Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα… εγγύηση!

Σήμερα, η Κέλλυ "ανεβαίνει", βολτάροντας downtown! 


Κέλλυ Νόβακ

 

Τις ημέρες εκείνες που έχω τις… μαύρες μου ή είμαι πολύ κουρασμένη από την δουλειά ή απλά δεν έχω όρεξη για τίποτα, μία είναι η σωτηρία μου! Μια βόλτα. Μια βόλτα/εγγύηση που θα με κάνει να χαλαρώσω και να απολαύσω την ημέρα μου.

Σήμερα, λοιπόν, είναι μια από αυτές τις ημέρες. Αλλά έχω σκοπό να της αλλάξω το «κάρμα» και να την απολαύσω στο έπακρο. Φυσικά, ξέρεις ότι ΛΑΤΡΕΥΩ το κέντρο της Αθήνας και ακόμη περισσότερο την περιοχή της Πλάκας. Εντάξει, μην μου πεις ότι και εσύ δεν λατρεύεις να κάνεις εκεί τους ανοιξιάτικους περιπάτους σου... Για μένα αυτός ο περίπατος περιλαμβάνει ποδαρόδρομο, γλυκό, ψώνια και ποτό. Ε, πώς να μην φτιάξει η ημέρα μου μετά από αυτό!

Ξεκινάω, λοιπόν, από το σπίτι, φορώντας τα νέα μου αθλητικά παπούτσια, adidas Tubular, που μόλις αγόρασα από το κατάστημα της Adidas, στο Athens Metro Mall (Λεωφ.Βουλιαγμένη 276, Αγ.Δημήτριος) και έφυγα για βόλτα!

13022224_10156892614920145_1556404657_n.jpg

Μπαίνω στο μετρό και κατεβαίνω Ακρόπολη, γιατί η Μακρυγιάννη το απόγευμα είναι μεγάλη απόλαυση. Τουρίστες παντού, ο ήλιος της πόλης φωτίζει πανέμορφα το επίσης πανέμορφο μουσείο της Ακρόπολης και όλα αυτά ήδη μου εγγυούνται την επιτυχία αυτή της βόλτας. Κατευθύνομαι προς Πλάκα και περνάω τα φημισμένα Αναφιώτικα. Όχι, δεν θα κάτσω εδώ σήμερα, όσο όμορφη και αν είναι η οχλαγογία. Θα προτιμήσω να πιω ένα κρύο καφέ και ένα παραδοσιακό, σπιτικό γλυκό σε ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά της Πλάκας, στην Κλεψύδρα (Θρασυβούλου 9). Τα τραπεζάκια της καφετέριας που βρίσκονται στον απόλυτα ήσυχο από τους ήχους της πόλης, στενάκι της Θρασυβούλου είναι ό,τι χρειάζομαι για να διαβάσω το βιβλίο μου. Δεν θα κάτσω πολύ όμως. Γιατί έχω συνέχεια!

Και η συνέχεια της βόλτας μου περιλαμβάνει, τι άλλο; Ψώνια! Σε μια πρόσφατη βόλτα μου στην περιοχή και την τεράστια αγορά της Ανδριανού, μέσα από τα αμέτρητα souvenir shops, ανακάλυψα ένα πιο… ψαγμένο μαγαζάκι. Το Route 67 (Ανδριανού 67) είναι μια ευχάριστη έκπληξη στην αγορά της περιοχής που κατά κύριο λόγο προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις μπανάλ σουβενίρ στους τουρίστες. Το μαγαζί διαθέτει νεανικά ρούχα αλλά και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ αξεσουάρ και κοσμήματα από νέους Έλληνες σχεδιαστές, σε πολύ καλές τιμές. Ίσως, λοιπόν, σήμερα ήρθε η ώρα να αγοράσω αυτό το βραχιολάκι από επιχρυσωμένο ασήμι σε σχέδιο ψαροκόκκαλου, που θα ταιριάζει πολύ με τις επερχόμενες καλοκαιρινές μου εμφανίσεις.

Η μόδα πάντα μού ανοίγει την όρεξη, αλλά αυτή την φορά -χορτασμένη από το γλυκό της Κλεψύδρας- λαχταράω κάτι πιο… βαρύ. Όχι κυριολεκτικά φυσικά, αλλά λίγο αλκοόλ χρειάζεται να κυλήσει στο αίμα μου, για να χαλαρώσω τόσο-όσο. Και στον Βρεττό (Κυδαθηναίων 41)  όπου και πρόκειται να πάω, σίγουρα θα το επιτύχω αυτό. Το φημισμένο μπαρ της Πλάκας με τα χρωματιστά μπουκάλια είναι πάντα ένα μέρος που ξέρω ότι θα μου φτιάξει την διάθεση –ημέρες σαν την σημερινή- λόγω του ντεκόρ αλλά κυρίως της ενέργειας που έχει σαν μαγαζί. Εδώ και 100 χρόνια (ναι, ναι καλά διάβασες!) αυτό το μπαρ σερβίρει τα πιο «καθαρά» ποτά της περιοχής και τα πιο… έμπειρα λικέρ της πόλης. Μαστίχα, πεπόνι, φουντούκι, καρπούζι, τριαντάφυλλο, ακτινίδιο, περγαμόντο, δεν είμαι σίγουρη ακόμη πιο θα διαλέξω, αλλά είναι βέβαιο ότι όποιο και να δοκιμάσω θα είναι γευστικό. 

Και κάπως έτσι θα «κλείσω» την βόλτα μου. Ανάλαφρα, ξεκούραστα και με την εγγύηση ότι θα περάσω καλά! 

Στην κεντρική φωτογραφία, το καφέ Κλεψύδρα

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα