Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βοτανικός κήπος με τηλεσκόπιο και λεμονάκι...

Σήμερα η Χρύσα βολτάρει σε cool, περιπετειώδη, original, χαλαρωτικά, πολύχρωμα στέκια, τα οποία σου δίνουν μια fairytale αίσθηση. 


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Επειδή έχω καιρό να κοιτάξω από τηλεσκόπιο, να μυρίσω γνήσιες λουλουδένιες μυρωδιές και να γευτώ ασυναγώνιστα φιλετίνια που λιώνουν στο στόμα, σήμερα λέω να κινηθώ προς Δ.Π (δυτικά προάστια). Έρχεσαι;

Λέω σήμερα να κάνω ένα διάλειμμα από τον απαιτητικό, ολίγον αγχωτικό και γρήγορο ρυθμό της πόλης, διαλέγω να ξεκινήσω την εβδομάδα μου με πολύ πράσινο, ωραία πανοραμική θέα και πεντανόστιμο φαγητό από ένα μαγαζί που θα σε κάνει θαμώνα του (όπως έκανε κι εμένα)! Δεν θα σε πάω πολύ μακριά (για εμένα) καθώς θα σε ξεναγήσω στην περιοχή μου, το Χαϊδάρι!

botanikos.jpg

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να σε φέρω σήμερα πιο κοντά στην ομορφιά της φύσης; Αναφέρομαι στο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους ή αλλιώς το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με απίστευτη οργάνωση και εντυπωσιακή βλάστηση από φυτά και δέντρα, που σπάνια συναντά κανείς στην Ελλάδα. Ο βοτανικός αυτός κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στα Δυτικά προάστια της Αθήνας. Η δημιουργία του ξεκίνησε τη δεκαετία του '50, χάρη στο κληροδότημα του ακαδημαϊκού Αλέξανδρου Διομήδους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την παραχώρηση της δασικής έκτασης όπου αναπτύσσεται ο Κήπος από το Υπουργείο Γεωργίας, ενώ οι εργασίες κατασκευής του στηρίχθηκαν στα σχέδια της πανεπιστημιακού H. Hammerbacher. Ενδιαφέρον δεν σου ακούγεται; Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψή σου στον Βοτανικό κήπο, μη ξεχάσεις την φωτογραφική! Εγώ το αποφάσισα! Σήμερα θα γίνει της selfie! Θα ποζάρω για πολλές selfie με φόντο τον Βοτανικό κήπο!

Προβλέπεται πολύ περπάτημα στον Βοτανικό κήπο για να δει κανείς τις ομορφιές του, τουλάχιστον εγώ κάθε φορά περπατάω μια ώρα σίγουρα. Και το περπάτημα φέρνει δίψα, οπότε σκέφτομαι να ξεδιψάσω απολαμβάνοντας μια εκπληκτική, πανοραμική, καθηλωτική θέα από τον λόφο του προφήτη Ηλία και το μαγαζί Telescope. Μάλιστα αν θες να δεις τη θέα… από κοντά,  δοκίμασε κάποιο από τα 21 τηλεσκόπια. Όμως, αυτό το μαγαζί δεν "μένει" μόνο εδώ. Την ώρα που απολαμβάνεις την θέα, μέσα σε έναν χώρο με ατμοσφαιρικό φωτισμό, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, ροφήματα, ενδιαφέροντα κοκτέιλ αλλά και να δοκιμάσεις πιάτα μεσογειακής κουζίνας σε ελαφρώς τσιμπημένες τιμές. Εγώ σήμερα θα αρκεστώ στην απογευματινή θέα και δεν θα χαρώ τη βραδινή, που είναι το κάτι άλλο… Βλέπεις, έχω κανονίσει να πάω στο μεζεδοπωλείο Λεμονάκι (Στρ. Καραΐσκάκη 35)!

telescope.jpg

Αυτό κι αν είναι original μεζεδοπωλείο! Φιλόξενο, ζεστό, πολύχρωμο, με ζωντανή μουσική και νόστιμα πιάτα. Κλασικά θα επιλέξω τα φιλετίνια με τα μανιτάρια, ντάκο… Ωχ, μου αρέσουν και οι εξαιρετικές πένες που φτιάχνει, δεν σου κρύβω ότι θα θέλω να τσιμπήσω και λίγο από τις ξεχωριστές του ποικιλίες κρεατικών. Καλά, θα δω τι θα παραγγείλω… Εννοείται ότι η συνοδεία κρασιού, ρακής ή ούζου είναι απαραίτητη για να χαρώ το απίστευτο μενού του μεζεδοπωλείου. Θα προτιμήσω το θεσπέσιο κόκκινο κρασάκι του, που δεν είναι ίδιο με κανένα άλλο! Όπως και η βόλτα, στο σύνολο της δεν είναι ίδια με καμία άλλη!  Για αυτό, λοιπόν, ραντεβού στο Βοτανικό κήπο!

lemonaki.jpg 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου