Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Rudyard, o Μόγλης και το Kong

Σήμερα η Αναστασία συναντά τη Ζούγκλα στο... Χαλάνδρι!



Υπάρχουν αποδράσεις και αποδράσεις... Εκείνες για τις οποίες χρειάζεσαι βαλίτσες, διαβατήρια και εισιτήρια αεροπλάνου και εκείνες που τις κουβαλάς μέσα σου και δεν πρέπει να ταξιδέψεις μίλια ατελείωτα για να τις βρεις. Κι έτσι είσαι τυχερή. Γιατί ποτέ δεν είσαι μόνη.

Η λογοτεχνία της περιόδου του Ιμπερεαλισμού χάρισε στη Μεγάλη Βρετανία μερικά από τα πιο λαμπρά αριστουργήματα της. Δεκάδες συγγραφείς επηρεασμένοι μέσα στις δεκαετίες από την άνοδο και, φυσικά, αργότερα την πτώση, μίας τεράστιας, ισχυρής Αυτοκρατορίας έγραψαν κάποια από τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα βιβλία με αγγλική υπογραφή: από το Πέρασμα στην Ινδία του Ε.Μ. Forster, που τόσο όμορφα και ατμοσφαιρικά έγινε το 1984 ταινία από τον David Lean, στο «αγχωτικό» Heart of Darkness του Joseph Conrad και από κει σε έναν από τους κορυφαίους του είδους, τον Rudyard Kipling και στο πιο γνωστό βιβλίο του, το «Βιβλίο της Ζούγκλας».

maxresdefault.jpg

Σ' αυτή τη ζούγκλα, λοιπόν, σκοπεύω να... πεταχτώ σήμερα, με λίγη βοήθεια από ένα μυθικό κινηματογραφικό στούντιο, που έχει το ταλέντο να μετατρέπει σε μαγεία ό,τι πιάνει στα χέρια του. Κι αυτό γιατί εδώ και περίπου έναν αιώνα, η Disney δεν έχει σταματήσει να ζωντανεύει στην οθόνη περιπετειώδεις αποδράσεις που ιντριγκάρουν το παιδικό –και όχι μόνο– κοινό.

Τώρα, μετά την εξαιρετική μεταφορά της ιστορίας σε ταινία κινουμένων σχεδίων το 1967, το πασίγνωστο στούντιο στήνει από την αρχή κινηματογραφικά το μύθο του Μόγλη, αποφασίζοντας να ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στην ολοκαίνουργια περιπέτειά της. Η νέα βερσιόν του «Βιβλίου της Ζούγκλας» αποτελεί έναν υψηλής αισθητικής συνδυασμό live-action και οπτικών εφέ, μια τεχνοτροπία που παραπέμπει στο εικαστικό υπερθέαμα της «Ζωής του Πι» και στην πρωτοπόρα τεχνολογικά σειρά ταινιών «O Πλανήτης των Πιθήκων».

Jon-Favreaus-The-Jungle-Book-Concept-Art-.jpg

Η μισή Αθήνα σπεύδει αυτές τις ημέρες να απολαύσει στην μεγάλη οθόνη την παραγνωρισμένη από πολλούς ιστορία του Kipling. Παραγνωρισμένη κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει το φαινόμενο της αποικιοκρατείας, μέσα στο στήσιμο της πλοκής και της αφήγησης του.

Αν έρθεις κι εσύ μαζί μου στο σινεμά για μία γεύση από... μακρινή Ινδία, λύκους και αχανή δάση, μην έρθεις αδιάβαστη. Ρίξε πρώτα μία γρήγορη ματιά στις σελίδες αυτής της τόσο διάσημης ιστορίας, για να έχεις την δική σου άποψη.

Με τους εξωτικούς ήχους της Ινδικής ζούγκλας να παίζουν ακόμα στα αυτιά μου, λέω να μείνω πιστή στο κλίμα που μόλις δημιούργησα. Και να σου μιλήσω για το νέο hot spot της πόλης, κάπου στα βόρεια προάστια, και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Εκεί που - όπως έχω μάθει - έχει στηθεί ένα από τα ωραιότερα καινούργια εστιατόρια με κουζίνα από Ανατολή μεριά.

Ο άνθρωπος που κάποτε μάς έκανε να ξενυχτήσουμε δίχως αύριο στο θρυλικό «Soul» στην Ευριπίδου, ο Παύλος Πότσιος, αφήνει πίσω του για λίγο το κέντρο και ανηφορίζει προς το νέο αγαπημένο προάστιο των Αθηναίων. Στο Χαλάνδρι, λοιπόν, πλέον και με νέα ομάδα που απαρτίζεται από τον DJ Κίμωνα Καραγεώργη (τον γνωρίζεις από τα decks των Club 22 και Caprice of Mykonos), τον Κωστή Βαγγελάτο και τον Γιώργο Καλτσή, άνοιξε πριν λίγες ημέρες στο Χαλάνδρι τις πόρτες ενός ολοκαίνουριου bar-restaurant. Και εγένετο... Kong (Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄34, Χαλάνδρι).

6a68f7bee4348168e9fbe9c3a625f5a3.jpg

Εδώ θα βρεις μία κουζίνα, η οποία αντλεί έμπνευση από την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη και συνδυάζει με ιδιαίτερη έμπνευση sushi, pad thai, πιάτα με curry και πολλές ακόμη γαστρονομικές ιδέες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στο «Κοng» κυριαρχούν οι σταθερές ασιατικές διακοσμητικές επιλογές. Γλυκές αποχρώσεις που ανοίγουν την όρεξη, φωτεινά χρώματα από την είσοδο κιόλας, και μια ζεστή και πολλά υποσχόμενη μπάρα, ιδανική τόσο για πρώτο κοκτέιλ της βραδιάς, όσο και για το τελευταίο...

Ελπίζω, μάλιστα, τώρα που ο καιρός ζέστανε ακόμη περισσότερο, στο πίσω μέρος του μαγαζιού να λειτουργεί ήδη ο κήπος με τη πλούσια βλάστηση, για ακόμα πιο πιστή μεταφορά στη ...ζούγκλα που όλοι αγαπήσαμε, από την οποία όλοι ευχόμαστε να ξεφύγουμε μα τελικά οι πάντες κουβαλάμε μέσα μας...

kong.jpg

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών