Η Αίγλη, το Ζάππειο, ο Τόμας Γουλφ και πολλές μικρές ιστορίες - AllYou.gr

Search

Η Αίγλη, το Ζάππειο, ο Τόμας Γουλφ και πολλές μικρές ιστορίες

Η Λένα σήμερα σού προτείνει βόλτα στο "πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών". Μην την χάσεις!

29 Ιουνίου 2016

Ξύπνησα μπερδεμένη. Αλλά και απολύτως αποφασισμένη, μετά την πρώτη γουλιά καφέ, να με ξεμπερδέψω. 

Μία (1) και σήμερα και μπαίνει Ιούλιος. Και τούτη η πόλη, η μαγική, που δεν σ' αφήνει ποτέ να βαρεθείς, σου τάζει (και μου τάζει) μέρα με τη μέρα, νύχτα με τη νύχτα, εκπλήξεις και μικρά θαύματα για να μην σου περάσει ούτε μια στιγμή απ' το μυαλό πως εσύ (κι εγώ) έχεις έναν ολόκληρο μήνα (ακόμα) για να φύγεις διακοπές! 

Γλυκιά Τετάρτη του Ιουνίου, και ξεκινάω για το γραφείο με καλή διάθεση. ΟΚ, είναι καλό που σήμερα είναι λίγα τα ραντεβού, λίγες οι υποχρεώσεις, λίγα τα "οπωσδήποτε... χθες" και αυτό μου δείχνει έναν κάποιο... ορίζοντα στη μέρα μου και στη βόλτα μας. 

Τo τελευταίο ραντεβού δουλειάς για σήμερα το έχω στο cafe του Ιανού (Σταδίου24, http://www.ianos.gr). Μακάρι να μπορούσα όλη μου τη μέρα να την περνάω εκεί! Σ' αυτό το πατάρι που ξεχειλίζει λογοτεχνία, αλλά και δροσιά! Δύσκολο...Περιορίζομαι, λοιπόν, στα ραντεβού. Και με το τελευταίο "γεια σας, αντίο σας, θα έχετε σύντομα νέα μου", θα βρεθώ κάτω, στο ισόγειο, στα βιβλία. Με περιμένουν τα κείμενα και οι σημειώσεις του (αγαπημένου μου) Φερνάντο Πεσόα. Το Marginalia (εκδόσεις Gutenberg) με τα σύντομα κείμενα του μεγάλου συγγραφέα, σίγουρα θα μου αποκαλύψουν, πάλι, κάποια κρυμμένα μυστικά της αόρατης πλευράς μου. 

Με το βιβλίο μου στο χέρι θα τρέξω να χωθώ (ναι, να χωθώ) σ' ένα μέρος που ξέρεις πόσο αγαπώ: το Ζάππειο. Εκεί, θα αφομοιωθώ με το υπέροχο σκηνικό της Αίγλης, θα απολαύσω ένα φρέσκο παγωμένο χυμό και θα χαμογελάω όταν θα σκέφτομαι πως εδώ, που από το 1904 είναι το "πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών", πέρασα τα πιο όμορφα παιδικά μου χρόνια, απόκτησα τα πιο γυαλιστερά μπαλόνια μου και έφαγα τα πιο μεγάλα μου παγωτά!

Είναι πάντα όμορφα στην Αίγλη. Κι αν περιμένεις να πας στο σινεμά, όπως εγώ, για να δεις Τζουντ Λο και Κόλιν Φερθ, τότε η... απόδραση αποκτά άλλη γοητεία.

Ιστορικό κι αγαπημένο και το Cine Αίγλη. Με τα γιασεμιά και τις βουκαμβίλιες του, τέλειες καρέκλες (πολυθρόνες, με συγχωρείς!), υπέροχη ακουστική και το θερινό σινεμά γίνεται ύψιστη απόλαυση. Απόψε θα δω τον "Χαρισματικό άνθρωπο" με τους εντελώς χαρισματικούς Τζουντ και Κόλιν (οικειότητες επιτρέπονται μόνο αν σου αρέσουν όσο σ' εμένα!). Η ταινία είναι βιογραφική και ο Λο ερμηνεύει τον εκρηκτικό και χαρισματικό συγγραφέα Τόμας Γούλφ. O Φερθ είναι, στην ταινία, ο εκδότης του Γουλφ, Μαξ Πέρκινς. Σκηνοθέτης, ο Μάικλ Γκράντατζ και συμπρωταγωνίστρια των δυο χαρισματικών, η Νικόλ Κίντμαν. Κάτι με χαλάει, τελευταία, σ'αυτό το κορίτσι... Γι' αυτό και σου τη λέω στο τέλος.

Μπορεί, τελειώνοντας το έργο, να κάνω κι άλλη μια βόλτα στο Ζάππειο. Βραδινή και αστεράτη.

ΦιλιάΑκολούθησε το allyou στο Instagram!