Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη. 


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία βούτηξε στα βαθιά!

Aυτή την ζεστή Δευτέρα που ο υδράργυρος χτυπάει την πιο υψηλή μέχρι στιγμής θερμοκρασία του, λέω να βουτήξω στα βαθιά. Και συγκεκριμένα, στην πισίνα του Hilton. Είναι η πιο διάσημη, είναι η μεγαλύτερη, είναι και η πιο ακριβή. Η πισίνα του Hilton, βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης, μόλις μία ανάσα από το μετρό Ευαγγελισμός και παρά το γεγονός ότι δεν φιλοξενείται σε ταράτσα, όπως οι περισσότερες πισίνες άλλων μεγάλων κεντρικών ξενοδοχείων, μοιάζει σαν μια πραγματικά παραλία στη μέση της πόλης. Η τιμή της είναι λιγάκι τσιμπημένη, αλλά αντιστοιχεί στις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο και στον καλό κόσμο που θα συναντήσεις εκεί. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.  Η ημερήσια είσοδος για κολύμπι κοστίζει 25 ευρώ τις καθημερινές (17 ευρώ αν πας μετά τις 6 το απόγευμα) και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Υπάρχουν και πακέτα των τριών ή πέντε εισόδων που συμφέρουν καθώς και μηνιαία, τρίμηνη ή εξάμηνη συνδρομή.

* Την Τρίτη, η Γεωργία έφαγε στην Ηλιούπολη! 

Για το κλείσιμο της βραδιάς θα επιλέξω να ικανοποιήσω την πείνα μου, καταλήγοντας σε ένα ψητοπωλείο: Ο Λάμπρος (Διγενή 18, Ηλιούπολη) είναι ένα κλασικό σουβλατζίδικο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, ανάμεσα σε γλάστρες με φυτά και οθόνες τηλεόρασης, πάντα όμως με κόσμο σε αναμονή, γιατί έχει ένα από τα νοστιμότερα σουβλάκια στη γειτονιά (μάλιστα, στην Ηλιούπολη υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτό τον τομέα).

* Την Τετάρτη, η Λένα πήγε Βουλιαγμένη!

Στο "Aqua Marina" (Αγίου Παντελεήμονος 15, Βουλιαγμένη). Φουλ στις αναμνήσεις! Όλη η Βουλιαγμένη, η παλιά και η διάσημη, στις καρέκλες της, στις βεράντες της, στα γλυκά και τα παγωτά της. Τα "αμαρτωλά" μου Σικάγο, τα εκλέρ και οι αμυγδάλου. Και το γέλιο της μαμάς μου, και το χαμογελαστό "πάμε τώρα", του μπαμπά μου και οι Κυριακές με το ρενό, το πρώτο μας αυτοκίνητο. "Εδώ, και θα με δοξάσετε", είπα στην παρέα! Με κοίταξαν παραξενεμένοι και με μια μικρή καχυποψία, αλλά πείσθηκαν. Στην πρώτη γουλιά εσπρέσο και στην πρώτη κουταλιά της σοκολατίνας και του αρμενονβίλ, μου χαμογελούσαν γλυκά και... δοξαστικά. Ναι, στη"σειρά" της είναι πολλά και όμορφα καινούργια καφέ, φαγάδικα, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, αλλά σε μένα της Aqua Marina, ασκεί μια αλλιώτικη γοητεία.

* Την Πέμπτη, η Μαρία βόλταρε σε κήπους!

Πέμπτη είναι και επειδή -όπως έχουμε ξαναπεί- οι Πέμπτες είναι τα νέα... Σάββατα, η μέρα (ή μάλλον η νύχτα μας) δεν θα τελειώσει εδώ! Σειρά έχεις ένας άλλος κήπος, στο κέντρο της όμορφης πόλης μας, όπου θα μας βοηθήσει να μπούμε λίγο πιο... βαθιά στη γοητεία των τροπικών. Ναι, ναι, καλά κατάλαβες, (πάλι) στον αγαπημένο του κήπο στην Αβραμιώτου (στον αριθμό 6-8) θα πάμε, δηλαδή στον κήπο του six dogs, για να (ξανα)έρθουμε λίγο πιο κοντά στα νησιά Molokai, Honolulu, Nihau, Kahoolawe, Kauai και Lanai. Και εξηγώ: Από χτες, 1 Ιουνίου και μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου, ο (αγαπημένος μας) Μάριος Ηλιόπουλος μάς σερβίρει ξανά την ΥΠΕΡΟΧΗ λίστα με τα κοκτέιλ του, που είναι εμπνευσμένα από το υπέροχα vintage «Στην γοητεία των τροπικών» του Άγγελου Δόξα, βιβλίο του 1945. Η ιδέα των κοκτέιλ είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη (όπως όλες οι ωραίες ιδέες): κάθε νησί έχει το δικό του ξεχωριστό λουλούδι (αυτό που χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά lei με τα οποία καλωσορίζουν οι ιθαγενείς τους επισκέπτες), κάθε νησί έχει το δικό του ξεχωριστό κοκτέιλ, που βασίζεται στο αντίστοιχο λουλούδι. Λουλούδια βρώσιμα ή σε μορφή σιροπιού, σε λικέρ ή σε bitter, άνθη βοτάνων και εξωτικά φρούτα, όλα μπαίνουν στο shaker του Μάριου και μάς υπόσχονται μια άκρως... τροπική βραδιά! 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ έζησε το... αμερικάνικο όνειρο! 

Θα κατευθυνθώ προς Φάληρο. Η επόμενη στάση σου θα είναι στην Μαρίνα Φλοίσβου, αλλά εγώ θα κατέβω στην στάση Εδέμ, γιατί όπως σου είπα, θα τιμήσω τους φίλους Νεοϋορκέζους και θα απολαύσω έναν όμορφο περίπατο. Μέσα στα τυχερά της χώρας μας, είναι ότι η απόσταση μέχρι την θάλασσα είναι αυτό που λέμε «δύο τσιγάρα δρόμος», κάτι που είμαι σίγουρη ότι στην Αμερική δεν ισχύει. Με την όσφρησή μου να γεμίζει με την αρμύρα της θάλασσας του Φαλήρου και το μυαλό μου να «τρέχει» ήδη στις επερχόμενες καλοκαιρινές μου διακοπές, έστω και για λίγα λεπτά η… αμερικάνικη βόλτα μου θα μετατραπεί σε ελληνική. Όχι, για πολύ όμως, γιατί ο επόμενος (γευστικός) προορισμός θα με επαναφέρει για τα καλά στην Αμερική. Θα σταματήσω λοιπόν στα T.G.I Friday’s και χωρίς καμία ενοχή (καλά, εντάξει με πολλές) θα απολαύσω το πιο American style dinner… έβερ! Τα σάλια μου ήδη τρέχουν στην σκέψη και μόνο του καταπληκτικού Jack Daniel’s steak πιάτου, που αποτελείται από μια λαχταριστή μοσχαρίσια μπριζόλα ψημένη στα κάρβουνα, γλασαρισμένη με Jack Daniel’s σος, σερβιρισμένη με ρύζι και λαχανικά. Καλά, εντάξει, δεν είναι και το Brown Sugars BBQ στο Χιούστον του Τέξας που καπνίζει ώρες ατελείωτες το κρέας του, αλλά έστω και με αυτό θα αρκεστώ. Για dessert ούτε λόγος, αλλά μια ultra, frozen μαργαρίτα λεμόνι (που έχει μόνο 10€!) δεν θα την στερηθώ, άσε που θα την χρειαστώ για να σημάνω την έναρξης της βραδιάς, η οποία θα συνεχιστεί στον Πειραιά. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη