Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Summer's Best Vo4

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη!  


Μαρία Μυλωνά

* Πού θα απολαύσεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ "βρώμικο" της πόλης!

Μην βιαστείς να υποθέσεις ότι μιλάμε για την all time classic ομώνυμη καντίνα (που πλέον στεγάζεται σε... κτίριο, 10 μέτρα πιο πίσω). Αλλού κρύβεται το πιο νόστιμο "βρώμικο" της πόλης και μάλιστα είναι μόλις λίγα λεπτά παρακάτω, στην Μιχαλακοπούλου. Πρόκειται για την καντίνα με την μεγαλύτερη -ίσως- κίνηση στην Αθήνα και μάλιστα θα το δικαιολογούσες απόλυτα αν είχες δοκιμάσει έστω και μια φορά το κλασικότατο hot chicken: Αφράτο ψωμάκι, κοτόπουλο πανέ, καραμελωμένο κρεμμύδι, λάχανο, καρότο και "κολασμένη" σως (#δεν_περιγράφω_άλλο). Αν δεν είσαι λάτρις των σάντουιτς, και η σκέτη μερίδα με τις κοτομπουκιές θα σου δώσει (κυριολεκτικά) μία... γεύση. 

* Πού θα πάρεις μια γεύση από το...χτες! 

Στο Βοτανοπωλείο (Δωριέων 33). Στην «καρδιά» των Άνω Πετραλώνων και την πλατεία Μερκούρη, στεγάζεται το πιο αυθεντικά «χαλαρό» καφέ/μεζεδοπωλείο της Αθήνας. Κάνοντας… πράξη το όνομα του, το Βότανο (όπως και το αποκαλούν οι θαμώνες του μαγαζιού), διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα βότανα που μπορούν να σε χαλαρώσουν –εάν είναι αυτό που χρειάζεσαι! Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις έναν ελληνικό –μερακλίδικο- καφέ με την συνοδεία λουκουμιού και να αποαύσεις τις πανέμορφες μπουκαμβίλιες, οι οποίες με χάρη στολίζουν την εξωτερική τζαμαρία του μαγαζιού.

* Πού θα γίνεις... βασίλισσα! 

Στο Κάστρο, ένα καφέ πάνω από την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Πόρτο Ράφτη, που ξεχωρίζει για δύο πράγματα: την περίοπτη θέση του, που προσφέρει φανταστική θέα δίνοντάς σου την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε νησί, και την αισθητική του, καθώς και στην αρχιτεκτονική και στη διακόσμησή του είναι πιστή αναπαραγωγή ενός κάστρου! Μπαίνοντας μέσα, νομίζεις ότι βρίσκεσαι ξαφνικά στο σκηνικό μιας ταινίας εποχής. Δεν είναι τυχαίο το ότι εδώ και δεκαετίες κόσμος έρχεται από την Αθήνα στο Πόρτο Ράφτη μόνο και μόνο για να πιεί τον καφέ ή το ποτό του στο Κάστρο.

* Πού θα ταξιδέψεις στον... χρόνο!

Στο μαγαζί Superfly (Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι). Στην όμορφη γειτονιά του Παγκρατίου βρίσκεται ένα από τα το πιο συναρπαστικό καφέ/μπαρ της πόλης. Τραπέζια από ποδοσφαιράκι και μπιλιάρδο, παλιές τετράγωνες τηλεοράσεις, φωτιστικό/τρενάκι, παλιά επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και φλιπεράκι και Atari είναι μερικά από τα στοιχεία του μαγαζιού που σε μεταφέρουν αμέσως στην δεκαετία του ’90. Υπό του ήχους λοιπόν των TLC, MC Hammer, The Fugees και πολλών πολλών άλλων καλλιτεχνών της εποχής, θα απολαύσεις το ποτό σου, ανακαλώντας τα νεανικά σου χρόνια.

* Πού θα... φας καλά!

Στο κέντρο-απόκεντρο του Γκαζιού, βρίσκεται το εστιατόριο Tirbuson (Κωνσταντινουπόλεως 104), ένα μαγαζί που μόνο οι θαμώνες, αλλά και καλοί γνώστες της περιοχής, γνωρίζουν. Μην σε ξεγελάσει η industrial και σύγχρονη διακόσμηση του μαγαζιού (πρόκειται, εξάλλου, για ένα παλιό μηχανουργείο), γιατί εδώ θα βρεις ελληνικά παραδοσιακά πιάτα με μια... φρέσκια ματιά. Σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το πιο τρυφερό γλυκοπικάντικο μοσχαράκι στην κατσαρόλα, τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες σε κυβάκια -και με την φλούδα τους παρακαλώ!- και το μαριναρισμένο κολοκύθι με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και μοτσαρέλα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός