Γρανίτα σε ποτήρι, καστράκια, κανό, νεροπίστολα, «Κατερίνα» και αθερίνα! - AllYou.gr

Search

Γρανίτα σε ποτήρι, καστράκια, κανό, νεροπίστολα, «Κατερίνα» και αθερίνα!

Επειδή δεν σκάει μόνο ο τζίτζικας, αλλά και η Χρύσα μαζί του, σήμερα ήρθε η ώρα για μακροβούτια, γρανίτα φράουλα, κυνηγητό με νεροπίστολα και ό, τι άλλο της φτιάχνει τη διάθεση! Τι λες, την ακολουθούμε; 

12 Ιουλίου 2016

Κορίτσια και αγόρια μου, ακούστε τι έχει το πρόγραμμα σήμερα και σίγουρα θα θέλετε να έρθετε μαζί μου! Λοιπόν, τι λέτε; Πάμε θάλασσα; Εγώ θα πάω. Θα ρίξω μες στο πορτ μπαγκάζ τα απαραίτητα (βατραχοπέδιλα, κουβαδάκι με φτυαράκι, νεροπίστολο, «Κατερίνα», αντηλιακό, πετσέτα θαλάσσης, ψάθα… αυτά). Μα φυσικά που θα πάω χωρίς το αγαπημένο μου, λατρεμένο μου κανό; Πουθενά! Χωρίς το μωρό μου δεν πάω πουθενά! Στο ροζάμαξό μου θα φορτώσω και την τρελοπαρέα μου και θα πάω στο μαγευτικό Πόρτο Γερμενό: Μούρλια θάλασσα, να θες να την πιεις στο ποτήρι! 

Γενικότερα, οι εξοχές γύρω από το Πόρτο Γερμενό και τα ελατοδάση του Κιθαιρώνα αποτελούν -ίσως- τον πλέον βολικό τόπο για σύντομες αποδράσεις. Η προσέγγιση της περιοχής γίνεται τόσο από τα Μέγαρα, όσο και από την παλιά εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. 

Πεντακάθαρα, αστραφτερά νερά σαν καθρέφτης. Πριν αράξω στην παραλία και ξεκινήσει η δράση, θα κάνω μια στάση στον αγαπημένο μου «Αλέκο» (καντίνα). Τέτοια γρανίτα φράουλα δεν έχω ξαναγευτεί (So real taste…!). Μέχρι να κατέβω τα σκαλάκια για να πάω να στρώσω την ψάθα μου, παίζει να την έχω πιει και μονορούφι!  

Η τρελοπαρέα μου θα ακολουθεί από πίσω μου, κουβαλώντας το κανό μου (για αυτό είναι οι φίλοι !). Αφού, λοιπόν, βουτήξω, απολαύσω το κανό μου, διαβάσω την «Κατερίνα» (ξέρεις, το κλασικό κοριτσίστικο περιοδικό ετών, έχω αρχείο και που και που διαβάζω τα παλιά μου τεύχη), μιλήσω με τους φίλους μου, τότε θα γίνω και πάλι παιδί. Θέλω σήμερα να φτιάξω τα καστράκια μου και να καταβρέξω την παρέα μου με το νεροπίστολό μου (έχω πάρει και γι' αυτούς). Έχω σκοπό να τους τσαντίσω τόσο πολύ,, που σίγουρα θα με κυνηγούν σε όλη την παραλία!

Κι όταν σταματήσουν να με κυνηγούν, θα τους πάω για φαγητό. Που, που; Στο Μαραμπού, στην παραλία Αγίου Νικολάου, στο Πόρτο Γερμενό! Μαγική θέα! Τρομερή εξυπηρέτηση και θεϊκά θαλασσινά, ειδικά η αθερίνα είναι καταπληκτική. Όταν θα πας εστίασε στο διαφοροποιημένο σαγανάκι γαρίδας κ στα φρυγανισμένα τηγανιτά καλαμάρια!

Εγώ να πηγαίνω! Δεν θέλω να στήσω την τρελοπαρέα μου! Μη σκας σαν τον τζίτζικα, έλα μαζί μου!

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!