Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένα μαξιλάρι γεμάτο αγάπη, ολίγον καλοκαίρι και πολλή ρακή!

Σήμερα η Μαρία στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους που πολεμούν τον καρκίνο, γνωρίζει... καλά παιδιά και κάνει καντάδα σε πριγκιπέσσες!


Μαρία Μυλωνά

Πέμπτη σήμερα και είμαι -και πάλι- έτοιμη να τιμήσω αυτή την ιδιαίτερη μέρα όπως της αρμόζει. Και ναι, εννοείται ότι περιμένω να με συνοδεύσεις.

Για που θα το... βάλουμε σήμερα; Στάση πρώτη, cine Μαργαρίτα. Επί της Λεωφόρου Δουκίσσης Πλακεντίας, στον αριθμό 87, ανάμεσα στον ομώνυμο σταθμό μετρό και τον σταθμό Χαλάνδρι, στεγάζεται ένας από τους πιο αγαπημένους μου θερινούς κινηματογράφους, που μυρίζει -κυριολεκτικά- καλοκαίρι. Η "Μαργαρίτα" είναι ένα πανέμορφο συνοικιακό σινεμά, που γνωρίζουν... λίγοι και καλοί, γεγονός που σου δίνει την ευκαιρία πραγματικά να απολαύσεις την ταινία σου. Ό,τι δηλαδή χρειαζόμαστε απόψε, που θα συναντήσουμε τα "καλά παιδιά" Ράιαν Γκόσλιν και Ράσελ Κρόου. Ναι, καλά κατάλαβες, απόψε θα παρακολουθήσουμε το νεο-νουάρ φιλμ από το σεναριογράφο του «Φονικού Όπλου», σε ένα μεταμοντέρνο συνδυασμό κωμωδίας, αστυνομικής περιπέτειας και buddy movie, σύμφωνα με τους κριτικούς. Όσο για την υπόθεσή του; Στο Λος Άντζελες του 1977 δύο δευτεροκλασάτοι ντετέκτιβ ερευνούν την εξαφάνιση μιας κοπέλας, η οποία φαίνεται πως συνδέεται με το θάνατο μιας πορνοστάρ. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται; Ραντεβού έξω από την "Μαργαρίτα", στις 20:50 νταν. 

margarita750.jpg

Και μετά το σινεμαδάκι, ένα μεζεδάκι θα το... τσιμπήσουμε. Που; Προορισμός μας το Χαλάνδρι, downtown, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους (ημι)πεζοδρόμους του: Την Γρηγορίου Γυφτοπούλου. Εκεί, στον αριθμό 3, βρίσκεται ένα από τα παρεϊστικα, γουστόζικα και καλοκαιρινά μεζεδοκαφενεία της περιοχής (και της πόλης μας γενικότερα, μη σου πω), με τον ευφάνταστο τίτλο "Τρεις κι ο κούκος". Θα το καταλάβεις από το πολύχρωμο εσωτερικό, την πανέμορφη αυλίτσα με τα τραπεζάκια καφενείου ή από την θεσπέσια μυρωδιά που βγαίνει από την κουζίνα του. Ναι, εδώ οι λίγο και (πάρα πολύ) καλοί μεζέδες του είναι από τα "δυνατά" σημεία του (δοκίμασε το τυρόψωμο, τις φλογέρες με παστουρμά και την τηγανιά και θα με θυμηθείς), ενώ το "τρίπτυχο" της επιτυχίας συμπληρώνει η καλή, παγωμένη ρακή και οι έντεχνες μελωδίες του (βλ. Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Χαρούλης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.λπ.). Μάλιστα, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να απολαύσουμε και κανένα live-άκι, σε αντίστοιχο μουσικό ύφος, καθώς συχνά πυκνά το μαγαζί διοργανώνει τέτοια μουσικά δρώμενα.

Πριν σε αποχαιρετίσω τσουγκρίζοντας τη ρακή μας και σιγοψιθυρίζοντας την "Πριγκιπέσσα", έχουμε μια τελευταία στάση για απόψε, αυτή τη φορά διαδικτυακή και, μάλιστα, με πολύ καλό σκοπό. Και εξηγώ αμέσως. 

Έχεις ακούσει ποτέ για το μαξιλάρι Pillow Positive; Πρόκειται για ένα μαλακό μαξιλαράκι σε σχήμα καρδιάς που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο του μαστού. Μάλιστα, έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 5.500 γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου του μαστού. Η πρωτοβουλία με την ονομασία Heart Pillow ξεκίνησε το 2001 στο Erlanger Medical Center του Tennessee, Η.Π.Α. και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 πόλεις σε 18 χώρες με την εθελοντική βοήθεια πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο. Σήμερα, η COCO-MAT, ονομάζοντας την δράση της αυτή “The Pillow Positive project”, βοηθά ακόμα περισσότερες γυναίκες μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες με ογκολογικά νοσοκομεία και ιδιωτικούς γιατρούς, αποσκοπώντας σε ένα παγκόσμιο κίνημα στήριξης. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από τον μηχανισμό «Στήριξε και εσύ το Pillow Positive Project», που δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προτείνουν φορείς, οργανισμούς και νοσοκομεία που υπάρχει ανάγκη για να παραδίδονται τα μαξιλαράκια καρδιάς αλλά και να γίνονται μέλη/εθελοντές. Τι πρέπει να κάνεις; Απλά στείλε email με το ονοματεπώνυμό σου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., βάζοντας ως θέμα στο email: «Στηρίζω και εγώ το Pillow Positive Project». Έπειτα, δήλωσε το φορέα, νοσοκομείο ή οργανισμό που προτείνεις. Με την αποστολή του email, θα λάβεις μία φόρμα την οποία θα έχουν ανάγκη, έτσι ώστε να δοθούν μαξιλαράκια καρδιάς.  Την φόρμα αυτή θα πρέπει να την δώσεις σε κάποιον εκπρόσωπο της COCO-MAT με την επίσκεψή σου σε ένα από τα καταστήματα COCO-MAT σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από αυτή την ενέργεια, θα μπορεί η COCO-MAT να έρθει σε επικοινωνία με την πρότασή σου για προσφορά, δίνοντας και εσύ την θετική σου ενέργεια.

Pillow Positive.JPG

Αν έχεις βρεθεί, όπως κι εγώ, κοντά σε ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, τότε ξέρεις πόσο πολύτιμη είναι ακόμα και η πιο μικρή βοήθεια ή στήριξη που μπορείς να τους προσφέρεις. Οπότε, απόψε σε προσκαλώ να κλείσουμε τη βόλτα μας κάπως έτσι: χαρίζοντας ανακούφιση, χαρίζοντας ελπίδα, χαρίζοντας ζωή. 

Τα λέμε την άλλη Πέμπτη! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα