Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία χαλάρωσε... μετά μουσικής! 

Σήμερα Δευτέρα, σου προτείνω να έρθεις μαζί μου! Σε έναν φανταστικό, πεντακάθαρο, μοσχοβολιστό, μίνιμαλ χώρο χαλάρωσης και ευεξίας, που θα σε βοηθήσει να χάσεις γρήγορα περιττά κιλά μαζί με μπόλικο άγχος και στρες. Έτσι θα ανηφορίσουμε παρέα μέχρι το Νέο Ψυχικό, εκεί που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό ένα από τα πρώτα hot yoga στούντιο στην Αθήνα, το Hot Yoga Athens (Ολυμπιονικών 220 και Λυκούργου). Εκεί θα βρούμε ένα πλήρες, πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα μαθημάτων για όλα τα γούστα και τις ανάγκες, ενώ η δυσκολία κάθε μαθήματος καθορίζεται από τον δάσκαλό σου και τις δυνατότητες σου. Στο Hot Yoga Athens θα απολαύσεις σέσσιον γιόγκας και πιλάτες μέσα σε δωμάτια όπου η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς και η υγρασία το 50%, πράγμα που σημαίνει ότι θα ιδρώσεις μα θα αξίζει τον κόπο. 

* Την Τρίτη, η Γεωργία βόλταρε στο Πάρκο... 

Σήμερα το καταπράσινο Πάρκο Ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής θα αντικαταστήσει ικανοποιητικά κάποιον εξοχικό προορισμό. Θα βρω μια ήσυχη γωνιά στο πάρκο, σε απόσταση αναπνοής από τη βαβούρα του δρόμου, και παρέα με το νέο μυθιστόρημα ενός αγαπημένου συγγραφέα, το “Ο Κάφκα στην Ακτή” του Χαρούκι Μουρακάμι (εκδ. Ψυχογιός), όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι του νεαρού Κάφκα Ταμούρα, και ενός αφελή γέρου, του Νακάτα, θα ταξιδέψω σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν αντιπροσωπευτικό του Μουρακάμι, με γάτες που μιλούν και ψάρια που πέφτουν απ' τον ουρανό.

* Την Τετάρτη, η Λένα τα... πέρασε όμορφα!

Σήμερα, θα περπατήσουμε προς Κολωνάκι μεριά. Ξενικράτους τέρμα. Εκεί, στον αριθμό 50, μας περιμένει μια όμορφη αυλή, όμορφο σπιτικό φαγητό και όμορφοι άνθρωποι. Ε, ναι λοιπόν, πάμε στο "Όμορφο". Αγαπημένο, πεντακάθαρο και πεντανόστιμο. Ο κύριος Βασίλης και η κυρία Χρυσούλα θα μας συστήσουν τα καλύτερα τους. Κεφτεδάκια, βλίτα, αρακά, γεμιστά, μπριάμ. Το ελληνικό καλοκαίρι της γεύσης δοξάζεται εδώ! Και θα κεράσω και καταϊφι! Σούπερ!

* Την Πέμπτη, η Μαρία απόλαυσε την πιο "ανθρώπινη" συναυλία του καλοκαιριού! 

Σημερινός μας προορισμός, το Καλλιμάρμαρο, το Στάδιο των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού (και του πολιτισμού), ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της (όμορφης) πόλης μας. Εκεί όπου απόψε οι Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ηρώ Σαϊα θα ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας και όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τα ωραιότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου. Και όοοολα αυτά, για έναν (πολύ) καλό σκοπό: για την συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ναι, φυσικά αναφέρομαι στη μεγάλη συναυλία ανθρωπιάς, μια ακόμα δράση αλληλεγγύης που οργανώνεται από το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τι ακριβώς θα συμβεί εκεί; Ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, γνωστός (και) για την κοινωνική του δράση θα διευθύνει μια δεκαμελή ορχήστρα από σολίστες μουσικούς, οι οποίοι θα "ντύσουν" μελωδικά μερικές από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ έζησε τη... μαγεία! 

σήμερα, μιας και είναι Παρασκευή αποκλείεται να μην απολαύσω τον όμορφο καλοκαιρινό καιρό και να μην πάω για ένα ντρινκ! Το πρόγραμμα σήμερα έχει Αμπελόκηπους, σε μια από τις πιο όμορφες αυλές τις Αθήνας. Το Balthazar (Τσόχα 27 & Βουρνάζου) είναι τόσο… μαγικό όσο και το όνομά του, ειδικά όταν κανείς αντικρίσει τον πανέμορφο κήπο του. Ένας από τους λόγους που θέλω να το επισκεφθώ –πέρα από τον καταπληκτικό χώρο, όπως είπα- είναι και ο Χριστόφορος Πέσκιας. Ο Χριστόφορος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chef της χώρας μας και ανυπομονώ να δοκιμάσω την ελληνική fusion κουζίνα που "υπογράφει". Έχω ακούσει πάντως τα καλύτερα! Και για το φαγητό αλλά και για τον μακροσκελή κατάλογο καλοκαιρινών cocktail που θα απολαύσω στην μπάρα του μαγαζιού, μετά το δείπνο μου.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear

Μαθήματα αγάπης και έρωτα από τον William Shakespear

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη