Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (ανοιξιάτικη) πόλη.


Μαρία Μυλωνά

Τη Δευτέρα, η Αναστασία ανακάλυψε το καλό φαγητό στα Κάτω Πετράλωνα!

Κάπως έτσι - και υπό την καθοδήγηση φίλων, ανακάλυψα έστω και καθυστερημένα την «Βόλτα» και μέχρι εκεί σκοπεύω να πεταχτώ και σήμερα. Στην οδό Ιπποθοντιδών, ένα μικρό κάθετο στενάκι στα Κάτω Πετράλωνα, το οποίο δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου, σε ένα μαγαζί απλόχωρο και ανοιχτόκαρδο και κόκκινους τοίχους και ξύλινα τραπεζάκια που σε προσκαλούν να «τρυπώσεις» στη ζεστασιά τους. Όπως έμαθα πρόσφατα, ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε σαν εστιατόριο και παλαιότερα, όντας μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες της περιοχής, το περίφημο «Μονοπώλιο» της κυρίας Αγγελικής. Τώρα, λίγα χρόνια αργότερα, έχει μεταμορφωθεί στα χέρια του Ξενοφώντα Κατραμάδη στην «Βόλτα» (Κειριαδών και Ιπποθοντιδών 10, Κάτω Πετράλωνα), ένα πραγματικά πρόσχαρο στέκι που παντρεύει ιδανικά την οικειότητα της παλιάς συνοικίας με τον μοντέρνο αέρα ενός σύγχρονου εστιατορίου. 

Την Τρίτη, η Γεωργία πήγε στο Hypnos Project!

Σήμερα θα πάω σε ένα αφιέρωμα που δεν θέλω να χάσω με τίποτα: το Hypnos Project, μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον ύπνο που άρχισαν χτες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109) και θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο. Τέχνες και επιστήμες συνομιλούν για το βασίλειο του Μορφέα, μέσα από εκθέσεις, προβολές ταινιών, περφόρμανς, συναυλίες, ένα μεταμεσονύχτιο πιτζάμα πάρτι στις 14/5 αλλά και διαλέξεις και συζητήσεις. Ακόμη και ολόκληρη κλινική θα στηθεί για δέκα ημέρες στη Στέγη, όπου θα καταγραφούν οι σωματικές αντιδράσεις και τυχόν διαταραχές των συμμετεχόντων ενώ εκείνοι κοιμούνται. 

Την Τετάρτη, η Λένα έκανε ένα "διάλειμμα"!

Ξεκινάω με ένα διάλειμμα. Ανορθόδοξα, θα μου πεις. Αντιθέτως, θα σου απαντήσω. Διότι μέσα από ένα διάλειμμα συμβαίνουν πολλά. Πάρα πολλά, μπορώ να σου πω. Κι εμείς για ένα διάλειμμα πήγαμε στην Πιπεριά και ποτηράκι ποτηράκι, ψαράκι ψαράκι, κουβέντα στην κουβέντα το... ξενυχτίσαμε. Εξηγούμαι: Πιπεριά (αγαπημένη) είναι η μοντέρνα ψαροταβέρνα στο Ν. Ψυχικό (Αγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου), με τα υπέροχα ψαροθαλασσινά (και όχι μόνο) που μαζευόμαστε για ένα "πειραγμένο" διάλειμμα με τους παιδικούς μου φίλους (και φίλες)! Το απολαμβάνουμε, το χαιρόμαστε, το γλεντάμε και όλοι μας το περιμένουμε αυτό το Πιπερο-μάζεμα μας, με ...γλυκόξινη, κριτσανιστή, καλοτηγανισμένη, καλοψημένη, αρωματισμένη διάθεση! 

Την Πέμπτη, η Μαρία απόλαυσε τον (σχεδόν) καλοκαιρινό καιρό, σε μια από τις πιο όμορφες "γειτονιές" της όμορφης πόλης μας. 

Και μετά από το χορταστικό γεύμα μας, προτείνω να συνεχίσουμε τη βραδιά μας λίγο παραπάνω, προς τα πιο κεντρικά σημεία του Κολωνακίου. Που θα σε πάω; Σε ένα μαγαζί που έχει γίνει το απόλυτο must από την ημέρα που πρωτοάνοιξε τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό. Και το όνομα αυτού Stinking Bishop (Λουκιανού 36). Το συγκεκριμένο wine bar restaurant -γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά- δανείζεται το όνομά του από ένα διάσημο αγγλικό τυρί, ενώ η κουζίνα του κινείται ανάμεσα σε μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις. Ok, εμείς σήμερα θα είμαστε φαγωμένες, οπότε θα "περιοριστούμε" σ' ένα (ή και περισσότερα) ποτήρι κρασί, ανάμεσα στις πολλές (και καλές) επιλογές που έχει να μας προσφέρει. Στα (μεγάλα) συν του μαγαζιού, ο απλός αλλά σικάτος χώρος και η ευχάριστη, φιλικότατη ατμόσφαιρα: λίγα τραπέζια, λιτή διακόσμηση, όμορφο περιβάλλον και υπερευγενικό προσωπικό. Ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρι μας στην υγεία του καλοκαιριού, που -επιτέλους- πλησιάζει επικίνδυνα! 

Την Παρασκευή, η Κέλλυ έκανε μια βόλτα γεμάτη... μόδα!

Και αφού έχω δει από κοντά τα ρούχα αυτά, ήρθε η ώρα να δω και το πώς κατασκευάστηκαν. Από την αρχή της δημιουργίας τους μέχρι και το τέλος: Την σύλληψη της συλλογής, την έμπνευση, την κατασκευή. Όλα! Και αυτό μπορώ να το κάνω μέσα από την μοναδική εμπειρία ενός ντοκιμαντέρ. Το “Dior & I” το οποίο κυκλοφόρησε πέρσι, ακολουθεί τον -μέχρι και πρόσφατα- (υπερ)ταλαντούχο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Raf Simons στην διεξαγωγή της πρώτης του συλλογής από την θέση αυτή. Οι κριτικές που έχει λάβει το ντοκιμαντέρ είναι διθυραμβικές και ανυπομονώ να ανακαλύψω και να δω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ένας από τους πιο λαμπρούς σχεδιαστές της γενιάς μας.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner