Δροσερές αυλές και αίθρια στην Αγία Παρασκευή - AllYou.gr

Search

Δροσερές αυλές και αίθρια στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα η Γεωργία ανακαλύπτει καταφύγια για φαγητό και ποτό, ιδανικά για μια απόδραση λίγο πριν το καλοκαίρι.

10 Μαϊου 2016

Δεν με πειράζει που έχω αφήσει ήδη το Πάσχα πίσω μου. Μπροστά μου απλώνεται ένα μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι που λέει και το τραγούδι, που θα απολαύσω όπως μπορέσω. Σήμερα, λοιπόν, θα επισκεφτώ τα αγαπημένα μου καταφύγια στην Αγία Παρασκευή, μέρη με ιδιαίτερο χαρακτήρα που σε κάνουν να ξεφεύγεις εντελώς από τη ρουτίνα.

Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αγίου Ιωάννου, στο αριστερό μου χέρι θα συναντήσω ένα εμπορικό κέντρο που στο αίθριό του κρύβει το καφέ Play ή Πλέει (Αγ. Ιωάννου 23, φωτό). Χρώματα, πολλά χρώματα και ένα πλήθος από ετερόκλητα αντικείμενα σε υποδέχονται σε αυτό τον παιχνιδιάρικο με κάθε σημασία της λέξης χώρο, καθώς εδώ εκτός από το να πιεις τον καφέ σου μπορείς επίσης να παίξεις επιτραπέζια με την παρέα σου. Όχι τυχαία, αν έρθεις εδώ κάποια καθημερινή ίσως συναντήσεις παρέες μαθητών που έχουν κάνει κοπάνα από το σχολείο.

Και μετά, για βραδινό, θα πεταχτώ για φαγητό... στο χωριό. Θα πάω στην κατάφυτη αυλή του Κορομηλά (Ελ. Βενιζέλου 72), μια ταβέρνα όπου νιώθεις ότι διακτινίζεσαι σε κάποια εξοχή. Τα ψηλά δέντρα με τους ασβεστωμένους κορμούς στη μεγάλη, στρωμένη με χαλίκι αυλή, όπου απλώνονται τα τραπεζάκια και οι καρέκλες τύπου καφενείου, σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αθηναϊκό προάστιο. Η επόμενη ευχάριστη έκπληξη έρχεται μαζί με την παραγγελία σου: το κοντοσούβλι είναι πραγματικό λουκούμι, ενώ και τα υπόλοιπα κρεατικά κινούνται σε τουλάχιστον ικανοποιητικά επίπεδα. Εδώ θα φας απλά και καλά.

Για να μπαίνουμε, σιγά σιγά, σε πνεύμα διακοπών!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!