videobox}

Κοίτα με στα μάτια  (Στίχοι - Μουσική: Άκης Πάνου)

{videobox}epNJuJ8Bhck{/videobox}

Θέλω να τ' ακούω (Στίχοι - Μουσική: Τάκης Μουσαφίρης) 

{videobox}ZoTPB7TmlME{/videobox}

Με πνίγει τούτη η σιωπή ( Στίχοι: Κώστας Κωτούλας, Μουσική: Γιάννης Σπανός)

{videobox}1IcKNq5qiu0{/videobox}

Ποτέ να μην χαθείς απ'τη ζωή μου (Στίχοι: Μάνος Κουφανιάκης, Μουσική: Nίκος Ιγνατιάδης)

{videobox}aN1rGufqfjc{/videobox}

Και να που γύρισες (Στίχοι: Γιάννης Πάριος, Μουσικής: Αλέκης Παπαδημητρίου)

{videobox}KpfW7LPKkzQ{/videobox}

Τη βραδιά μου απόψε ( Στίχοι: Αλέκος Σακελλάριος, Μουσική: Γιάννης Σπάνος)

{videobox}K6XEmLRfpzQ{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;