Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από (τροπικό) κήπο σε (τροπικό) κήπο...

Σήμερα η Μαρία εξοπλίζεται με τα απαραίτητα και κατεβαίνει κέντρο, για να "παραδοθεί" στην γοητεία του τροπικό χορού και... ποτού!


Μαρία Μυλωνά

Ότι είμαι παιδί του καλοκαιριού το έχουμε ξαναπεί. Οι ηλιόλουστες μέρες και -κυρίως- οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες με "ταξιδεύουν" σε μέρη μακρινά, με ατέλειωτες χρυσαφένιες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, ατμοσφαιρικές και σούπερ καλοκαιρινές μελωδίες και δροσερά κοκτέιλ. Οκ, μπορεί να είναι κάπως νωρίς για να αρχίσω να προγραμματίζω τις καλοκαιρινές διακοπές μου, αλλά, πίστεψέ με, μπορώ να μπω σε άκρως... τροπική διάθεση, ακόμα και εντός των αθηναϊκών τειχών. Ναι, κι εσύ μπορείς, αρκεί να με συνοδεύσεις στην σημερινή μου βόλτα, από (τροπικό) κήπο σε (τροπικό) κήπο. 

Κήπο είπα; Κήποι χωρίς κουνούπια γίνονται; (Δυστυχώς) Δεν γίνονται. Κι απόψε έχω αποφασίσει να μην αφήσω τίποτα να μου χαλάσει την διάθεση, οπότε θα λάβω τα μέτρα μου έγκαιρα. Κι αν νομίζεις ότι αυτό σημαίνει ότι θα... λουστώ με σιτρονέλα, θα σε διαψεύσω. Υπάρχουν και πιο διακριτικοί... εντομοαπωθητικοί "σύμμαχοι". Πριν, λοιπόν, πάρω... τους δρόμους, θα φορέσω το νέο στιλάτο βραχιόλι ZANZARA Band TRENDY, το οποίο είναι εμποτισμένο με το δραστικό συστατικό φυσικής προέλευσης Citriodiol και αιθέρια έλαια μέντας και υπόσχεται να με προστατέψει αποτελεσματικά από τα κουνούπια και τις σκνίπες έως και 15 ημέρες. Ναι, εννοείται πώς κι εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο για να απολαύσεις αυτή την τροπική βόλτα και -κατ' επέκταση- το τροπικό καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών. 

All.jpg

Κι αφού εξοπλιστήκαμε με τα απαραίτητα, πάμε να βολτάρουμε! Προορισμός μας; Το Cafe Στον Κήπο Του Νομισματικού Μουσείου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου/Πανεπιστημίου 12, Ιλίου Μέλαθρον). Εκεί, απόψε στις 21:00 νταν, θα συναντήσουμε την Πέννυ Μπαλτατζή (ναι, η τραγουδίστρια των "penny and the swingin cats" είναι) που θα μας βάλει στον... "Τροπικό του Χορού". Η υπερταλαντούχα Πέννυ θα βρεθεί στον πανέμορφο κήπο μαζί με μια μπάντα από εξωτικούς καμπαλέρος και φωνές φερμένες από τα στενά της Κούβας, οι οποίοι μάς υπόσχονται μια live performance γεμάτη λικνίσματα και διάθεση διασκεδαστική και ερωτική! Δεν θα χρειαστείς εισιτήριο, οπότε μην ανησυχείς -για την παρακολούθηση του live αρκεί η κατανάλωση ποτού.  

mpaltatzi750.jpeg

Πέμπτη είναι και επειδή -όπως έχουμε ξαναπεί- οι Πέμπτες είναι τα νέα... Σάββατα, η μέρα (ή μάλλον η νύχτα μας) δεν θα τελειώσει εδώ! Σειρά έχεις ένας άλλος κήπος, στο κέντρο της όμορφης πόλης μας, όπου θα μας βοηθήσει να μπούμε λίγο πιο... βαθιά στη γοητεία των τροπικών. Ναι, ναι, καλά κατάλαβες, (πάλι) στον αγαπημένο του κήπο στην Αβραμιώτου (στον αριθμό 6-8) θα πάμε, δηλαδή στον κήπο του six dogs, για να (ξανα)έρθουμε λίγο πιο κοντά στα νησιά Molokai, Honolulu, Nihau, Kahoolawe, Kauai και Lanai. Και εξηγώ: Από χτες, 1 Ιουνίου και μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου, ο (αγαπημένος μας) Μάριος Ηλιόπουλος μάς σερβίρει ξανά την ΥΠΕΡΟΧΗ λίστα με τα κοκτέιλ του, που είναι εμπνευσμένα από το υπέροχα vintage «Στην γοητεία των τροπικών» του Άγγελου Δόξα, βιβλίο του 1945. Η ιδέα των κοκτέιλ είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη (όπως όλες οι ωραίες ιδέες): κάθε νησί έχει το δικό του ξεχωριστό λουλούδι (αυτό που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά lei με τα οποία καλωσορίζουν οι ιθαγενείς τους επισκέπτες), κάθε νησί έχει το δικό του ξεχωριστό κοκτέιλ, που βασίζεται στο αντίστοιχο λουλούδι. Λουλούδια βρώσιμα ή σε μορφή σιροπιού, σε λικέρ ή σε bitter, άνθη βοτάνων και εξωτικά φρούτα, όλα μπαίνουν στο shaker του Μάριου και μάς υπόσχονται μια άκρως... τροπική βραδιά! 

gohteiatropikon750.jpg

Τι λες; Σου έφτιαξα τη (τροπική) διάθεση γι' απόψε; Ραντεβού στους... κήπους!   

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου