Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μύρισε… καλοκαίρι

Η παρασκευιάτικη βόλτα της Κέλλυς έχει γεύση και άρωμα καλοκαιριού! Τι λες; Φύγαμε;  


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι άνθρωπος της όσφρησης. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι δεν έχω καλή όραση ή ακοή (αχ, και που να έρθουν τα γηρατειά!), οπότε -αναγκαστικά- είναι αναπτυγμένη αυτή η αίσθησή μου. Πέρα από την πλάκα. Λατρεύω τις μυρωδιές. Τις ωραίες μυρωδιές φυσικά. Αυτές που έχουν να «πουν» κάτι. Που θα μου προσφέρουν ένα καινούργιο συναίσθημα. Αυτές που μένουν χαραγμένες στην μνήμη μου. Αυτές που, κάθε φορά που τις μυρίζω, με κάνουν να νοσταλγήσω κάποια στιγμή της ζωής μου.

Τα καλοκαίρια στο νησί (σ.σ. τη Χίο, ντε!), σαν παιδάκι ακόμα, στο τέλος των διακοπών πάντα «αποχαιρετούσα» την θάλασσα… μυρίζοντάς την. Μυρίζοντας την αρμύρα της, ήταν σαν να "ρούφαγα" όλες μου τις καλοκαιρινές αναμνήσεις. Είμαι... νοσταλγικός άνθρωπος τι να κάνουμε; Γι’ αυτό και δίνω πάντα σημασία στο άρωμά μου. Θέλω να μυρίζει… αναμνήσεις. Θέλω να «λέει» κάτι. Μια ιστορία, μια εικόνα... Θέλω να μένει χαραγμένο στο μυαλό των άλλων, αλλά και το δικό μου. Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Γιατί μύρισα πρόσφατα, στα Sephora, τα νέα αρώματα της σειράς Aerin, από την Estee Lauder. Μυρίζουν καταπληκτικά. Τόσο που μου ξύπνησαν συναισθήματα. Μαγεία! Κυκλοφορούν σε 5 διαφορετικές μυρωδιές, αλλά όλα έχουν κάτι το… καλοκαιρινό «μέσα τους». Αυτό που ξεχώρισα πραγματικά ήταν το Mediterranean Honeysuckle. Μια μυρωδιά θάλασσας, ανεμελιάς, χαλαρότητας… Ναι, εννοείται ότι σήμερα θα το αγοράσω. Και ανυπομονώ, "παρέα του", να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις.

AERIN_Mediterranean Honeysuckle_Fragrance With Flower_Blue Background_Global_Expiry October 2017.jpg

Με το νέο άρωμά μου... ανά χείρας, λέω σήμερα να απολαύσω άλλη μια μεγάλη αγάπη μου: Τα παγωτά! Άλλωστε, καλοκαίρι είναι και λίγη δροσιά την έχω ανάγκη. Το πιο δροσιστικό και γευστικό παγωτό της Αθήνας, έχει άρωμα από Ιταλία. Και αυτό γιατί, το παγωτό που θα φάω σήμερα είναι όντως ιταλικό! Το Ninnolo (Ευεργέτου Γιαβάση 13α, Αγία Παρασκευή) ένα από τα πιο προσεγμένα παγωτατζίδικα της πρωτεύουσας! Μπορεί να χρειάζεται να… τρέχω μέχρι τα ΒουΠού για να το απολαύσω, αλλά πραγματικά οι γεύσεις του θα με ανταμείψουν! Δεν ξέρω τι θα φάω αυτή την φορά… Μάλλον το lemon cheesecake. Ή το γιαούρτι πορτοκάλι; Ή μήπως το αυθεντικό παγωτό πεπόνι; Αχ, δεν ξέρω τι θα διαλέξω! Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα το ευχαριστηθώ.

Αυτό δεν είναι το νόημα, εξάλλου; Οι μικρές απολαύσεις της ζωής. Και οι αναμνήσεις που μάς αφήνουν. Είτε μέσα από την όσφρηση, είτε μέσα από την γεύση, αυτή είναι η μαγεία. Αρκεί να είναι κάτι αρκετά «συνταρακτικό», ώστε να αφήνει το στίγμα του...

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου