Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δροσερές αυλές και αίθρια στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα η Γεωργία ανακαλύπτει καταφύγια για φαγητό και ποτό, ιδανικά για μια απόδραση λίγο πριν το καλοκαίρι.


Γεωργία Κοντού

Δεν με πειράζει που έχω αφήσει ήδη το Πάσχα πίσω μου. Μπροστά μου απλώνεται ένα μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι που λέει και το τραγούδι, που θα απολαύσω όπως μπορέσω. Σήμερα, λοιπόν, θα επισκεφτώ τα αγαπημένα μου καταφύγια στην Αγία Παρασκευή, μέρη με ιδιαίτερο χαρακτήρα που σε κάνουν να ξεφεύγεις εντελώς από τη ρουτίνα.

Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Αγίου Ιωάννου, στο αριστερό μου χέρι θα συναντήσω ένα εμπορικό κέντρο που στο αίθριό του κρύβει το καφέ Play ή Πλέει (Αγ. Ιωάννου 23, φωτό). Χρώματα, πολλά χρώματα και ένα πλήθος από ετερόκλητα αντικείμενα σε υποδέχονται σε αυτό τον παιχνιδιάρικο με κάθε σημασία της λέξης χώρο, καθώς εδώ εκτός από το να πιεις τον καφέ σου μπορείς επίσης να παίξεις επιτραπέζια με την παρέα σου. Όχι τυχαία, αν έρθεις εδώ κάποια καθημερινή ίσως συναντήσεις παρέες μαθητών που έχουν κάνει κοπάνα από το σχολείο.

Και μετά, για βραδινό, θα πεταχτώ για φαγητό... στο χωριό. Θα πάω στην κατάφυτη αυλή του Κορομηλά (Ελ. Βενιζέλου 72), μια ταβέρνα όπου νιώθεις ότι διακτινίζεσαι σε κάποια εξοχή. Τα ψηλά δέντρα με τους ασβεστωμένους κορμούς στη μεγάλη, στρωμένη με χαλίκι αυλή, όπου απλώνονται τα τραπεζάκια και οι καρέκλες τύπου καφενείου, σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αθηναϊκό προάστιο. Η επόμενη ευχάριστη έκπληξη έρχεται μαζί με την παραγγελία σου: το κοντοσούβλι είναι πραγματικό λουκούμι, ενώ και τα υπόλοιπα κρεατικά κινούνται σε τουλάχιστον ικανοποιητικά επίπεδα. Εδώ θα φας απλά και καλά.

Για να μπαίνουμε, σιγά σιγά, σε πνεύμα διακοπών!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30