Η Πιπεριά, το Αισθητικό Δάσος και μια Βραζιλιάνα - AllYou.gr

Search

Η Πιπεριά, το Αισθητικό Δάσος και μια Βραζιλιάνα

Άρτος, θέαμα και μια έκπληξη περιμένουν τη Λένα στη σημερινή της βόλτα!

20 Απριλίου 2016

Ξεκινάω με ένα διάλειμμα. Ανορθόδοξα, θα μου πεις. Αντιθέτως, θα σου απαντήσω. Διότι μέσα από ένα διάλειμμα συμβαίνουν πολλά. Πάρα πολλά, μπορώ να σου πω. 

Κι εμείς για ένα διάλειμμα πήγαμε στην Πιπεριά και ποτηράκι ποτηράκι, ψαράκι ψαράκι, κουβέντα στην κουβέντα το... ξενυχτίσαμε.

Εξηγούμαι: Πιπεριά (αγαπημένη) είναι η μοντέρνα ψαροταβέρνα στο Ν. Ψυχικό (Αγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου), με τα υπέροχα ψαροθαλασσινά (και όχι μόνο) που μαζευόμαστε για ένα "πειραγμένο" διάλειμμα με τους παιδικούς μου φίλους (και φίλες)! Το απολαμβάνουμε, το χαιρόμαστε, το γλεντάμε και όλοι μας το περιμένουμε αυτό το Πιπερο-μάζεμα μας, με ...γλυκόξινη, κριτσανιστή, καλοτηγανισμένη, καλοψημένη, αρωματισμένη διάθεση! 

Χθες, λοιπόν στην Πιπεριά, ανάμεσα σε διηγήσεις, αφηγήσεις, αναλύσεις και αναμνήσεις, ο φυσιολάτρης της παρέας μας μίλησε για το "Αισθητικό Δάσος". Μόνο εκείνος το ήξερε. Εμείς, τον κοιτούσαμε και περιμέναμε εξηγήσεις. 

Έκπληκτος αυτός με την ασχετοσύνη μας, έκπληκτοι κι εμείς από την καινούργια γνώση! Να μη σου τα πολυλογώ, ήταν τόσο ερεθιστική η περιγραφή του που όλοι με μια φωνή είπαμε πως σήμερα θα τρέξουμε εκεί. Για ένα ακόμη, διάλειμμα! Στη φύση. Στον Υμηττό. Ένα βήμα από την Πανεπιστημιούπολη, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Ο Δημήτρης (ο φίλος που μας αποκάλυψε το μικρό παραδεισάκι της Καισαριανής) ήταν απόλυτος και εκστασιασμένος από την ομορφιά του δάσους. "Πεύκα, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, βελανιδιές, χαρουπιές, ελιές, πλατάνια. Δεν θα χορταίνει το μάτι σας πράσινο. Θα εκπλαγείτε από την ομορφιά", μας είπε. Και πες μου, τώρα, εσύ, πώς να αντισταθώ σ' αυτή την πρόκληση και να μην αφιερώσω στο αισθητικό δάσος και στη μοναδικότητα του, τη σημερινή μου βόλτα. 

Ασε που όλο αυτό, είναι δημιούργημα μιας γυναίκας! Της Καίτης Αργυροπούλου. Μιας Ελληνίδας, γεννημένης στην Αίγυπτο, που επιστρέφοντας, με τον πρέσβη σύζυγο της, από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τη δεκαετία του '60, βλέποντας σε μια επίσκεψη της στον Υμηττό την ερειπωμένη, εγκαταλελειμμένη Μονή της Καισαριανής και την κατεστραμμένη γύρω φύση, αποφασίζει να αφοσιωθεί και να κάνει σκοπό της ζωής της το να δώσει ζωή σ' αυτό το "κομμάτι" της πόλης. Εννοείται πως σε καλώ να έρθεις μαζί. Ίσως μετά τη βόλτα μας εκεί, γκρινιάζουμε λιγότερο...γενικώς.

Διατηρώ μια επιφύλαξη για το βραδινό μας ραντεβού στο Δαναό ( Λ.Κηφισίας 109) για να δούμε τη βραζιλιάνικη ταινία. Δεν λέω πως δεν θα πάμε. Μήπως πάμε αργότερα, λέω. Τη "Δεύτερη Μάνα" δεν τη χάνουμε, με τίποτα. 

Βραζιλιάνα σκηνοθέτης (η Αννα Μουιλαέρτ), καθηλωτική  Βραζιλιάνα πρωταγωνίστρια (Ρεγκίνα Κάσε) και η κοινωνία μιας χώρας στο... ανατομικό τραπέζι των σχέσεων για μια λεπτή επέμβαση με χιούμορ, συγκίνηση και αλήθεια. 

Μου αρέσει που σήμερα θα γεμίσουμε οξυγόνο! Σωματικά, ψυχικά και πνευματικά!

Άντε να δούμε πώς θα και πού θα συναντηθούμε την επόμενη Τετάρτη!

ΦιλιάΑκολούθησε το allyou στο Instagram!