Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όταν ο βασιλιάς Όθωνας, μια Bronze Goddess κι ένας Βέλγος χορογράφος συναντιούνται σε μια βόλτα στην πόλη....

Η Λένα, παρά τον καύσωνα, παραμένει σταθερή στη μεγάλη της αγάπη, το κέντρο της πόλης, και το πρόγραμμα της σήμερα είναι ΚΑΙ Βασιλικό ΚΑΙ θεϊκό!


Λένα Γρηγορίου

Shopping maniac, δεν θα με χαρακτήριζα. Επιρρεπή, όμως, στα μαγικά, καινούργια, λαμπερά προϊόντα, σίγουρα θα με έλεγα και θα μου έβαζα και θαυμαστικό! Και κοίτα που καλοκαιριάτικα, και με τον ήλιο στις δόξες του, η κολλητή μου (και beuty expert), μου ήρθε κρατώντας περήφανα ένα σακουλάκι με καινούργια συλλογή μακιγιάζ. 

Ένα, δυο, τρία... έξι μαγικά κουτάκια μου χαμογελούσαν. "Τι είναι, πώς τα λένε και από πού τα πήρες", τη ρώτησα ανοίγοντας τα ένα ένα  (τσ, τσ, τσ, οι διακριτικότητες μεταξύ μας είναι περιττές...).

"Bronze Goddess Summer Glow", την άκουσα να μου λέει με σιγουριά. 

"Δηλαδή;" ξαναρώτησα 

"Νέα συλλογή μακιγιάζ της Estee Lauder για το καλοκαίρι", την ξανάκουσα να μου απαντά."Όλο το καλοκαίρι θα λάμπει στο πρόσωπο σου", συμπλήρωσε.

"Τα θέλω. Όλα", μου ξέφυγε.

"Δικά σου, Λενάκι! Δώρο για τα γενέθλια σου που έρχονται!"

Ε, τι ήταν αυτό; Άρχισα να χοροπηδάω από τη χαρά μου και μέσα σ' ένα λεπτό εξαφανίστηκα! Την άφησα μόνη της την κολλητή μου! Πήγα για δροσερό ντους, έτσι ώστε μοσχομυριστή και δροσάτη να ξεκινήσω τη γνωριμία καρδιάς με τα καινούργια μου "βαφτικά". 

Bronze Goddess_Makeup750.jpg

Πρόσωπο, μάτια, χείλη, ζυγωματικά, τονίζονται, φωτίζονται, παίρνουν τη λάμψη του ήλιου. Θα γίνω μια Bronze summer goddes και γεμάτη σιγουριά και φως θα βγω για την τεταρτιάτικη βόλτα μου στο κέντρο της αγαπημένης μου Αθήνας. Εννοείται πως θα έρθει μαζί και η κολλητή μου. Και της έχω προγραμματίσει μια τόσο όμορφη βόλτα, που θα της φτιάξω τη μέρα. Και τη νύχτα!

Μπορεί να είναι λίγο αργά για πρωινό, αλλά το Otto, στο επιβλητικό κτίριο της οδού Καλαμιώτου 16-18, στην Πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο μέρος που παλιά ήταν μια από τις εξοχικές κατοικίες του βασιλιά Όθωνα, περιμένει. 

Τραπεζάκι στην πλατεία, χάζι και το απόλυτο ελληνικό σούπερ πρωινό: Γιαούρτι με μέλι και καρύδια, κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό, αβγά τηγανιτά, γραβιέρα και τρομερά smoothies, που αν δεν ακυρώνουν, τουλάχιστον ισοφαρίζουν τον αγαπημένο πρωινό (δεκατιανό, δωδεκατιανό...) καφέ.

Το Οtto είναι ανοιχτό από το πρωί ως αργά το βράδυ. Αν δεν έχεις πάει ως τώρα, αξίζει ο κόπος να περάσεις μια βόλτα από 'κεί.

Για το βράδυ το πρόγραμμα λέει: Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Μάρτενς και "The dog days are over", στην Πειραιώς 260. Σου θυμίζει κάτι ο τίτλος; Ένα υπέροχο τραγούδι με τη Florence και τoυς Machine; 

Δεν ξέρω αν ο Βέλγος χορογράφος, ο Γιαν Μάρτενς, έχει βασίσει στους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού αυτού τη χορογραφία του. Εμένα πάντως, το τραγούδι ήταν η αφορμή που αναζήτησα εισιτήρια (και ευτυχώς, βρήκα!) για να δω αυτή τη "μελέτη πάνω στην ανθρώπινη αντοχή με σκοπό να αποκαλύψει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το χορευτή"

Έχω περιέργεια να δω πώς ο Μάρτενς, μέσα από τη, μαθηματικής ακρίβειας, χορογραφία του, αποδεικνύει πόσο μάταιος είναι ο αγώνας για την τελειότητα.

Οι δικές μου εμπειρίες, πάντως, που με έχουν οδηγήσει στο ίδιο (ακριβώς) συμπέρασμα, πέρασαν από πολύ διαφορετικούς δρόμους. Και από πάρα πάρα πολλές, "βόλτες".

Λεπτομέρειες...

Φιλιά

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

FASHION RADAR

Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού

Ποιας σχεδιάστριας είναι το φόρεμα που επέλεξε η δημοφιλής ηθοποίος;