Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Για σένα, για μένα, για μας!

Η Λένα πάει (πάλι) Γλυφάδα. Γνωρίζει ένα καινούργιο all day bar, το ερωτεύεται και μετά πάει στη Μαριλένα και βλέπει τη "Μοδίστρα"!


Λένα Γρηγορίου

Τι σου 'λεγα την περασμένη εβδομάδα; Πως ήμουν Γλυφάδα. Ε, πάλι Γλυφάδα κατεβαίνω σήμερα.Τι σού έλεγα, επίσης; Πως εμάς τους θαλασσινούς τύπους κάθε καλοκαίρι η θάλασσα μάς καλεί, συνεχώς. Απαιτητικά. Χωρίς διακρίσεις.

Έτσι υπάκουσα κι εγώ στην "πρόσκληση" (της θάλασσας...) του Σαββάτου και αφού τη χάρηκα, τη γεύτηκα, τη χόρτασα (τη θάλασσα, πάλι) μετά είπα να υπακούσω και στην δεύτερη πρόταση-πρόσκληση, να δω και να γνωρίσω κάτι "πολύ σούπερ", όπως μου είπε η "έμπειρη" παρέα μου.

Πήγα... Και γνώρισα. Και αγάπησα! 

Έτσι σήμερα κατεβαίνω ξανά Γλυφάδα. Με στόχο και σκοπό! 

Ο στόχος μου λέγεται "Perse" και ο σκοπός μου... αγιάζει τα μέσα! Εξηγούμαι αμέσως γιατί θέλω και να σε παρασύρω.

Το "Perse"(Φιλικής Εταιρίας 12 & Λαοδίκης, Γλυφάδα) είναι ένα  ολοκαίνουργιο, πολύ ιδιαίτερο, πολύ φιλόξενο, πολύ cosy "cafe cocktail wine bar", που γνώρισα και αγάπησα (τι σου'λεγα;) το Σάββατο.

Ένας χώρος που λειτουργεί από το πρωί ως το βράδυ, και που  μπορείς να πας, να πάρεις πρωινό (με ζεστό κρουασάν, ντόνατ, τοστ, μυρωδάτο καφέ και φρέσκο χυμό), να φύγεις για το  γραφείο, αλλά  και να ξαναγυρίσεις το απόγευμα για ένα ελαφρύ ποτό, μια σαλάτα, ένα σνακ, ή για ένα ποτήρι κρασί. Θα χαλαρώσεις, θα αισθανθείς απόλυτα καλοκαιρινά, θα δεις φίλους παλιούς, θα κάνεις φίλους καινούργιους και θ' ακούσεις αγαπημένη 70'ς, 80'ς, 90'ς μουσική. 

Perse esoterika.jpg

Και το βράδυ, μετά τη συναυλία, μετά το σινεμά, μετά το happening, θα... επανακάμψεις. Για κοκτέιλ και ριζότο, ή σπαγγέτι, ή pizza... Ε, να ολοκληρώσεις, αυτό που ξεκίνησες, γνωρίζοντάς το σε όλη του τη διάσταση! Αυτό είναι το σωστό και το must! Κι αυτό θα κάνω κι εγώ σήμερα.

Θα πάω και σινεμά. Στην όμορφη, ανανεωμένη και ανακαινισμένη ΜΑΡΙΛΕΝΑ (Αιγύπτου 123, Άνω Γλυφάδα) που ξανάνοιξε μετά από 15 χρόνια πέρσι το καλοκαίρι και έγινε "μαγνήτης" για όλους εμάς τους κινηματογραφόφιλους, αλλά κι αυτούς που ορκιζόμαστε αιώνια πίστη κι αγάπη στα θερινά τα σινεμά! Στη Μαριλένα, λοιπόν, θα δω τη "Μοδίστρα", μια ταινία με μότο "η εκδίκηση είναι στη μόδα". Αυτό με τράβηξε. Το μότο. Εντάξει , και η Κέιτ Γουίνσλετ που πρωταγωνιστεί. ΟΚ, και ο κινηματογράφος και το ότι είναι βασισμένη η ταινία στο "μπεστ σέλερ" μυθιστόρημα της Ρόζαλι Χαμ. Θα έρθεις;

marilena750.jpg

Σου υπόσχομαι πως μετά θα σε πάω στο "Perse". Για φράουλες αρωματισμένες σε σιρόπι grand marnier, με κρέμα, καραμελωμένο μπριος, σορμπέ φράουλας και πραλίνα φουντουκιού.... Τι έχεις να πεις; Είμαι ακατανίκητη; Το ξέρω...

Φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»