Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (καλοκαιρινή) πόλη.


Μαρία Μυλωνά

 * Τη Δευτέρα, η Χρύσα πήγε Πετρούπολη! 

Η σημερινή βραδιά θα κλείσει με ποτάκι και χορό! Θα πάμε, λοιπόν, για ποτό σε άλλο ένα λατρεμένο στέκι του καλοκαιριού, το Scherzo bar (Λόφος Αγίου Δημητρίου), που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Apolis. Ένα στημένο σκηνικό κυκλαδίτικου νησιού, με πλακόστρωτα σκαλιά και μαξιλάρια πάνω σε κάτασπρους χτιστούς καναπέδες, με το κέφι να κρατάει μέχρι το πρωί.

* Την Τρίτη, η Αναστασία απόλαυσε ψάρι, πισίνα και... φασίνα!

Η συνέχεια θα μάς "βρει", λίγο παρακάτω, και συγκεκριμένα στην Ακτή Κουμουνδούρου. Τι είναι εκεί; Μα φυσικά το Βαρούλκο (Βαρούλκο Seaside, Aκτή Κουμουνδούρου 52). Όμορφος χώρος, προσεγμένος, με καλό φαγητό, υψηλή αισθητική και καλή εξυπηρέτηση. Για όσες και όσοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για τον γνωστό (βραβευμένο με αστέρια Michelin) σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Το μεσημέρι θα φας μεζέδες με ουζάκι (δίπλα στα κότερα και τα καΐκια θα είσαι άλλωστε, θα το τραβάει η όρεξή σου). Το βράδυ θα δοκιμάσεις haute cuisine aka gourmet γεύσεις, που θα έχεις να λες για αυτές. Α, και σε κάθε τραπέζι τα ίδια πιάτα είναι διαμορφωμένα διαφορετικά. Πληρώνεις λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει.

* Την Τετάρτη, η Λένα την... έκανε ταράτσα! 

Απόψε θα σε πάω τρέχοντας στην πιο φεγγαρόλουστη ταράτσα που θα μπορούσες να φανταστείς. Είναι σχεδόν κρυμμένη, ίσως γι αυτό να είναι και τόσο μαγική. Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα απόψε να γιορτάσω το φεγγάρι μου πουθενά πιο όμορφα από δω. Και σου μιλάω, φυσικά, για την ταράτσα- μπαρ του Couleur Locale, στο Μοναστηράκι (Νορμανού 3). Δεν την βρίσκεις εύκολα. Και δεν μπορείς να φανταστείς, ψάχνοντας την, πως ανάμεσα στα παλιατζίδικα, όταν θα σπρώξεις αυτή την πόρτα που κανονικά θα την προσπερνούσες αδιάφορα, θα ανακαλύψεις, ανεβαίνοντας, την πιο μαγική ταράτσα της Αθήνας. Με την Ακρόπολη να είναι πιο δίπλα σου από ποτέ και το φεγγάρι να σου γελάει λαμπερό και φωτεινό. Δεν θα είναι εύκολο να βρούμε τραπέζι, ούτε θέση στον μεγάλο πάγκο. Με καλή διάθεση και υπομονή, σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Κι όταν καθίσουμε και γευτείς κάποιο από τα υπέροχα cocktails του, θα το αγαπήσεις πιο πολύ, το Couleur Locale...

* Tην Πέμπτη, η Μαρία... τόλμησε! 

Σήμερα θα σε "ταξιδέψω" με μια ταινία. Παλιά και (τρομερά) αγαπημένη, που επιτέλους ξαναβρήκε τον τρόπο, τον χρόνο και τον... δρόμο να "αναβιώσει" στην μεγάλη οθόνη, 13 χρόνια μετά την πρώτη επίσημη προβολή της. (Μόνο γι') Απόψε, στις 9, θα την απολαύσουμε παρέα στο Τριανόν Filmcenter, στο Πεδίο του Άρεως (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101), κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό που (θα) λάμπει ακόμα από τη (χτεσινή) θεαματική πανσέληνο. Το "Jeux D' enfants" ή "Love me if you Dare" ή -ελληνιστί- "Αγάπα με αν τολμάς", είναι η ιστορία για ένα έρωτα "bigger than life". Για μια ιστορία αγάπης που χρειάστηκε πολλές δεκαετίες για να αρχίσει. Κι όλα αυτά για ένα παιχνίδι, ή μάλλον εξαιτίας ενός παιχνιδιού: "Τολμάς;" "Τολμώ!". Το "σενάριο" του παιχνιδιού έγραψε ο Γάλλος Yann Samuell, ενώ "παίχτες" του είναι ο (θέ-ος) Guillaume Canet και η (ε-ξαι-ρε-τι-κή) Marion Cotillard. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ "ταξίδεψε" στην Ασία! 

Δεν ξέρω αν σου το έχω πει, αλλά είμαι μεγάλη φαν της ασιατικής κουζίνας και πρόσφατα, σαν πιστή νεοσμυρνιώτισσα, ανακάλυψα στα... λημέρια μου ένα νέο, καταπληκτικό ασιατικό εστιατόριο. Το Mr.Dim (Κράτητος 9 & Ευρυδάμαντος 59, Νέα Σμύρνη) είναι μια ευχάριστη προσθήκη στην λίστα των hip και μοντέρνων πολυασιατικών εστιατορίων στην Αθήνα, το οποίο όμως ξεχωρίζει σε κάτι πολύ βασικό (για εμένα τουλάχιστον): Δεν παραλείπει την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης του, ενώ οι τιμές του είναι πραγματικά πολύ καλές για το είδος του φαγητού που προσφέρει. Και τι προσφέρει; Τρομερά noodles όπως αυτά με χοιρινό, λαχανικά και μανιτάρια shitake ή τα ιδιαίτερα και πεντανόστιμα burger του σε ψωμάκι ατμού με μοσχάρι, κινέζικο λάχανο, wasabi και καυτερή μαγιονέζα. Φυσικά, την δίψα και την… κάψα μου (από το burger κυρίως), έχω σκοπό να σβήσω με μια γευστικότατη ιαπωνική μπύρα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά