Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (καλοκαιρινή) πόλη. 


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Χρύσα "έμπλεξε" το παλιό με το νέο!

Δεν ξέρεις πόσο μου αρέσει να διαβάζω στη φύση! Χαλαρώνω, συγκεντρώνομαι καλύτερα και ο νους δημιουργεί αβίαστα εικόνες και ταξιδεύει! Λέω να πάρω το βιβλίο μου και να πάω να το διαβάσω στο θρυλικό «καφενείο των ποιητών», στην πλατεία Δεξαμενής. Εκεί, είσαι στο κέντρο της Αθήνας και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πλατεία χωριού. Ο χαρακτήρας αυτού του μαγαζιού παραμένει εδώ και χρόνια παραδοσιακός. Το καφενείο στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι δεν είναι ένα απλό στέκι, έχει συνδεθεί με την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τον Κώστα Βάρναλη, στους πολιτικούς της δεκαετίας του ’80 κι από κει στους νοσταλγούς της ρομαντικής Αθήνας, οι οποίοι απολαμβάνουν σήμερα το καφεδάκι τους όπως... παλιά, ανακατεμένοι με τη νεολαία.

* Την Τρίτη, η Μαρία μάς πήγε κρουαζιέρα στη Σαντορίνη, μέσω... Πετραλώνων!

Ένας είναι ο προορισμός σου: "Ο Σαντορινιός" (Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα). Μοιάζει περισσότερο με μια όμορφη και προσεγμένη πλατεία στο γνωστό κυκλαδονήσι, παρά με ταβέρνα στο κέντρο της πόλης. Η αυλή του γεμάτη με λουλούδια και φυτά, η ατμόσφαιρα άκρως οικογενειακή ενώ το φαγητό απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Κεφτέδες σε όλες τις πιθανές παραλλαγές (από κολοκυθοκεφτέδες μέχρι ψευτοκεφτέδες), τρομερά κρέατα, "μαμαδίσιες" πατάτες, κομμένες στο χέρι και "τίμιο", άφθονο, δροσερό κρασί. Αν, μάλιστα, είσαι λάτρις του τυριού, εδώ θα βρεις τον... παράδεισό σου, καθώς η (αξιαγάπητη) ιδιοκτήτρια του μαγαζιού "στολίζει" σχεδόν κάθε πιάτο με άφθονη ποσότητά του.

* Την Τετάρτη, η Λένα συνάντησε έναν... χαρισματικό άνθρωπο! 

Είναι πάντα όμορφα στην Αίγλη. Κι αν περιμένεις να πας στο σινεμά, όπως εγώ, για να δεις Τζουντ Λο και Κόλιν Φερθ, τότε η... απόδραση αποκτά άλλη γοητεία. Ιστορικό κι αγαπημένο και το Cine Αίγλη. Με τα γιασεμιά και τις βουκαμβίλιες του, τέλειες καρέκλες (πολυθρόνες, με συγχωρείς!), υπέροχη ακουστική και το θερινό σινεμά γίνεται ύψιστη απόλαυση. Απόψε θα δω τον "Χαρισματικό άνθρωπο" με τους εντελώς χαρισματικούς Τζουντ και Κόλιν (οικειότητες επιτρέπονται μόνο αν σου αρέσουν όσο σ' εμένα!). Η ταινία είναι βιογραφική και ο Λο ερμηνεύει τον εκρηκτικό και χαρισματικό συγγραφέα Τόμας Γούλφ. O Φερθ είναι, στην ταινία, ο εκδότης του Γουλφ, Μαξ Πέρκινς. Σκηνοθέτης, ο Μάικλ Γκράντατζ και συμπρωταγωνίστρια των δυο χαρισματικών, η Νικόλ Κίντμαν. Κάτι με χαλάει, τελευταία, σ'αυτό το κορίτσι... Γι' αυτό και σου τη λέω στο τέλος.

* Την Πέμπτη, η ομάδα του Allyou.gr έσβησε το 2ο κεράκι της γενέθλιας τούρτας του! 

Απόψε, εμείς, παλιοί και νέοι, η (πολυμελής πια) οικογένεια του Allyou, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτές τις 730 ημέρες, σβήνοντας το 2ο γενέθλιο κεράκι μας. Και -εννοείται ότι σε προσκαλούμε να έρθεις μαζί μας! Το πάρτι θα στηθεί -όπως πάντα- σε ένα μαγαζί που αγαπάμε πολύ -είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν μας: το "Άμα λάχει στης Νεφέλης" (Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια). Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο, στα «πόδια» του λόφου του Στρέφη, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο ενός παλιού δημοτικού σχολείο -γεγονός που το κάνει ιδανικό για τις "εξωσχολικές" συναντήσεις μας. Το καλοκαίρι, το προαύλιό του -με τις νεραντζιές, τις λεμονιές και τα γιασεμιά να μπλέκονται αρμονικά με τα τραπέζια, μεταμορφώνεται -ίσως- στην πιο νοσταλγική και όμορφη αυλή του κέντρου. Απόψε το τραπέζι μας θα γεμίσει με τους πεντανόστιμους και εξαιρετικά προσεγμένους μεζέδες του: σιουφιχτά, μυζηθροπιτάκια με μέλι, κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο, κουσκουσάκι Θεσσαλονίκης, ξιδάτο λουκάνικο, χοιρινή τηγανιά με δενδρολίβανο, ποικιλία κρεατικών. Και φυσικά, όλα αυτά, συνοδεία άφθονης (παγωμένης) τσικουδιάς! Την τούρτα μας, θα την αφήσουμε για το τέλος -για να την απολαύσουμε μαζί με τη μαστιχούλα-κέρασμα.

* Την Παρασκευή η Κέλλυ μάς έδωσε μια... γεύση από καλοκαίρι!

Με το νέο άρωμά μου... ανά χείρας, λέω σήμερα να απολαύσω άλλη μια μεγάλη αγάπη μου: Τα παγωτά! Άλλωστε, καλοκαίρι είναι και λίγη δροσιά την έχω ανάγκη. Το πιο δροσιστικό και γευστικό παγωτό της Αθήνας, έχει άρωμα από Ιταλία. Και αυτό γιατί, το παγωτό που θα φάω σήμερα είναι όντως ιταλικό! Το Ninnolo (Ευεργέτου Γιαβάση 13α, Αγία Παρασκευή) ένα από τα πιο προσεγμένα παγωτατζίδικα της πρωτεύουσας! Μπορεί να χρειάζεται να… τρέχω μέχρι τα ΒουΠού για να το απολαύσω, αλλά πραγματικά οι γεύσεις του θα με ανταμείψουν! Δεν ξέρω τι θα φάω αυτή την φορά… Μάλλον το lemon cheesecake. Ή το γιαούρτι πορτοκάλι; Ή μήπως το αυθεντικό παγωτό πεπόνι; Αχ, δεν ξέρω τι θα διαλέξω! Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα το ευχαριστηθώ. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.