Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Boυτιά στα βαθιά

Σήμερα η Αναστασία κολυμπάει στις πισίνες...



Καλοκαίρι ίσον θάλασσα. Όταν μάλιστα έχεις γεννηθεί σε αυτόν εδώ τον πανέμορφο τόπο, γνωρίζεις ακόμα καλύτερα τι σημαίνει αυτή η πρώτη φράση. 

Αν και πολλές φορές υπήρξα παιδί του «διακοπές στο εξωτερικό», μουσεία, αξιοθέατα, πρωινό στα μεγάλα ξενοδοχεία, ταξίδι με το αεροπλάνο, παραδέχομαι πια ότι, αν δεν έχεις φορτώσει βαλίτσα σε πλοίο με προορισμό κάποιο κατάλευκο Κυκλαδίτικο νησί, δεν έχεις καταλάβει καλοκαίρι.

Τι να κάνεις όμως που ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανείς (εξαιρείται η Ρihanna και η Beyonce που ώρες ώρες μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε μόνιμες διακοπές) δεν μπορεί να αποδράσει κάπου για 3 ολόκληρους μήνες. Τι λες, λοιπόν, να φέρουμε τις διακοπές στο σπίτι μας με μερικές βουτιές εντός των Αθηναϊκών τειχών; Kι όταν λέω εντός, πιο εντός δεν γίνεται, γιατί για να τις απολαύσεις δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάρεις το αυτοκίνητο και να στριμωχτεί στην κίνηση της παραλιακής.

Με λίγα λόγια ήρθε η ώρα για ...πισίνες. Έτσι, λοιπόν, κι εγώ αυτή την ζεστή Δευτέρα που ο υδράργυρος χτυπάει την πιο υψηλή μέχρι στιγμής θερμοκρασία του, ρίχνω μία πρώτη ματιά στις πολύ επιλογές μου. Πάρε κι εσύ χαρτί και μολύβι και σημείωσε. Θα σου χρειαστεί...

1. Hilton

hilton-thumb-large.jpg

Είναι η πιο διάσημη, είναι η μεγαλύτερη, είναι και η πιο ακριβή. Η πισίνα του Hilton, βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης, μόλις μία ανάσα από το μετρό Ευαγγελισμός και παρά το γεγονός ότι δεν φιλοξενείται σε ταράτσα, όπως οι περισσότερες πισίνες άλλων μεγάλων κεντρικών ξενοδοχείων, μοιάζει σαν μια πραγματικά παραλία στη μέση της πόλης. 

Η τιμή της είναι λιγάκι τσιμπημένη, αλλά αντιστοιχεί στις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο και στον καλό κόσμο που θα συναντήσεις εκεί. 

Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.  Η ημερήσια είσοδος για κολύμπι κοστίζει 25 ευρώ τις καθημερινές (17 ευρώ αν πας μετά τις 6 το απόγευμα) και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Υπάρχουν και πακέτα των τριών ή πέντε εισόδων που συμφέρουν καθώς και μηνιαία, τρίμηνη ή εξάμηνη συνδρομή.

2. Radisson

Pool-in-Athens-Hotel-3-tablet.jpg

Αν ζεις στην Αθήνα, μπορεί κάθε μέρα να περνάς έξω από αυτό το μικρό διαμάντι που λέγεται Radisson, αλλά να μην το έχεις παρατηρήσει ποτέ. Την επόμενη φορά που θα ανέβεις την Αλεξάνδρας, ρίξε ένα βλέφαρο στα δεξιά και αν είσαι και προετοιμασμένη κατάλληλα, μπες μέσα και επισκέψου την πισίνα που έχει καλά κρυμμένη στην ταράτσα του.

Το εισιτήριο για να την απολαύσεις είναι 25 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και καφές, χυμός ή αναψυκτικό. Λειτουργεί από τις 10.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ. Υπάρχει και μηνιαία συνδρομή (όπως τα υπολογίζουμε, μια χαρά συμφέρει) και είναι 280 ευρώ.

3. St George Lycabettus 

07_pisines018-960x640.jpg

Αν ψάχνεις ταράτσα να κάνεις τα μπάνια σου απεριόριστα όλο το μήνα; Πήγαινε προς το Κολωνάκι και το SGL έχει ότι χρειάζεσαι. Η πισίνα του αρκετά μεγάλη, για βουτιές αφ' υψηλού. Άνετες ξαπλώστρες με στρώματα και τιμές που ποικίλλουν ανάλογα τι θέλεις.

Υπάρχει το Pool Club, όπου μπορείς να γίνεις μέλος και να επωφεληθείς από τις τιμές, εφόσον κάνεις μπάνια συχνά. Αν θες απλά να αποδράσεις μια ημέρα, υπολόγισε περίπου 25 ευρώ αν πας μόνη σου, 40 ευρώ αν πας με άλλον έναν. Είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

4. Divani

07_pisines026-960x640.jpg

Μπορεί η πισίνα του Divani να βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, όμως το περιβάλλον εδώ είναι τόσο ήσυχο και γαλήνιο που νομίζεις ότι έχεις μεταφερθεί κάπου αλλού και σίγουρα όχι πλάι στο μποτιλιάρισμα και τη ζέστη που νιώθεις όταν απλώς διασχίζεις το δρόμο.

Λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το εισιτήριο είναι 30 ευρώ τις καθημερινές και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Παρέχεται πετσέτα, ενώ υπάρχουν και αποδυτήρια. Για συνδρομή, ίσως σε ενδιαφέρει να το συνδυάσεις με κάποιο πρόγραμμα.

5. Athens Ledra Hotel

athens-ledra-hotel.jpg

Θέλεις να κολυμπήσεις έχοντας μία ολόκληρη πόλη πιάτο; Ε, τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο! Από τον Πειραιά έως την Ακρόπολη και από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ., αλλά κάνε πριν την κράτηση σου γιατί εδώ οι βουτιές είναι δυνατές μόνο με δωμάτιο για ημιδιαμονή. Το κόστος είναι 69 ευρώ και ο ανώτερος αριθμός ατόμων ανά δωμάτιο είναι 2 ενήλικοι και 2 παιδιά. Διατίθεται και δωρεάν parking.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα