Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (καλοκαιρινή) πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Χρύσα πήγε παραλία!

Είμαι λάτρης των υδάτινων σπορ. Γι' αυτό σήμερα θα πάω στο Albatross (Λεωφόρος Αρτέμιδος 112), το οποίο είναι κατά κύριο λόγο ένα σημείο συνάντησης και αφετηρίας για μάχες με τα κύματα, Για όσους δεν αγαπούν τέτοιου είδους σπορ, αποτελεί έναν γουστόζικο all day food & drink χώρο, για άραγμα δίπλα στο κύμα. Σε αυτό βοηθά και ο υπέροχος chill out εξωτερικός χώρος με τα τραπεζάκια πάνω στο γκαζόν, τους φοίνικες και τις άνετες ξαπλώστρες, ιδανικός τόσο για να απολαύσεις το γεύμα σου (must η μακαρονάδα mushroom chicken, οι τραγανοί καβουροκεφτέδες και το εξωτικό ταμπουλέ), όσο και για να πιεις το ποτάκι σου το βράδυ, καθώς μεταμορφώνεται σε bar/night club, φιλοξενώντας διάφορα ζωντανά σχήματα ή Djs. 

* Την Τρίτη, η Αναστασία τίμησε τη (μάνα) "Γη"! 

Σήμερα, θα κατευθυνθώ σε ένα εστιατόριο που όλοι πρέπει να μάθουμε! Το φανταστικό αυτό εστιατόριο ονομάζεται «Γη» (Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα), μια «Γη» διαφορετική από τη δική μας. Εκεί φυτεύουν ό,τι τους αρέσει να γεύονται και να παράγουν. Κατακόκκινα ντοματάκια, αγγούρια σε μοναδικά σχήματα, κολοκυθάκια στρουμπουλά, πορτοκάλια ζουμερά, γεμάτες φράουλες, φρέσκια ρόκα και όλα τα καλά της φύσης. Ναι, αναμφισβήτητα είναι ο ναός των χορτοφάγων, αλλά και κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι ο χώρος, όπου μπαίνοντας, ο καθένας από μας, είτε τρώει κρέας είτε όχι, αντιλαμβάνεται πόσο καλό μπορεί να κάνει στον εαυτό του με το να καταναλώνει παράλληλα όσο το δυνατό περισσότερα αγνά προϊόντα, όπως τα προσφέρει η φύση. Το λεξιλόγιο του «Γη» δεν περιλαμβάνει λέξεις όπως λακτόζη, κατεργασμένη ζάχαρη, μαργαρίνη, γλουτένη, ζωικά βούτυρα και αυγά, ενώ δεν χρησιμοποιούνται φούρνοι, κατσαρόλες και τηγάνια. Όλα τα προϊόντα που προσφέρει το «Γη» φτιάχνονται μέσα στο εργαστήριό του από διαλεγμένες πρώτες ύλες.

* Την Τετάρτη, η Λένα "μύρισε" το πιο όμορφο... μικρό λουλούδι της πόλης! 

Σήμερα είμαι στο αγαπημένο μου Petite Fleur, στο Χαλάνδρι (Πλατεία Ελευθερίας 2), απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Καθισμένη στο μπαλκόνι του, απολαμβάνω την ωραιότερη σοκολάτα που μπορείς να φανταστείς. Ρόφημα που λατρεύω και που μόνο στο Παρίσι μπορεί να είναι τόσο υπέροχο. Στο Petite Fleur, λοιπόν, που το ξέρω από την πρώτη μέρα που το άνοιξαν ο Νίκος και η Σοφία (που, όμως, δεν είναι πια στην Ελλάδα, αφού "την έκαναν" για Αυστραλία) και που είναι γεμάτο με όμορφα γλυκά,νοστιμιές, καφέδες, σοκολάτες, ποτά, υπέροχες μουσικές, παραμυθένιο περιβάλλον και πολλή ταξιδιάρικη διάθεση.

* Την Πέμπτη, η Κέλλυ μάς "ταξίδεψε" γευστικά σε όοοολον τον κόσμο! 

Θα φύγω για διακοπές σύντομα, οπότε επειδή σε αυτές ξέρω ότι θα χορτάσω πολύ… ταβέρνα, σήμερα θέλω κάτι ξενόφερτο. Δεν ξέρω αν είσαι υπέρ ή κατά της νομιμοποίησης της κάνναβης, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να την… πιεις, αλλά να την φας! Στο Mystic Pizza (Εμμ.Μπενάκη 76, Εξάρχεια) σερβίρουν από τις πιο νόστιμες πίτσες στην πόλη. Οι γεύσεις; Από όλο τον κόσμο (διαθέτει πίτσες «αφιερωμένες στις γεύσεις του Μεξικού, της Ινδίας κ.τ.λ). Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την σούπερ τραγανή ζύμη πίτσας από βιολογική κάνναβη. Σήμερα, λέω να προτιμήσω την Rocket με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο και ρόκα. Σίγουρα θα την «ακούσω» πάντως! Αλλά από τις γεύσεις!

* Την Παρασκευή, η Μαρία μάς... κούνησε το μαντήλι! 

Σήμερα "πακετάρω". Έφτασε, βλέπεις, η στιγμή να αφήσω την ασφάλεια της όμορφης "πόλης" μας και να "σαλπάρω" για νέους προορισμούς. Δεν θα σου αποκαλύψω που θα είναι το (επόμενο) ταξίδι μου. Με έναν τρόπο, όμως, θα σε "κουβαλάω" πάντα μέσα μου -και σ΄αυτό και σε όλα τα ταξίδια που θα κάνω από εδώ και πέρα. Δύο χρόνια βολτάρουμε παρέα, συνηθίσαμε πια. Πριν, όμως, κουνήσουμε το μαντήλι στην όμορφη πόλη μας που σιγά σιγά αδειάζει, τι θα έλεγες να πάμε μια τελευταία βόλτα; Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το ΠΙΟ αγαπημένο μου στέκι, την ΠΙΟ αγαπημένη μου συνήθεια -οκ, σχεδόν- και τους ΠΙΟ αγαπημένους μου ανθρώπους -αυτό, με απόλυτη βεβαιότητα. Έτσι, για να "κλείσουμε" (σχεδόν) όπως ξεκινήσαμε. Το ραντεβού μας, λοιπόν, θα το δώσουμε -για άλλη μια φορά- στον "κήπο" του 6 d.o.g.s. (Αβραμιώτου, 6-8). Όπως πάντα, έτσι κι απόψε, εμείς θα καθίσουμε στην μπάρα, μπροστά από τον Μάριο (βλ. τον κεντρικό barman του μαγαζιού). Δεν θα παραγγείλουμε, όχι. Ο Μάριος ξέρει τι ακριβώς πρέπει να μας φτιάξει, χωρίς καν να το ζητήσουμε (οκ, κι αυτός -όπως κι εγώ- έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο ρούμι). Και όπως πάντα, θα συνοδεύσουμε το ποτό μας όχι μόνο με (πεντανόστιμα) νάτσος, αλλά και με άφθονες ανάλαφρες καλοκαιρινές συζητήσεις, γέλια και σχέδια -για το τώρα και για το αύριο.  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ