Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Πιπεριά, το Αισθητικό Δάσος και ένας Λογιστής

Άρτος, θέαμα και μια έκπληξη περιμένουν τη Λένα στη σημερινή της βόλτα!


Λένα Γρηγορίου

Πόσος αέρας; Πόση βροχή τουλούμια; Πόση σκοτεινιά; Ξενοφώντας και Ζορμπάς , σε μια περίεργη συνύπαρξη, μας διαλύσανε. Τι Σεπτέμβρης τρελός κι αλόκοτος. Γι αυτό κι εγώ ξεκινάω , σήμερα, με ένα διάλειμμα. Ανορθόδοξα, θα μου πεις. Αντιθέτως, θα σου απαντήσω. Διότι μέσα από ένα διάλειμμα συμβαίνουν πολλά. Πάρα πολλά, μπορώ να σου πω. 

Κι εμείς για ένα διάλειμμα πήγαμε στην Πιπεριά και ποτηράκι ποτηράκι, ψαράκι ψαράκι, κουβέντα στην κουβέντα το... ξενυχτίσαμε.

Εξηγούμαι: Πιπεριά (αγαπημένη) είναι η μοντέρνα ψαροταβέρνα στο Ν. Ψυχικό (Αγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου), με τα υπέροχα ψαροθαλασσινά (και όχι μόνο) που μαζευόμαστε για ένα "πειραγμένο" διάλειμμα με τους παιδικούς μου φίλους (και φίλες)! Το απολαμβάνουμε, το χαιρόμαστε, το γλεντάμε και όλοι μας το περιμένουμε αυτό το Πιπερο-μάζεμα μας, με ...γλυκόξινη, κριτσανιστή, καλοτηγανισμένη, καλοψημένη, αρωματισμένη διάθεση! 

Χθες, λοιπόν στην Πιπεριά, ανάμεσα σε διηγήσεις, αφηγήσεις, αναλύσεις και αναμνήσεις, ο φυσιολάτρης της παρέας μας μίλησε για το "Αισθητικό Δάσος". Μόνο εκείνος το ήξερε. Εμείς, τον κοιτούσαμε και περιμέναμε εξηγήσεις. 

Έκπληκτος αυτός με την ασχετοσύνη μας, έκπληκτοι κι εμείς από την καινούργια γνώση! Να μη σου τα πολυλογώ, ήταν τόσο ερεθιστική η περιγραφή του που όλοι με μια φωνή είπαμε πως σήμερα θα τρέξουμε εκεί. Για ένα ακόμη, διάλειμμα! Στη φύση. Στον Υμηττό. Ένα βήμα από την Πανεπιστημιούπολη, κοντά στο Μοναστήρι της Καισαριανής. Ο Δημήτρης (ο φίλος που μας αποκάλυψε το μικρό παραδεισάκι της Καισαριανής) ήταν απόλυτος και εκστασιασμένος από την ομορφιά του δάσους. "Πεύκα, κυπαρίσσια, αμυγδαλιές, βελανιδιές, χαρουπιές, ελιές, πλατάνια. Δεν θα χορταίνει το μάτι σας πράσινο. Θα εκπλαγείτε από την ομορφιά", μας είπε. Και πες μου, τώρα, εσύ, πώς να αντισταθώ σ' αυτή την πρόκληση και να μην αφιερώσω στο αισθητικό δάσος και στη μοναδικότητα του, τη σημερινή μου βόλτα. 

Ασε που όλο αυτό, είναι δημιούργημα μιας γυναίκας! Της Καίτης Αργυροπούλου. Μιας Ελληνίδας, γεννημένης στην Αίγυπτο, που επιστρέφοντας, με τον πρέσβη σύζυγο της, από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα τη δεκαετία του '60, βλέποντας σε μια επίσκεψη της στον Υμηττό την ερειπωμένη, εγκαταλελειμμένη Μονή της Καισαριανής και την κατεστραμμένη γύρω φύση, αποφασίζει να αφοσιωθεί και να κάνει σκοπό της ζωής της το να δώσει ζωή σ' αυτό το "κομμάτι" της πόλης. Εννοείται πως σε καλώ να έρθεις μαζί. Ίσως μετά τη βόλτα μας εκεί, γκρινιάζουμε λιγότερο...γενικώς.

Όσο για το βραδινό μου ραντεβού, δεν το διαπραγματεύομαι: Σπιτάκι μου,  Star tv και "Λογιστής" και Μπεν Άφλεκ. Στις 21.00μμ, ακριβώς! Τηλεόραση, καναπές, κορν φλέικς τσαγάκι και ταινία αγαπημένη    

Μου αρέσει που σήμερα θα γεμίσουμε οξυγόνο! Σωματικά, ψυχικά και πνευματικά!

Άντε να δούμε πώς θα και πού θα συναντηθούμε την επόμενη Τετάρτη!

Φιλιά

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.